HABERLER

20.08.2024

GÜNCEL HABERLER

Kulübümüzle Nesine Arasındaki İş Birliğinde Yeni Dönem

Kulübümüz, Türk sporuna yaptığı yatırımlara devam eden Nesine ile sponsorluk anlaşmasını bir yıl daha uzattı. Yenilenen iş birliği anlaşması doğrultusunda Nesine, Futbol A Takımımızın forma sol kol sponsoru olmaya devam edecek.

Beşiktaş JK – Nesine iş birliği tanıtım töreni; Başkanımız Hasan Arat ve Nesine CEO’su Halit Gülbakanoğlu’nun katılımlarıyla Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Başkanımız Hasan Arat, tanıtım töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Nesine ile yaptığımız anlaşma uzun bir geçmişe dayanıyor. 2010 yılından bu yana Nesine ile birlikteyiz. Nesine CEO’su Halit Gülbakanoğlu’nun özellikle biz yönetime gelir gelmez bizi arayarak görüşmek istemeleri ve destek olacaklarını ifade etmeleri çok önemliydi. Güzel formalarımızda Nesine markasını taşımaktan gurur duyuyoruz. Bu birlikeliğin uzun yıllar devam edeceğine inanıyoruz. Nesine ailesine teşekkür ediyorum.”

Kulübümüzle iş birliklerini uzatmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten Nesine CEO’su Halit Gülbakanoğlu, “Türkiye’nin en büyük kulüplerinden Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Nesine’nin yenilenen iş birliği sebebiyle bugün bir araya geldik. Bu yolda beraber yürümekten dolayı oldukça mutlu ve gururluyuz. Sizlerin de bildiği üzere Beşiktaş ile uzun yıllardır çeşitli dönemlerde gerçekleştirdiğimiz sponsorluk anlaşmaları ile başarılı yol arkadaşlıklarına imza attık. Son iki sezonda da Beşiktaş Futbol A Erkek Takımı’nın forma şort ve forma kol sponsorları arasında yer aldık. Şimdi ise geçen sezon yer aldığımız forma sol kol sponsorluğumuzu tekrar uzattığımızı buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. 2024-2025 sezonunda Beşiktaş Futbol A Erkek Takımı forma kol sponsorluğu kapsamında; Nesine, Beşiktaş Futbol A Erkek Takımı formasının sol kolunda yer almaya devam edecek. Bu değerli iş birliğimizin devam etmesinden duyduğumuz mutluluğu bir kez daha belirtmek istiyorum. Umarım uzun yıllar bu birliktelik devam eder. Sponsorluğumuz kapsamında taraftar deneyimini zenginleştirmek için çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu projelerle, taraftarlar için özel saha etkinlikleri, dijital aktiviteler ve etkileşim alanları oluşturuyoruz. Yeni anlaşmamızın iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanımız Hasan Arat, toplantının soru-cevap bölümünde Beşiktaşımızın gündemine dair açıklamalarda bulundu:

“Beşiktaş, DNA’sı gereği devletinin yanındadır. Biz her konuda devletimizden tarafızdır. Bu alandan elde edilecek vergiler yine toplumun faydasına kullanılacaktır. Kulüplerin Spor Toto gelirlerinde ciddi bir azalma var. Türkiye Futbol Federasyonu’nu ziyaret ettik. Spor Toto gelirlerinin eski seviyesine gelmesi için ciddi bir çalışma yapılmasını rica ettik. Bu konuda şeffaf olmak lazım ve devletle hareket etmek lazım.

Nesine bizim çok iyi bir ortağımız. Biz bu iş birliğini devam ettirmekten mutluyuz. Sağladığımız gelirler, Kulübümüzün menfaatinedir. Beşiktaş’ın kolunda yer almak önemli bir değerdir.

Kara duvar projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geçti. İçişleri Bakanlığı’nın onayını bekliyoruz. Biz hazırız. Çalışmalarımız hukuk çerçevesinde devam ediyor. Yapılması gerekenleri yaptık. Bundan sonrası devletin kararıdır. Karara saygılı olacağız. Taraftarlarımız bunu arzu ediyor. Avrupa’da bunun örnekleri var. UEFA maçlarında da bu uygulamaya izin veriliyor.

Ses perdesinin teknik çalışmaları yapıldı. Açılır kapanır bir sistem olacak. Güvenlik konusunda ciddi bir çalışma yapıyoruz. Yangın güvenliği konusunda garanti almadan adım atmayacağız. Gerekli kurumlardan yazılı bilgi ve belgeleri aldıktan sonra hareket edeceğiz. Bu konuda hassas davranıyoruz. Teknik konuyu çözdük. Gerekli garantileri aldıktan sonra işlemlere başlayacağız.

Beşiktaş’ın sponsorluklar konusunda çalışmaları gayet iyi gidiyor. Ortaklarımızın bize güveni var. Formada alan sınırlı. Sponsorlukları çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Dijital APP’imiz devreye girecek. Sponsorluklar konusunda iyi gittiğimizi düşünüyoruz.

Kazandığımız kupalar gelecek için bize umut veriyor. Forma satışında büyük bir artış var. Beşiktaş, sakin bir şekilde iyi yolda ilerliyor.

Avrupa’da bu hafta ilk sınavımıza çıkacağız. İlkler zordur ama biz takımımıza güveniyoruz. İki ayaklı bir eleme turu olacak. Tecrübeli bir takıma sahibiz. Bu maçları yaşamış futbolcu grubu ve teknik ekibimiz var. Nesine ile uluslararası alanda ne yapabilirsek yapmaya çalışacağız. Beşiktaş’ın ortaklıkları uzun vadelidir.

Çok fazla sözleşmeli oyuncu var. Yabancı sayısı düştü. Oyuncu gitmeden yeni oyuncu alamıyorsunuz. Eski sözleşmelerde çok ağır şartlar var. Şikayet etmeden götürmeye çalışıyoruz. Amir’in Rize’ye gidişiyle Ndour’un gelişi arasındaki saat farkına bakın. Birisi gittiğinde anlaştığımız oyuncular hazır oluyor ve hemen devreye sokuyoruz. Çetin pazarlıklar içinde olduğumuzu bilin. Oyuncular gitmek istemiyorlar çünkü iyi para alıyorlar. Beşiktaş’ın sırtında yük bu sözleşmeler. Bunu taraftarlarımıza yansıtmak istemiyoruz. Taraftar maça gelerek mutlu olmak istiyor. Bizim önceliğimiz Beşiktaşlı çocukların mutluluğu. Çocuklar mutlu olursa hepimiz mutlu oluruz. Hafta sonu Beşiktaşlı çocukların mutlu olduğunu gördüm. Kendi yıldızlarımız var. Semih, Mustafa, Demir Ege var. Altyapıdan en fazla oyuncu profesyonel kadroda bulunduran kulüp Beşiktaş’tır. İskeletinde tecrübeli oyuncuların olduğu bir takım ortaya çıktı. Uzun bir maraton var. Bu maratonda sakin ve dikkatli olmalıyız. Başarının sürdürülebilir olması önemlidir. Hüseyin Yücel’in önderliğinde transfer finali yakındır. Camiamız huzurlu olsun. Eksiklerimizi biliyoruz. İyi bir takıma sahibiz. Herkes oynamak için mücadele edecek. İnşallah Beşiktaşlı çocukları sevindireceğiz.

Kadın Basketbol Takımımız, bu sezon EuroLeague’de oynayacak. Süper Kupa finali oynayacak. Geçen sezon Avrupa finalini üzücü bir şekilde kaybettik. Kupayı almayı çok istiyorduk. Bu sezon kadın ve erkek takımlarımız iyi vaziyette. EuroLeague’e katılma planımız vardı. Ancak EuroLeague yönetiminin aldığı kararlar bu sene ona pek imkan vermedi. Hüseyin Yücel bu konuda bir söz vermişti. Bu sözünü futbola kaydırdı ve transferler yapıldı. Önce futbolu düzeltmemiz gerekiyor. Futbolu düzeldikten sonra Beşiktaş daha da güçlenecek. O güçlü haliyle EuroLeague’e katılma imkanı daha yüksek olacaktır. Bu bir süreçtir. Her şeyi bir anda yapma şansımız yok. Kadınlarda EuroLeague’de olacağız.

Yabancı oyuncuları göndermeyi planlıyoruz. Şu ana kadar yirmi iki oyuncu yolladık. Elimizdeki oyuncular çok iyi. Ndour’u altı aydır takip ediyoruz. Ndour için PSG’ye bir bedel ödemedik.

Transferde prensip olarak isim açıklamıyoruz. Biz halka açık bir şirketiz. Avrupa’da transfer bittikten sonra fırsatlar çıkacağını düşünüyoruz. İhtiyaçlarımız belli. Hocamızın tamamen kontrolü altında transfer ilerliyor. Biz son günleri de iyi değerlendirmek istiyoruz. PSG’ye teşekkür etmek istiyorum. PSG ile futbol akademisi konusunda girişimlerde bulunacağız.”

Başkanımız Hasan Arat, toplantının sonunda Nesine CEO’su Halit Gülbakanoğlu’na ismi yazılı olan Beşiktaş forması hediye etti.