HABERLER

08.11.2023

GÜNCEL HABERLER

Fırat Fidan, Avrupa Kulüpler Birliği Kadın Futbol Komitesi’ne Seçildi

Futbol Altyapı, Kadın Futbol ve Espor’dan Sorumlu Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan, Avrupa Kulüpler Birliği bünyesinde faaliyetler yürüten Kadın Futbol Komitesi’ne seçildi.

Tüm adayların geçmiş tecrübeleri, deneyimleri ve uzmanlıkları dikkate alınarak ülkeler ve kulüpler özelinde ayrıntılı bir çalışma ile yapılan seçimler sonucunda Fırat Fidan, 2023-27 dönemi boyunca Avrupa Kulüpler Birliği Kadın Futbol Komitesi’nde görev alacak.

UEFA ve FIFA’da alınan kararların doğrudan danışma organı olan Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), kulüpler ve ulusal federasyonlar arasındaki ilişkiler de dâhil olmak üzere kadın futbolunun Avrupa’daki gelişimi konusunda çok ciddi adımlar atmaktadır. Bu kapsamda Fırat Fidan, Avrupa Kulüpler Birliği İcra Ofisi tarafından yapılan davet ile 16 Kasım’da İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenecek olan ilk Çalışma Grubu başlangıç toplantısına katılım sağlayacak ve ülkemizdeki kadın futbolu hakkında da gelişmelerin sağlanmasına öncülük edecektir.

Hem kulübümüz hem de ülkemiz açısından büyük bir öneme sahip olan bu uluslararası platformda görev yapacak olan Fırat Fidan’a başarılar dileriz.