HABERLER

18.02.2024

BASKETBOL

Başantrenörümüz Dusan Alimpijevic’den Açıklamalar

“ING Türkiye Kupası’nda hedefimiz öncelikle Final Four’a kalabilmek ve sonrasında da kupaya ulaşabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaktı fakat beklemediğimiz ağır bir mağlubiyet aldık.

Maçın genelinde sahada gösterdiğimiz performansın izahı olamaz. Bizi var eden en büyük olgulardan biri olan mücadele gücümüzü de yeteri kadar sahaya yansıtamadık bu maçta. Bunun için taraftarlarımızdan özür dilerim. Bu maçtan gerekli dersleri çıkartarak yolumuza daha çok çalışarak devam edeceğiz.

Bu sene idari, teknik ve oyuncu kadrosu olarak tamamen yeni baştan kurulmuş bir takımız ve biliyorsunuz ki yeniden kurulmuş kadroların bir zamana ihtiyacı vardır. Takımımız buna rağmen uzun seneler sonra ilk yarıyı ilk üçte bitirdi ve Türkiye Kupası’nda Final Four’a kalma başarısını gösterdi. Ayrıca Eurocup’ta çok zorlu bir grupta Play-off’a kalmayı başardık ve daha üst turlara yükselmek için var gücümüzü ortaya koyacağız. Bu süreçte Başkanımız Sayın Hasan Arat, Yönetim Kurulumuz, Şube Başkanımız Sayın Umut Tahir Güneş ve İcra Kurulumuz bize maddi ve manevi çok büyük destek verdiler ve bizlerin tamamen sahaya konsantre olabileceği çok konforlu bir ortam yarattılar. Fakat Fenerbahçe maçı sonrası Umut Bey ve ailesi için sosyal medyada ağır hakaretler içeren söylemler olduğunu duydum ve bu mağlubiyetten dolayı kendisine yüklenildiğini gözlemledim. Uzun bir süredir arka arkaya sertlik düzeyi çok yüksek maçlar oynadık. Sporda bazen böyle istenmeyen sonuçlar alınabilir ve biz bu maça kadar nasıl bütün kamuoyu tarafından büyük takdirle karşılanan performans ortaya koyduysak; çok daha fazla çalışarak, çok daha büyük başarılar elde edeceğiz. Bu şubeye, bana, ekibime ve oyuncularıma sonsuz maddi-manevi desteği olan birine bu denli yüklenilmesi beni ve takımımı derinden üzmüştür.

Taraftarlarımızdan ricam, yaklaşık 6-7 aydır müthiş bir mücadele gösteren takımımıza, uzun bir süre sonra tekrardan Akatlar ruhunu canlandırarak ve hemen hemen her maç salonu tıka basa doldurarak gösterdikleri desteğe devam etmeleridir.

Önümüzde uzun bir yol var ve adım adım üstüne koyarak ve çok çalışarak taraftarlarımızı çok daha mutlu etmeye devam edeceğiz.”