HABERLER

11.07.2024

FUTBOL

Futbolcumuz Rafa Silva’dan Açıklamalar

Futbolcumuz Rafa Silva, Slovenya kampında bir basın toplantısı düzenledi.

Rafa Silva, basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“Beşiktaş gibi büyük bir takımda olduğum için gerçekten çok mutluyum. Çok kısa sürede takıma adapte oldum. Çünkü buradaki herkes beni çok iyi karşıladı. O yüzden çok mutluyum.

Transferim aslında çok hızlı oldu. İki taraf için makul ve başarılı bir transfer operasyonu oldu. Çok kısa sürede tamamlandı. Benim zaten kariyerime Avrupa’da devam etmek gibi bir düşüncem vardı. Beşiktaş’ı da zaten biliyordum. Beşiktaş benim düşüncemdeki her şeyi karşılayan bir takım. O yüzden buraya geldim.

Ricardo Quaresma ile konuşmadım. Ama onu iyi tanıyorum, harika bir oyuncu. Portekizli bir oyuncunun Türkiye’de bu şekilde başarı sağlaması ve hatırlanması benim için bir Portekiz vatandaşı olarak gurur verici. Çok önemli işler yaptı. Bu bana şunu da gösteriyor, yabancı oyuncuların Türkiye’de bu şekilde efsane olacaklarını, hatırlanacaklarını gösteriyor. Ben de onun gibi en iyisini yapıp bir etki bırakmak ve başarılar elde etmek için Beşiktaş’ta savaşacağım.

Benim kişisel hedeflerimi başaracağımdan hiç şüphem yok. Benim tek derdim, amacım Beşiktaş’ın başarılı olması. Beşiktaş’ın kupalar kazanması. Bireysel olarak değil, kollektif olarak başarılı bir takım olmak. Ben Beşiktaş’ın kupalar kazanması için elimden geleni yapacağım.

Kariyerimde üç farklı pozisyonda oynadım. Bu konuda sorun yok. Herkesin bildiği bir şey var. Ortada, merkezde 10 numara oynamayı daha çok tercih ediyorum. Kendimi daha rahat hissediyorum. Takım ne isterse nerede oynamamı isterse orada oynarım.

Hocamızla konuşuyoruz. Şimdi hocamız fikirlerini takıma yansıtma, adapte etme aşamasında. Hocamızın isteklerini yerine getirmek için çalışıyoruz. Hocamızın kimin hangi pozisyonda olacağından ziyade, hocamızın nasıl güçlü nasıl iyi oynayan bir takım hedefine göre biz oynayacağız.

İlk kez yurt dışında oynuyorum. Adaptasyonum çok kolay oldu. Herkes beni çok iyi karşıladı ve bana çok iyi davranıyor. Benfica takımını hiç unutmayacağım. Kariyerimde önemli bir takım. Ancak şu an ki hedefim burada yapacaklarım.

Beşiktaş taraftarına şunu söylemek istiyorum. Beşiktaş’ın hak ettiği başarıları elde etmek için elimizden geleni yapacağız. Çok çalışacağız. Bunun sözünü veriyorum.”