HABERLER

13.12.2023

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay’dan Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, UEFA Konferans Ligi’nde Lugano ile oynayacağımız maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

“Buraya iddialı gelmek isterdik ama maalesef herhangi bir iddiamız yok. Bütün amacımız maçı kazanmak, başka bir düşüncemiz yok. Yarın alacağımız galibiyet önümüzdeki maçlar için moral olacaktır. Elimizdeki kadronun en iyisini sahaya sürüp buradan galibiyetle dönmek istiyoruz. Genç arkadaşlara şans vereceğiz. Ben de altyapıdan yetiştim. Kadro dışı bıraktığımız oyuncular var. Sakat oyuncularımız var. Genç oyunculara ihtiyacımız olacak. Sadece ihtiyaç olduğu için değil aynı zamanda iyi oldukları için onlardan yararlanacağız.

Feyyaz Uçar ile Samet Aybaba takımla ilgili yaptıkları araştırmadan sonra gerekeni yaptı. Kadro dışı kararına herkes saygı göstermeli. Transfer konuşmak için erken. Önümüzde üç tane maç var. Bu maçları en iyi şekilde tamamlamalıyız. Bu maçlar transferden daha önemli.

Oyuncularla bireysel ve toplu olarak sürekli görüşme halindeyim. Göreve geldiğimde oyuncularda bir kırgınlık vardı ama o hava dağıldı. Oyuncular eskiye nazaran daha iyi bir hale geldiler. Takımımızla yemekte bir araya geldik. Yemek gayet güzel geçti.

Beş günlük bir kamp düşünmüştük. Süper Kupa maçı nedeniyle maçımızı cumartesi günü oynayacağımızı öğrenince kampı iptal ettik.

Halil Umut Meler’e yapılan iğrenç bir şey. Gördüğüm zaman çok üzüldüm. Neticede futbol oynuyoruz ve üç ihtimal var. Her sonucu hazmetmek gerekir. İnşallah böyle bir şey tekrar yaşanmaz.”