HABERLER

04.06.2024

BASKETBOL

Beşiktaş Emlakjet Takımımız, Sezon Sonu Yemeğinde Bir Araya Geldi

Beşiktaş Emlakjet Takımımız, sponsorumuz Nov Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Solmaz’ın organize ettiği Göktürk Mutlaka Restaurant’ta düzenlenen sezon sonu yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğe; Basketbol İcra Kurulu Başkanımız Özkan Arseven, Basketbol İcra Kurulu Üyemiz Ali Berke Tükenmez, sponsorumuz Nov Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Solmaz, Beşiktaş Emlakjet Takımımızın Genel Menajeri Nedim Yücel, Başantrenörümüz Dusan Alimpijevic ile Beşiktaş Emlakjet Takımımızın teknik ekibi ve sporcularımız katıldı.

Basketbol İcra Kurulu Başkanımız Özkan Arseven yemekte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu sene gerçekten çok yorucu bir sezon geçirdik. Geçen seneden sonra böyle bir sıçrayışı takımımızda bekliyorduk. EuroCup, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Ligi’nde yarı final oynadık. Bunu önümüzdeki sene bir üst seviyeye çıkartmamız gerekecek. Bunun da farkındayız. Biz bugün sezonu bitirdik. Bugün moral, motivasyon ve veda yemeği yapıyoruz. Ancak hemen yarın önümüzdeki sezonun planlanmasını yapmamız gerektiğinin de farkındayız. İç transferlerimizde gelişmeler var. Bunları duyuracağız. Dış transferlere de çalışmaya başladık. Seneye bunların üzerine koyarak, bütçemizi arttırarak; EuroCup, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Ligi’nde daha iyi yerlerde bitirmeyi hedefliyoruz. Benim için önemli olan bu yıl sakatlık olmadan bitirmemizdi. Çok güzel bir sezon geçirdik. Takımımızın motivasyonu üst düzeydeydi. Hocamız Dusan Alimpijevic ile iki sezon sözleşme imzaladık bu bizi çok mutlu etti. Taraftarlarımız çok mutlu oldu. Taraftarlarımız her zaman bizim arkamızda olduğu için bu onlar içinde çok iyi motivasyon oldu. Fenerbahçe Beko maçına da değinmek istiyorum. Üç sıfırlık bir seri. Keşke bir önceki maçı alıp bir sonraki maça taşısaydık. Taraftarlarımız son kez takımımızla bütünleşseydi. O da bizi çok mutlu ederdi. Ama kısmet değilmiş. Seneye daha iyi takımla, daha iyi oyuncularla, daha iyi kadroyla, daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Başantrenörümüz Dusan Alimpijevic, öncelikle taraftarlarımıza gösterdikleri sevgi ve saygı için çok teşekkür ettiğini ifade ederek, “Benim için sezonun en önemli kazanımlarından biri kaybettiğimiz Beşiktaş kültürünü geri kazandırmak oldu. Taraftarlarımız tekrar salonu doldurmaya başladı. Benim için bu çok önemliydi. Sezonun dönüm noktasıydı. Bu sezonu başarılı sayarken benim için bu sezonun en büyük başarısı bizim iç sahada oynadığımız maçların biletlerinin neredeyse tamamının satılmış olması. Bundan dolayı çok mutlu oldum. Bunların dışında kendi iç sahamızda 14 maç kazandık. Bununla da kulüp rekorunu egale etmiş olduk. Bir yıl öncesini de değerlendirecek olursak takımım, teknik ekibim ve yönetimimizle beraber bir yıl içinde Beşiktaş’ı ait olduğu yere taşıdık. Bir sene içinde böyle bir şeyi gerçekleştirmemiz çok önemliydi. Artık Türkiye’deki en iyi basketbol takımını saydığınız zaman Beşiktaş’ı saymamak imkansız. Çünkü EuroCup, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Ligi’nde yarı finale kaldık. Bu gerçekten çok önemli bir başarı oldu. Başkanımız Hasan Arat ve Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Finansal olarak çok stabil bir sezon yaşadık. Organizasyon ve kulüp çalışanları olarak çok iyi olanaklar sunduk takımımıza. Bunun bu harika sezonda önemli bir payı oldu. Bu akşam bu yemek gösteriyor ki takım olarak güzel bir atmosfer ve aile ortamı yarattık. Önümüzdeki sezon içinde taraftarlarımızı temin etmek istiyorum. Onlar bize inansınlar, neler yapacağımızı beklesinler. Kulübümüz bize maddi olarak gerekli şartları fazlasıyla sağladı. Biz de oyuncu marketinde bizim takımımıza gelebilecek en iyi oyuncuları en iyi zamanlamayla almaya çalışıyoruz. Güzel bir yaz sezonu geçireceğiz. Tabii taraftarlarımızın kaygılarını da çok iyi anlıyorum. Hatta geçtiğimiz sezon ben buraya geldiğimde aynı kaygılar vardı. Sezon içinde bazı isimlerin alınması konusu tekrar ediliyordu. Ancak taraftarlarımız emin olsunlar ben en iyi, en uygun bütçelerle en iyi takımı oluşturacağım. Tüm taraftarlarımızı önümüzdeki sezona hazır olmaya davet ediyorum. İlk maçtan itibaren tüm taraftarlarımızı; EuroCup olur, Türkiye Kupası veya Türkiye Süper Ligi olur. Hem BJK Emlakjet Spor Kompleksi’ni hem de Sinan Erdem Spor Salonu’nu doldurmaya bu atmosferi ve takımın keyfini çıkarmaya davet ediyorum” diye konuştu.