HABERLER

26.09.2023

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş Futbol Akademi ile Dijital Futbol Gözlemciliği Platformu Scoutium Arasındaki İş Birliğinde Yeni Dönem

Türkiye’de her zaman ilklere imza atan, spor camiasının lokomotif kulübü Beşiktaşımız, genç yetenekleri keşfeden dijital futbol gözlemciliği platformu Scoutium ile 2020 yılı başında gerçekleştirilen iş birliğini 1 yıl daha genişleten yeni bir anlaşma imzaladı.

Scoutium, daha önceki iş birliği çerçevesinde; genç yeteneklere sadece tarama hizmeti sağlıyordu. Ancak yapılan yeni anlaşma kapsamında kulübümüz için 1 yıl süresince; U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-19 takımlarımızın sezon boyunca sergileyeceği tüm maçların görüntülerini kayıt altına alacak ve bu karşılaşmaların özel istatistiklerini hazırlayacak.

Bu kapsamda Beşiktaş Futbol Akademi sporcularımız, Scoutium uygulaması üzerinden kendilerine özel oluşturulmuş videolarını izleyip, istatistiklerini ve özel notlarını düzenli olarak takip edebilecekleri gibi tüm akademi antrenörlerimiz tarafından da sporcuların gelişimleri ve istatistikleri her maç özelinde düzenli olarak gözlemlenebilecek. İstatistiksel veriler sonucunda raporlama yapılabilecek.

Futbol Altyapı, Kadın Futbol ve E-Spordan Sorumlu Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan, Scoutium ile yenilenen iş birliği anlaşması hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Scoutium'un dijital futbol gözlemciliği platformu, sporcularımızın performansını artırma yolunda önemli bir araç olacaktır. 2020 yılında başlayan iş birliğimizin kapsamı daha da genişletilerek devam etmektedir. Tüm takım sporcularımızın sezon boyunca oynadığı maçlar kaydedilerek istatistiksel verilerini görebiliyor olacağız. Antrenörlerimiz bu verilerden yola çıkarak raporlama da yapabilecekler.

Beşiktaş JK olarak genç yetenekleri keşfetmeye ve geliştirmeye son derece önem veriyoruz. Sporcular için oldukça verimli olduğunu düşündüğümüz Scoutim ile devam eden iş birliği sayesinde, geleceğin futbol yıldızlarını yetiştirme misyonumuzu daha etkin bir şekilde sürdürebileceğimize inanıyoruz. Scoutium ile olan iş birliğimizin daha nice başarılı sezonlara vesile olmasını diliyoruz."

Türkiye’nin en köklü camialarından biri olan Beşiktaş JK ile gerçekleştirdikleri anlaşmadan mutlu olduklarını ifade eden Scoutium Yönetici Ortağı Ali Akçay’da şunları söyledi:

“Scoutium her geçen gün daha da büyümeye ve çağa ayak uydurarak yenilenmeye devam ediyor. Son yaptığımız değişikliklerle birlikte dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir modülü akademideki oyunculara göre geliştirdik. Bu kapsamda, 2020 yılından beri ülkemizde oyuncu taraması için destek verdiğimiz ve birlikte çalışmaktan gurur duyduğumuz Beşiktaş JK ile kendi akademilerindeki karşılaşmalarının çekimi, oyuncu gelişiminin takibi ve istatistiklerin hazırlanması için yeni bir anlaşma yaptık.

Anlaşmanın kapsamında Beşiktaş JK bünyesindeki tüm antrenörler ve akademi yetkilileri, karşılaşmaların detaylı analizlerine, istatistiklerine, oyuncuların bireysel performanslarına Scoutium web sitesi üzerinden erişirken, BJK Futbol Akademi bünyesindeki tüm sporcular kendi kişiselleştirilmiş maç videolarına ve istatistiklerine mobil uygulama üzerinden her maç sonrası erişebilecek ve kendi performanslarını takip edebilecek. Özkaynak düzeniyle ülkemizde yıllardır düzenli olarak kendi A Takımına ve Milli Takımımıza oyuncular yetiştiren, yurt dışına birçok genç oyuncusunu gönderen Beşiktaş JK’nın bu yeni takip sistemiyle birlikte Türk futboluna nice değerler yetiştireceğine eminim. Anlaşmamızın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.”