HABERLER

26.02.2024

GÜNCEL HABERLER

Asbaşkanımız Onur Göçmez’den Açıklamalar

Asbaşkanımız Onur Göçmez, Çağlayan Adliyesi’nde açıklamalarda bulundu.

Asbaşkanımız Mete Vardar, Uluslararası İlişkiler ve Kartal Yuvası’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Yalçın Ayaydın, Hukuk Kurulu Başkanımız Altın Mimir ile Kulüp İçi İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ekrem Keçoğlu ve Kadir Kılıç da Göçmez’e eşlik ettiler.

Onur Göçmez’in açıklamaları şöyle:

“Öncelikle Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Ayrıca sayın savcımıza da yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum.

Ben yaklaşık 6 yıldır futbol dünyasındayım. Saygıyı, sevgiyi çok iyi bilirim. Beşiktaşlı olduğumdan dolayı bu duruşu her yerde sergilememiz gerekiyor. 6 Şubat tarihinde bir Türkiye Kupası maçı oynandı. Bu maç Galatasaray ile Bandırmaspor arasındaydı.

Ben Bandırmaspor’un seçilmiş başkanı olarak yetkimin olmadığının altı çizilmiş. Sürekli Beşiktaş Asbaşkanı olarak öne çıkarılmışım. Şüpheli olarak da Bandırmaspor Başkanı olarak değil de Beşiktaş Asbaşkanı olarak devletin kurumuna getirilmişim. Kamuoyunda söyleniyor. Bu maç Beşiktaş ile alakalı değil Bandırmaspor ile alakalı. Ancak bu şikayet Beşiktaş ile alakalı. Tebligat Beşiktaş Kulübü’ne geldi.

Bandırmaspor’un maçının ardından doğal olarak hukuksal hakkımı kullandım ve bir açıklama yaptım. Doğrudur veya yanlıştır. Bunun otoritesi kimdir? Türkiye Futbol Federasyonu’dur ve MHK’dır.

Yaptığım açıklamanın başından sonuna kadar Galatasaray Camiasına başarılar dilediğimi ifade ettim ve böyle bir hakem performansına Galatasaray’ın ihtiyacının olmadığını söyledim. Maçın sonunda da başarılar ifade ettim. Ne yazık ki maçtan sonra enteresan bir şekilde sosyal medyada trol ordusu Bandırmaspor üzerinden alıp Beşiktaş üzerine bir yönlendirme yaptılar. Beşiktaş ile Galatasaray’ı karşı karşıya getirmek istediler. Biz o günden bugüne kadar hiçbir açıklama yapmadık. Sosyal medyada yaratılan algı, yanlış yönlendirmeler, hakaretler ve içeriği hatalarla dolu olan yapıştırmaları hiçbir zaman dikkate almadım ve çıkıp bir kelime söylemedim.

Bizler topluma mal olmuş insanlarız, bizler Türk futbolunun gelişmesine katkı sağlayan insanlarız. Biz kolaya kaçıp Beşiktaş ile Galatasaray camiasını karşı karşıya getirebilirdik ancak biz kolaya kaçıp yapmadık, bekledik. Ta ki siz Beşiktaş Asbaşkanını şüpheli olarak savcılığa verdiğiniz ana kadar.

Bizler, bu yönetim bu saatten sonra Beşiktaş’ı fabrika ayarlarına geri döndürmüştür. Beşiktaş’ın olduğu her yerde Beşiktaş’ın itibarı söz konusudur. Beşiktaş itibarlı bir kulüptür.

Derbi maçı öncesi benim TFF ve MHK ile yapmış olduğum, tamamen VAR sistemiyle ilgili yapmış olduğum açıklamayı siz TFF gömleği giyerek, siz MHK gömleği giyerek savcılığa başvurup iki gün önce de TFF istifa diyemezsiniz. TFF istifa dediğiniz zaman da derler ki hayırdır. Biz de diyoruz ki hayırdır?

Beşiktaş 3 Mart Cumartesi günü Galatasaray ile mücadele edecek, şerefiyle oynayacak hakkıyla kazanacaktır. Galatasaray bunu hak ediyorsa Galatasaray alacaktır. Futbol sadece futbol değildir. Futbol sosyal bir olgudur. Beşiktaş ile bu kadar uğraşılmaması gerekir. Beşiktaş büyük bir Camiadır. Önemli bir şey söyleyeyim. Biz 80 kişiysek 79 kişi dönmeyiz. Arkamızda da kimseyi bırakmayız. Bizim bundan sonra duruşumuz bu şekilde olacaktır. Ayrıca federasyona da şunu söylemek isterim, bir hafta önce beni TFF’yi eleştirdiğim için yanımda duran insanlar. Dün TFF’yi istifaya davet etti. Bizim TFF’ye şiddetle önerimiz şudur; önümüzde Ziraat Türkiye Kupası maçımız var. İlk öncelik kupa maçımız ondan sonra Galatasaray maçımız var. Lütfen sakın ola ki bu algılara kapılmasınlar. Beşiktaş yönetimi artık buradadır. Beşiktaş yönetimi bunu çok ciddi şekilde takip edecektir.

Biz hiçbir ayrıcalık istemiyoruz. Biz sadece futbolda adalet istiyoruz. Birlik hale gelmemiz lazım. İki camiayı karşı karşıya getirmeyelim, yöneticiler gider camialar kalır. Buradan çok ciddi şekilde Galatasaray yönetimini ya da bu konuya sebebiyet veren arkadaşları uyarmak isteriz. Birleştirici olmamız, sakin olmamız lazım. 3 Mart günü güzel bir maç olacaktır. Ama federasyonu da altını çizerek uyarmak istiyorum.

Bir de dilekçe veriyorsanız, bizim hakkımızda bir şikayette bulunuyorsanız büyük camiaların büyük hukuk sistemiyle çalışması lazım. Acemice bir şikayet dosyası olmuş. Üzüldüğümüz devleti meşgul etmekti. Onların daha önemli işleri var.

Bir de şunun da altını çizmek isterim. Bizler bunlarla uğraşırken asıl odaklanmamız gereken işleri unutuyoruz. Bu algı yönetimiyle Icardi’nin yapmış olduğu hareketini montaj deyip sosyal medyada örtemeyiz. TFF’nin tedbirsiz bir şekilde onu sevk etmesi bizi ciddi şekilde düşündürmüştür. Sonucunun da takipçisi olacağız.

Beşiktaş tarihinde bu hareketlere ne ceza kestiğini göstermiştir. Beşiktaş bu yüzden büyük camiadır. Büyük camia da olmak bunu gerektirir.

Buradan tekrar yönetici arkadaşlarıma, Başkanımız Hasan Arat’a ve taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum.”