HABERLER

26.09.2023

GÜNCEL HABERLER

Beşiktaş Token’ın Lansmanı Yapıldı

Token konusunda büyük bir sorumlulukla çalışmalarını sürdüren Kulübümüz, lider kripto varlık işlem platformu Paribu ile sözleşme imzaladı. Paribu’da ön satışa sunulan Beşiktaş Token, üç saniyede tükendi.

Beşiktaş Token; Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Mal ve Hizmet Satın Alma ve Dijital Projelerin Geliştirilmesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İbrahim Kemal Barış Dillioğlu, Paribu CEO’su Yasin Oral ve Paribu Ürün Müdürü Mert Altaç’ın katılımlarıyla Tüpraş Stadyumu’nda kamuoyuna tanıtıldı.

Genel Sekreter, Sponsorluk ve Pazarlama, İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mehtap Ferah, Basketbol Şube ve Akatlar Spor Kompleksi Tesisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Umut Tahir Güneş, Dernekler ve Sosyal Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Bayrak, Kartal Yuvası ve Yerel Yönetim İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Umut Şenol ile Futbol Altyapı, Kadın Futbol ve Espor’dan Sorumlu Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan da lansmanda yer aldılar.

Basın toplantısı esnasında ön satışa sunulan Beşiktaş Token, üç saniye gibi rekor bir sürede taraftarlarımız ve yatırımcılarımız tarafından tüketildi.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, lansmanda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Camiamız bunu bekliyordu, biz de doğru zaman ve doğru iş birliğini bekliyor ve araştırıyorduk. En önemli kaygımız, taraftarlarımızın ve token ürünümüze teveccüh gösterecek insanların zarar görmemesi için yeterli koşulların oluşmaması; kendimizce güvenilir bir partner bulamamamızdı. Özellikle bu yeni alanda en çok ihtiyaç duyulan şey güvendir ve biz, milyonlarca taraftarın sorumluluğunu taşıyan bir kurumuz. Açıkçası 120 yıllık kültürümüze uygun bir sorumluluk üstlendik ve en sağlıklı ortamın oluşmasını bekledik. Paribu, teminat mektubu başta; tüm yasal ve mali sorumluluklarını ortaya koydu. Paribu’yu da etraflıca araştırdık. Sektörün öncü firmalarından biri ve taraftar token’larını ilk listeleyen, bu alanda en yüksek hacme ve yaygın kullanıma sahip olan ve daha önce de bu alanda proje üretmiş bir şirket.

Artık günümüzde, teknoloji ve dijital dünyadan, elektronik ekonomiden kaçınamayacağınız bir noktaya geldik. Tam bu noktada token olgusu, taraftarlarımızın gönül verdikleri kulüpleriyle, dijital dünyada daha da fazla bütünleşmelerini sağlayacak önemli araçlardan birisi olacaktır. Ayrıca taraftarlarımız, bu sayede yapacakları katkılarla, kulüplerinin geleceğine doğrudan etkide bulunmanın bir başka mecrasına kavuşmuş olacaklar. Elbette token satın alan taraftarlarımız bazı önemli ayrıcalıklara da kavuşacaklar. İş birliğimizin, her iki kurum ve tüm taraftarlarımız ve camiamız için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Beşiktaş’ın bir kuruşu için ne kadar hassas davrandığımı kamuoyu biliyor. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı zaman gösterecektir. Bu işten nemalanamamış kişilerin sosyal medyada infial yaratmaya çalıştıklarını görüyorum. Beşiktaş’ın değerli emanetlerini korumak için buradayız. Vicdan olarak huzur içinde nefes alabiliyorum.

Paribu bu anlaşma için fedakarlık yaptı. Token satıldıkça gelir elde edeceğiz. Satıştan pay oranımız diğer firmalara göre çok yüksek. Adnan Dalgakıran’a bu işteki emekleri için teşekkür ediyorum. Onun değerli çalışmaları doğrultusunda sağlıklı kararlar alabildik.”

Toplantının ilerleyen bölümünde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Çebi, şunları söyledi:

“Mali olarak Beşiktaş’ın iyi yönetildiğini ifade edebilirim. Transfer döneminde dikkatli olduk. Bunun karşılığını sportif ve mali olarak göreceğiz. Önemli olan sportif ve mali başarıyı beraber yürütebilmek.

Mali yapının düzeldiği bir ortamda muhalifler gelmek isteyebilirler, bir grup taraftar da onlarla hareket edebilir. Neden böyle yaptıklarını gelip anlatsınlar. Her Cuma öğleden sonra bu arkadaşları bekliyorum. Gelip dertlerini anlatsınlar. Sosyal medyada yazılıp çiziliyor ama buraya gelen yok. Takım başarılı olsun da bize yapılanları biz kaldırırız. Galatasaray tribünlerinde bana edilen küfürleri unutmadım. Taraftarımızın bana sahip çıkması gerekirken yapılanları anlayamıyorum.

Trabzonspor’a yenildiğimizde kahroldum. Sabırla beklemek ve sezon sonunu görmek lazım. Ben eleştirileri dinlemeye hazırım, yeter ki takımın morali bozulmasın. Tribünde birkaç kişi bağırıyor diye tüm tribün bağırdı algısı yapılmasını art niyetli buluyorum.

Futbolcularla ilişkileri teknik direktör yönetir. Hoca, performansa göre oyuncuları kadroya alır ya da almaz. Benzer şeyler başka takımlarda da oluyor ama bu kadar gündeme gelmiyor. Bizde bu konuların gündeme getirilmesi art niyettir.

Onana’nın iyi bir futbolcu olduğuna inanıyorum. Birçok teklif varken kendisini buraya getirdik. Hocanın forma adaleti olduğuna inanıyorum. Kim başarılıysa formayı ona verir.

Yanlış Onana alındı diyen kişi Beşiktaş’a başkan adayı oldu. Aklınca espri yaptı. Espri değilse aklından zoru vardır. Böyle bir şey olması söz konusu değil. Beşiktaş’a zarar verecek herkesin karşısında olacağız.”

Mal ve Hizmet Satın Alma ve Dijital Projelerin Geliştirilmesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz İbrahim Kemal Barış Dillioğlu, lansmanda şu ifadeleri kullandı:

“Taraftarlarımızın kulübümüze daha yakın olmaları için Beşiktaş Token önemli bir araç olacaktır. Doğru zamanda ve şekilde bu alana girdiğimizi düşünüyoruz. Paribu’ya teşekkür ediyoruz. Taraftarlarımızdan Beşiktaş Token’a sahip çıkmalarını istiyoruz.”

Paribu CEO’su Yasin Oral, Beşiktaş Token ile ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’nin ilk ve en büyük futbol kulüplerinden Beşiktaş ile kurduğumuz bu iş birliğinden mutluluk duyuyoruz.  Paribu olarak taraftar token’larını ilk listeleyen ve bu alanda iş birlikleri kurup proje geliştiren bir teknoloji şirketiyiz. Blokzincir teknolojisinin spor dünyasıyla entegre olması, her iki sektör için de büyük bir önem taşıyor.  Pek çoğunuzun bildiği gibi fan token’lar aracılığıyla taraftarlar, kulüplerinin geleceğine daha çok etki etme imkânına sahip olabiliyor. Beşiktaş taraftarının, Beşiktaş Token ile gücünü daha da büyüteceğine inanıyoruz. Beşiktaş Token’ın tüm taraftarlar ve spor dünyası için hayırlı olmasını diliyorum.”

Paribu Ürün Müdürü Mert Altaç ise, Beşiktaş Token’ın token ekonomisine yönelik açıklamasında; “50 milyon değerinde maksimum arzı olan Beşiktaş Token’ın 10 yıllık planlamasını yaptık” dedi. Ayrıca, bu detayların Beşiktaş Token’ın whitepaper’ında yer aldığını da hatırlattı.

Beşiktaş Token nasıl alınabilecek?

Paribu’da hesabı bulunan kullanıcılar, hesabındaki TL bakiyesi yeterli olduğu takdirde 26 Eylül itibarıyla Beşiktaş Token için talepte bulunabilecekler.

Beşiktaş Token ile elde edilebilecek bazı avantajlar:

Tahsis edilmiş her iki tesiste de yer alacak özel tribünde maç izleme imkânı
Özel ağırlama paketleri ile maç izleme imkânı
Özel kurgulanmış stat turuna katılım
Özel kurgulanmış tesis turuna katılım
Antrenman izleme ve takım ile tanışma
Deplasman maçlarında takım ile seyahat etme
Öncelikli bilet alım hakları
Özel tribünde maç izleme imkânı
Kulüp başkanı, yönetim kurulu, sporcular ile tanışma
İmza törenlerine katılım
Yapılacak anketlere katılarak kararlara etki etme