HABERLER

16.12.2023

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kulübümüzün 2023 yılı 3. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryum’da gerçekleştirildi.

Toplantıya; Başkanımız Hasan Arat, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, Divan Başkanlık Kurulu Üyelerimiz, Denetim Kurulu Başkanımız Gökhan Tiryaki, Denetim Kurulu Üyelerimiz ile Divan Kurulu Üyelerimiz katıldılar.

Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yeni yönetim kurulumuz camiamıza hayırlı olsun. Seçim sürecinde Hasan Arat ile Serdal Adalı’nın birbirlerine gösterdikleri saygı ve sevgi, Adalı’nın Arat’a ağabey diye hitap etmesi, kulübümüzün ve ülkemizin geleceği adına beni mutlu etti. Rekabetin ayrı, saygı ve sevginin ayrı bir konu olduğunu unutmamalıyız. Arat’a ve Adalı’ya teşekkür ederim.

Daha önce borcumuzu; bilgili, donanımlı, iyi ahlaklı ve alacaklıya güven veren insanlarla ödeyebiliriz demiştim. Yeni yönetim kurulumuzun bu düşünceyle oluşturulduğunu görüyorum. Dr. M. Cüneyt Sezgin’in adını yönetim kurulunda görünce mutlu oldum ve rahatladım. Sezgin, alanında dünyada söz sahibi olan bir isim.

Futbol yönetimine efsanelerimizin dahil edilmesi doğru bir adımdır. Feyyaz ve Samet kardeşimin futbol yönetimine dahil olması bana güven veriyor. Avrupa’nın önde gelen takımlarına baktığımızda efsane futbolcularının yönetimde yer aldığını görüyoruz. Futbol bilgisine ve ahlakına güvendiğimiz efsanelerimizin yönetimde olması yararlıdır. Bir Beşiktaşlı olarak Rıza Çalımbay’ın bir buçuk yıl boyunca görev yapmasını tavsiye ediyorum.

Yedi yılda beş seçim yaptık. Seçimler zamanından önce oluyor. Bu normal değil. Toplum psikolojisiyle hareket eden gençler yönetimleri istifaya zorluyor. Umut ediyorum ki bu yönetim süresini tamamlayacak.”

Yamantürk’ün ardından Denetim Kurulu Üyemiz Özgür Şentürk, Kulübümüzün mali durumu hakkında Divan Kurulu Üyelerimizi bilgilendirdi.

Genel Sekreterimiz Dr. M. Cüneyt Sezgin, Yönetim Kurulumuzun çalışmanlarını arz ettiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“3 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda, Kongre Üyelerimizin yoğun katılımı ve yüzde 62’ye yaklaşan güçlü bir destekle göreve geldik. Bu katılım, güven ve destek için Kongre Üyelerimize teşekkür ediyor, Beşiktaşımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

İletişim politikamızda, seçim döneminde de söz verdiğimiz üzere, camiamızla doğrudan, zamanında ve şeffaf bir iletişim kurmak için önemli adımlar attık. Mesleğinde bir duayen olan Sayın Okay Karacan’a bu görevi emanet ettik. Bu konuda şimdiden olumlu gelişmelerin gözlemlendiğine inanıyoruz. Okay Karacan’a başarılar diliyoruz.

Kulübümüzün hukuki sürece yansımış veya yansıma ihtimali olan konularıyla ilgili olarak Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Altın Mimir’in başkanlığında bir Hukuk Kurulu kurmaya karar verdik.

Tüm faaliyet alanlarımızda hızla durum tespiti yapma ve alınacak önlemleri belirleme konusunda çalışmalara başladık.

Kulübümüzün tüm idari kadrolarının yanı sıra tüm kurullarımızı ziyaret ettik. Divan Kurulumuz iade-i ziyarette bulundu.

Başkanımız; tüm raporların, kontratların ve benzeri dokümanların Denetim Kurulumuzla eksiksiz ve zaman geçirmeden paylaşılması yönlendirmesinde bulundu.

İlgili taraflarla yapılan görüşmeler ve hukuki incelemerl sonucunda değişen üyelik bedelinin 1 Haziran 2024’ten itibaren geçerli olacağını netleştirdik ve camiamıza gerekli bilgilendirmeyi yaptık.

Derneklerimizle olan ilişkileri önemsiyor ve kurumsal yapı içinde sürdürmeyi arzu ediyoruz. Derneklerimiz Genel Sekreterlik kanalıyla Yönetim Kurulumuza ulaşabilir.

Tüzük tadili ile ilgili daha önceden başlatılan çalışmalara devam edeceğiz bu çalışmalara destek vereceğiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın Rıza Akpolat, Beşiktaş Kaymakamı Sayın Oğuzhan Bingöl ve spor camiasından birçok değerli yönetici, kulübümüzü ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Bu ziyaretler kapsamında ileriye dönük iş birliği olanaklarını konuşma fırsatı bulduk.

Akatlar Mehmet Üstünkaya Tesisleri ile ilgili olarak kulübümüze tebliğ edilen tahliye yazısı konusunda Beşiktaş Belediyesi ile görüşmelerimiz sürmektedir.

23 Aralık Cumartesi günü Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. Yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, saygı, minnet ve şükranlarımızı sunacağız. Tüm camiamız bu önemli güne davetlidir.

Yeni dönemin camiamıza hayırlı olmasını, kulübümüze en iyi şekilde hizmet etme imkanını nasip etmesini dilerim.

En büyük Beşiktaş.”

Başkanımız Hasan Arat, Divan Kurulu Üyelerimize hitaben şunları söyledi:

“Kulübümüz, 3 Aralık 2023 tarihinde bir demokrasi sınavından geçmiştir. Bugün sizlerin huzurunda, büyük bir mutlulukla ifade etmek isterim; Beşiktaş demokrasi sınavından alnının akıyla çıkmıştır.

Aylar süren ve kontrol altına alınamayan krizlerden sonra, Beşiktaş seçimle birlikte bir bakım ve onarım sürecine girmiştir. Gelişim ve kurumsallaşma yönünde de çok sağlam adımlarımız olacak. Seçimin akl-ı selim ile tamamlanması, Beşiktaş'ın sorunlarının üstesinden daha kararlı ve güçlü bir biçimde gelmesine katkı sağlayacaktır.

Seçim kampanyamız sırasında camiamıza "sandığa gelin Beşiktaş'a sahip çıkın" dedim. 3 Aralık günü, tarihimizin en çok oy kullanılan seçimini yaşadık. 12 bin 157 üyemiz oy kullanmaya geldi. İzdiham yaratarak bir rekora imza attılar. O gün de ifade ettiğim gibi, bu seçim Akatlar'daki son seçimdi. Beşiktaş ne mutlu ki, bu salonlara sığmayacak kadar büyük bir camiadır. Akatlar'a gelerek oy kullanan tüm üyelerimizi bir kez daha can-ı gönülden kutluyorum. Beşiktaşlılar vazgeçmediler ve sırada beklediler. Bu, tüm Türkiye’de inanılmaz bir etki yarattı. Beşiktaş’ın ne kadar büyük bir camia olduğunu herkes gördü.

Tarihimizde ilk kez... Belki de Türk spor tarihinde ilk kez... Bir seçimde, iki adayın taraftarları birlikte tezahürat yaptı. Birbirini alkışladı. Beşiktaş kenetlendi, birleşti. Seçimden sonra arayarak başarılar dileyen, şahsıma ve yönetim kurulumuza güzel dileklerini ileten herkese huzurlarınızda camiamız adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra el birliğiyle, Beşiktaş'ı her alanda, olması gereken seviyeye taşıyacağız.

Yönetim Kurulumuzda altı Divan Kurulu Üyesi var. Divan Kurulu çok önemlidir. Divan Kurulu Üyeleri Beşiktaş’ın akil insanlarıdır. Divan Kurulu Üyelerimizin burayı doldurması gerekir. Bizler birçok konuda Divan Kurulu sayesinde kendimizi kontrol etme imkanı bulacağız.

İlk günkü toplantımızda kulüp personeline ve üst düzey yöneticilere elinizdeki tüm bilgi ve belgeleri Denetim Kurulu’na teslim edeceksiniz dedik. Bundan sonra Denetim Kurulu, “biz şu evrağı alamadık” deme durumunda olmayacak. Biz şeffaf olacağız.

Değerli Beşiktaşlılar, "Beşiktaş'ın kaybedecek BİR GÜNÜ daha yoktur" dediğim tarihten, seçime kadar tam 103 gün kaybettik. Zamanın ne kadar hayati önemde olduğunu, bu süreçte hep birlikte gördük. Mazbatamızı alıp göreve başlamamızın üzerinden henüz 11 gün geçti. Bu süre zarfında yaşananları sizlerle paylaşmadan önce, Tüzüğümüzün 60. maddesinde yer alan bir kuralı sizlere hatırlatmak istiyorum:

Madde 60. Devir-Teslim. Tüm organlar, seçim süreleri sonunda veya dağılma halinde devir teslim işlemi yaparak, durumu bir tutanakla değerlendirip karar defterine geçirirler.

Şimdi sizlere sormak istiyorum: Sizce kulübümüzde seçimden sonra bir devir-teslim yapılmış mıdır?

Biz bir devir-teslim yapılmadan kulübü devraldık. Geleneklerimizin, tüzüğümüzün, işleyişimizin, hukukumuzun çiğnendiği, keyfiyetin egemen olduğu bir dönemi, Beşiktaşlıların iradesiyle sona erdirdik. Bu tip yıkımlar bir günde toparlanmaz, bunu biliyoruz. Ancak biz ilk günden çalışmalarımıza başladık.

Önümüzde bir toparlanma süreci olacak. Ardından da iyileştirme ve geliştirme. Bir yandan kurumsallaşacağız, bir yandan da hedeflerimize koşacağız. Beşiktaş hem yönetimde, hem sahada, kendi kültürüne ve felsefesine dönecek.

Göreve başladığımız son 11 günde neler yaptık:

Oynadığımız derbi maçın öncesinde maç biletlerinin satışıyla ilgili olarak, tarihimizde ilk kez, tüm satış bilgilerini taraftarlarımıza açık hale getirdik. Camiamızdan tam not alan bu uygulamayı standart hale getireceğiz.

Futbol profesyonel ekibimizin aldığı kadro dışı kararları etkili olmuştur. Söz konusu oyuncular bizimle görüşerek gerekeni yapacaklarını ifade etmişlerdir. Kendilerinden beklentimiz budur, teşekkür ederiz.

Ara transferde futbol takımımıza gerekli takviyelerin yapılması için gerekli tüm planlama çalışmaları devam ediyor.

Bu futbol sistemi Türkiye’ye ve Türk milletinin hayallerine yakışmıyor. Sistemin her noktasında liyakata uygun değişimler yapılmalıdır. Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı büyük bir kaygıyla izledik. Bu saldırıyı kınadık. Eski futbolcumuz Josef, arkadaşını benzer bir saldırıdan korurken ceza almıştı. Josef’in o dönem yaptığı uyarılar bugün gerçek oldu. Meler’e, eşine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Perşembe akşamı tüm Beşiktaşlıların büyük bir memnuniyetle izlediği, deplasmanda 2-0'lık galibiyetimize imza atan, hepimize büyük gurur yaşatan gençlerimizin yaşlarını sizlerle paylaşmak istiyorum:

Semih Kılıçsoy 18 yaşında, Mustafa Erhan Hekimoğlu 16 yaşında, Demir Ege Tıknaz 19 yaşında, Serkan Emrecan Terzi 19 yaşında, Aytuğ Kömeç 19 yaşında, sakatlığı nedeniyle oynayamayan Yakup Arda Kılıç 18 yaşında.

Altyapıda yuvalarına ilk geldikleri andan itibaren onlara emek veren başta kendi ailelerine, değerli antrenörlerine, yöneticilerine, kulüp çalışanlarına teşekkür ediyorum. Başarılarının devamı için ve daha nice gencimizin yetişmesine katkı sağlamaları için yönetim olarak baştan beri söylediğimiz altyapı politikamıza, daha büyük imkanlarla devam edceceğiz.

Seçimden önce Beşiktaşlılara, "hep birlikte Anıtkabir'e gideceğiz" demiştim. Anıtkabir ziyaretimiz için gerekli girişimlerde bulunduk, izinleri aldık. 23 Aralık 2023 Cumartesi günü, saat 12.00’de Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından katılmak isteyen tüm Beşiktaşlılarla Anıtkabir'de, En Büyük Beşiktaşlı'nın huzurunda olacağız. Taraftarlarımızı, genel kurul üyelerimizi, üniversite talebelerimizi, kadınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı ve Beşiktaşlı dernekleri bekliyoruz.

Anıtkabir ziyaretimizle ilgili bir konuda daha sizleri bilgilendirmek isterim: Misak-ı Milli Kulesi'nde yer alan Anıtkabir Atatürk Müzesi ve Anıtkabir Şeref Defteri'nin yer aldığı bölüm bir Beşiktaşlının imzasını taşıyor. Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Çağlayan Tuğal, huzurlarınızda bu başarısından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum.

Yönetim Kurulu Üyelerime özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum.

Değerli Beşiktaşlılar, Yönetimimiz için iletişimin öncelikli konulardan biri olduğunu her fırsatta söylemiştim. İletişimde açıklık ve şeffaflıkla birlikte YouTube yayınlarına da hızlı bir giriş yaptık. Medya ve İletişim Grup Koordinatörü olarak göreve getirdiğimiz deneyimli televizyoncu ve spor spikeri Sayın Okay Karacan'ın yönetiminde, derbi maç öncesinde stadımızdan farklı alanlarda 2 saat canlı yayın gerçekleştirdik.

İletişimle ilgili en önemli konu aslında dezenformasyon. Bu sorun, sosyal medyanın daha çok ilgi çeken içerikleri öne çıkaran algoritmasıyla birlikte daha da büyüdü. Beşiktaşlılardan ricam, kulübün resmi bir açıklaması olmadan yazılanlara itibar etmeyin.

Yine seçim öncesi verdiğimiz bir sözü tutarak, derbi maç öncesinde stadımızda düzenlediğimiz törenle, efsane futbolcularımız Sayın Ricardo Quaresma ve Sayın Atiba Hutchinson'a Serdal Adalı kardeşimle birlikte, 42 bin Beşiktaşlının alkışlarıyla teşekkür plaketi sunduk.

Seçim öncesinde sizlere verdiğimiz sözlerden birini daha, geçen 11 günde tuttuk. Cumhuriyetin 100. yılına özel bir formayı, yılbaşına kadar sunacağımızı söylemiştim. Forma hazır! Cumhuriyetin 100. yılı formasını çok yakında tanıtacağız. Formanın tanıtılacağı günü beklemenizi rica ediyorum, sizi biraz daha meraklandırayım. Tanıtım gününü sizlerle önümüzdeki günlerde resmi hesaplarımızdan paylaşacağız. Bu konuda çalışan Yalçın Ayaydın’a teşekkür ediyorum.

Size sadece son 11 günü anlattım. 120 yıllık bir camiayız. Şehitlerimiz, gazilerimiz var. Milli mücadelede yer aldık. Biz ayağa kalkmasını gayet iyi biliriz. Moralinizi bozmayın. Üyelerimiz ve taraftarlarımız umudunuzu yitirmeyin. Hep birlikte büyüyeceğiz. Beşiktaş’ı, Beşiktaşlılar arzu edilen noktaya taşıyacaktır. Bu yol Beşiktaşlıların yolu dedik. Bu yolda hedeflerimize ulaşmak için mücadele edeceğiz.

Değerli Beşiktaşlılar, bu büyük kulübe ilk kez adım atmamdan tam 46 yıl sonra, bugün burada huzurunuza Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı olarak gelmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu anı yaşamama vesile olan siz büyük Beşiktaş taraftarlarına ve kongre üyelerimize, emeği geçen tüm öğretmenlerime, antrenörlerime, idarecilerimize, aileme, çocuklarıma ve hayallerimin gerçekleşmesine imkan veren canım ülkem Türkiyeme, bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Raporların müzakeresinin ardından yeniden kürsüye gelen Başkanımız Arat, şu ifadeleri kullandı:

“Beşiktaş’ta herkes konuşacak ama saygılı konuşacak. Yönetim kurulu üyelerime kimse laf edemez. Herkes buraya hizmet etmek için geliyor, buna saygı duyulsun. Kongremiz bu yönetimi onaylamıştır.

Hesap verme tarihleri değiştirildiği için borç üç ayda yüzde 24 oranında arttı. Önümüzde acı bir reçete var.

Stadyuma girişte aramalar özel güvenlik tarafından yapıldığı için şikayetler arttı. Bilet alan herkesin yeri bellidir.

Beşiktaş’ı yeniden yapılandıracağız. Büyük Beşiktaş yeniden doğacak.

Engelli taraftarlarımızın sıkıntısı var. Bu konuyla ilgili olarak Işıl Zeybek hanımefendiyi görevlendirdik. Kendisi bu konuyla ilgilenecek.

Biz her şeyi tek başımıza yapamayız. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

Birçok iş insanının üyeliği düşmüş. Birçok iş insanı yönetime katılmak istemiyor. Böyle olmaz. Seçimden bir gün önce yapılan mali genel kurulda yönetim kurulum eleştirildi. Böyle olunca yönetimlere insan bulmakta zorlanılıyor. Bunları yapmaktan vazgeçmek lazım.

Futbolcu sözleşmelerini Denetim Kurulu alamıyordu. Biz talimat verdik. Denetim Kurulu her türlü belgeye ulaşacak. Denetim Kurulu raporu 15 gün önceden size ulaşacak. Denetim Kurulu’na güveniyoruz.

Kripto parayla ilgili Denetim Kurulu incelemelerde bulunacak. Biz de Denetim Kurulu’ndan gelecek bilgiyi sizinle paylaşacağız.

Büyük Beşiktaşlı Rahmi Koç’a teşekkür ediyorum. Kendisi Beşiktaş sevdalısıdır. Tüpraş’la anlaşma imzalandı. Sponsor bulunamadığı bir dönemde Rahmi Koç yardıma koştu. 25 Eylül’de Tüpraş’tan üç yıllık para alındı. Ben “para alındı” dediğimde gazetelerden yalanlama yapanlar utanır mı? 6 Ekim’de kongre kararı alındı. Para 30 Kasım’da harcandı. Yöneticilere 130 milyon lira ödendi. Kulübü ne kaldı, araştırıyoruz.

Biz şeffaf olacağız. Seçim bitmiştir. Geçmiş başkanları buraya davet ediyorum. Beşiktaş’ta başkanlık yapıp Türkiye’de tanındıktan sonra buray böyle bırakmasınlar. Alınları açık şekilde buralarda otursunlar.

Tüm yöneticilerin aldıkları para kuruşuna kadar burada. Daha kur farkları bekliyor, haberiniz olsun.

102 milyon davası yok. Elimizde rapor yok. Demirören’le yapılan anlaşmayı Divan Kurulu’na ve Denetim Kurulu’na inceleteceğiz. Raporlar Beşiktaş’ın kasasında duracak. Burası kimsenin malı değil. Genel Sekreterlik makamı seçimle gelip gidiyor. Bence devam etmesi lazım. Tüzük yönetimlerin rahatlaması için değil, gelecek için değişmeli.

11 daire olmamış. Paraların bir kısmı ve çekler iade edilmiş. Bilgiler Denetim Kurulu’na verilecek. Denetim Kurulu, şeffaf şekilde camiayla bilgi paylaşacak. Kimseyi töhmet altında bırakmayalım.

Akatlar projesinde iki adet yarı olimpik havuz olacak. Biri sporcular için diğeri dışarıdan gelecek kişiler için olacak. BJK Plaza’da depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacak.

Özkaynakta durumumuz iyi değil. Çocukların yaşadıkları alanın hemen toparlanması lazım. Faize, menajerlere ödediğimiz paraları bilseniz bu çocukların yaşam alanları neden iyileştirilmiyor diye kahrolursunuz.

İbra bir itibarsızlaştırma değildir. Bunu kişisel algılamamak lazım. Biz artık kapsayıcı olacağız. Benim yönetim kurulumu kimse itibarsızlaştırmaya çalışmasın, başaramazlar. Benim yönetim kurulu üyelerim çok iyi insanlar.

Türkiye’de emekçi olmak suç mu? Beşiktaş halkın takımı değil mi? Bu işlerden vazgeçsinler. Beşiktaş’a bir gün bile hizmet etmek önemli. Her şeyi birlikte yapacağız.

Feyyaz Uçar gece gündüz çalışıyor. Ona teşekkür ediyorum. İyi ki aramızda.

Bahçeşehir ile görüşmelere başladık. Ocak ayında Euroleague ile wildcard için görüşme yapacağız. Hüseyin Yücel takımını bıraktı, öz takımına döndü. Seneye birlikte yolumuz açık olacak.

Bağış yapan herkesin başımızın üstünde yeri var. Bağışların anıta çevrilmesine karşı olduğumu söylemiştim. Onu duvarda yazılı hale getirmek daha doğru olur. Bağış yapmış insanlar, yapmamış gibi gösterildi. Kimseyi küstürmeyelim.

15 bin kişiyi üye yaptık dediler. Durum vahim. Benim taraftarıma laf ediyorsun, üye yapılanlar kimler? Hepsini tek tek inceleyeceğiz. Bize ait olmayan herkes gidecek.

Enkaz edebiyatı yapmayacağız. İşimiz kolay değil. Beşiktaş’ın büyükleri devreye girmeye başladı. Beşiktaş’ı seven herkes bize destek oluyor.

Biz önce kendi evlatlarımıza bakacağız. Türkiye’de muazzam gençler var. O çocuklara iyi bakmazsak olmaz. Lugano maçında birçoğunuzun gözleri yaşarmıştır. Yıllar sonra bir şey yaşadık.

Seçimden bir gün önce üye giriş ücretinin artırılması etik midir? Hazirana kadar herkes üye olsun. Kimseye beni üye yapın demeyin. Gelin kendiniz üye olun. Bir bankayla anlaşacağız. Gençler taksitle üye olabilecek.

Beşiktaş’ın sahibi taraftarıdır. Herkes kucaklaşsın. Biz de taraftarız. Bu popülistlik değildir. Süleyman Seba taraftarlar kavga etmedi. Küfredenleri bir kenara ayırıyoruz. Gelin gençleri kucaklayalım.

Büyümemiz lazım. Geçen kongrede ne kadar büyük olduğumuzu gösterdik. Seçimden önce ve sonra Beşiktaş konuşuldu. Başınızı öne eğmeyin, bu işi başaracağız.

Kimseyi görevden almadık. Başarılı olan herkes görevine devam ediyor. Hizmet eden insanları uzaklaştırmayalım.

Örnek bir dayanışma ve çalışmayla özlediğimiz Beşiktaş çizgisine kavuşmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Geçmiş yönetimlerde görev alan arkadaşlara ve ailelerine teşekkür ediyorum.

Yeni yılın Beşiktaşımıza, ülkemize yepyeni fırsatlar, başlangıçlar ve şans getirmesini temenni ediyorum.”