HABERLER

23.12.2023

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Hasan Arat ve Yönetim Kurulumuz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Huzuruna Çıktı

Kulübümüzün 3 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Beşiktaşımızın 35. Başkanı seçilen Başkanımız Hasan Arat ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu ve En Büyük Beşiktaşlı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Ülkemizin dört bir yanından Anıtkabir’e akın eden taraftarlarımızla birlikte Aslanlı Yol'da yürüyen Başkanımız Hasan Arat ile Yönetim Kurulumuz, ardından Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Başkanımız Hasan Arat, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Atatürk,

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde, ülkemizin ve dünyanın dört bir köşesinden gelen Beşiktaşlılarla birlikte huzurunuza çıkmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bugün Anıtkabir’e koşup gelen binlerce taraftarımızla birlikte, aziz vatanımız için mücadele vermiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, silah arkadaşlarınızı, Kurtuluş Savaşımızda Şanlı Ordumuza cephe gerisinde hizmet eden, Cumhuriyetimizin büyüyüp güçlenmesi için durmadan çalışan fedakâr milletimizin her bir ferdini rahmet, minnet ve sonsuz şükranla anıyoruz.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve milyonlarca Beşiktaşlı, 100 yıldır Cumhuriyet devrimlerinin, fikirlerinizin ve millî ülkünüzün takipçisidir. Bugün ebedi istirahatgâhınızda bir kez daha Atatürk ilke ve değerlerine, ülküsüne ve hedeflerine bağlılığımızın ilelebet devam edeceğine and içeriz. Bu değerli manevi mirası gelecek nesillere aktarmak için her Beşiktaşlı ömrü boyunca gayretle ve samimiyetle çalışacaktır.

Bizlere emanet ettiğiniz bu güzel ve eşsiz vatanımızı korumak, geliştirmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için 120 yıllık Beşiktaş camiası, gururla taşıdığı ay-yıldızlı şanlı arması ve gücünü tarihinden alan kadim kültürüyle, her zaman devletimizin ve milletimizin hizmetinde olacaktır. Tarih boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başaran milletimiz, hayallerine ve hedeflerine ulaşmak için ilhamını yine sizden alacaktır.

Aziz Atatürk,

Büyük Beşiktaş camiasının her bir üyesi adına, size sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunarız.

Bu millet sizi asla unutmayacaktır.

Hasan ARAT
Beşiktaş JK Başkanı

Başkanımız Hasan Arat, Anıtkabir’deki törenin ardından Anıtpark’ta bir araya geldiği taraftarlarımızla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.