HABERLER

22.05.2024

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Hasan Arat’tan Açıklamalar

Futbol A Takımımızın Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’la oynayacağı maç öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirdiği antrenmanı takip eden Başkanımız Hasan Arat, daha sonra basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu:

“Finalin iki camiaya da hayırlı olmasını diliyorum. Centilmence bir maç olmasını temenni ediyorum. Tribün dağılımı olumlu oldu. Taraftarımız hazır, biletler tükendi. Türkiye’ye huzur getirecek bir maç olmasını diliyorum. Sakatlığı bulunan futbolcularımız toparlandı. Takımımız bu kupayı kazanarak sezonu unutturmak istiyor. Herkes konsantre şekilde bu maça hazırlanıyor. Camiamızın isteği kupayı kazanmak.

Hakemler belli oldu. VAR’da yabancı bir hakem olacak. Bunu talep etmiştik, federasyon da olumlu karşıladı. Hakkaniyetli bir yönetim olmasını diliyorum. Hakemin iyi bir yönetim sergilemesi, maçın daha güzel geçmesini sağlayacaktır. İki takımın da centilmence oynamasını, hakemlerin de ona göre yönetim sergilemesini bekliyorum. Federasyon yetkilileri adil ve hakkaniyetli bir yönetim sergileyeceklerini söylediler. Ben buna inanıyorum. Aksi halde kendileri üzülürler. Hakem hatalarından herkes sıkıldı. Buna tahammülümüz yok.

Bahane üretmeye gerek yok. Çıkıp kupayı almamız gerekiyor. Beşiktaş finallerin takımıdır. Beşiktaş’ın DNA’sında kupa kaldırmak vardır. Kupayı kazanacak kaliteye sahibiz. Kupa semtimize gelecektir.

Geldiğimiz günden beri Beşiktaş’ın hakkını yedirmeyeceğimizi söyledik. Dünyanın en güzel stadına sahibiz. Avrupa şampiyonası için stadımız listeye alınmamıştı. Bugün alınan kararlar bizim ve ülkemiz için gurur vericidir. Bu kararlar, bundan sonra olacakların işaretidir.”