HABERLER

30.08.2023

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’ten Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, UEFA Konferans Ligi Play-Off turunda Dynamo Kiev ile oynayacağımız rövanş maçı öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu:

“UEFA Konferans Ligi’nde gruplara kalabilmek için rövanş maçımızı Dynamo Kiev ile oynayacağız. İlk maçtan sonuç olarak avantajlı bir skorla sahaya çıkıyoruz. Oynadığımız oyun karşılıklı olarak birbirimizi tanımaya imkân verdi. Umarım ki kendi sahamızda, kendi oyunumuzu oynayarak yine kazanarak turu geçeceğiz. Oyuncular da o düşünce içerisinde. İyi çalıştılar. Yarın da çalışmamızın karşılığını almak istiyoruz.

Elimizdeki oyunculardan maça göre bir 11 çıkarmaya çalışıyoruz. Tabii sezon başında bizimle beraber çalışan, fiziksel olarak belli bir aşama kaydeden ve takım oyunu içerisinde oyun anlayışını benimseyen oyuncuların ön planda olduğu bir dönem geçirmeye çalıştık.

Yeni gelen arkadaşlar ve mevcutlar içerisinde de katılım yapmaya çalıştık. Önümüzde iki maç var. Bir yarın bir de hafta sonu. Ondan sonra belki daha farklı değişiklik olabilir. Şu aşamada mümkün olduğunca hazır oyuncularla devam etmek istiyoruz. Olmayacak oyunculara da baktığımızda Daniel Amartey ve Arthur Masuaku yok. Dolayısıyla o mevkiler için bir sıkıntımız olacaktır ama daha önce orada oynayan arkadaşlarımız vardı. Onların da en iyisini yapacağını düşünüyoruz.

Takım içinde bulunan bütün arkadaşlar birbirini aratmadan iyi niyetle elinden gelen gayreti gösteriyor. Başarı tabii sahada. Bazen çok garanti gördüğünüz oyuncu da hata yapabiliyor, diğeri de yapabiliyor. Burada önemli olan aldıkları görevi yerine getirebilmek. Onun için hiçbir oyuncuya olumsuz bakmıyorum. Görev alacak tüm arkadaşlar en iyisini yapacaklardır.

Transferle ilgili hiç konuşmak istemiyorum. Çünkü ne konuşursam karşı tarafın anladığı şekilde dönüyor. Bizim anlattığımız şekilde çıkmıyor. Jean Onana transfer edilen bir oyuncu. Bizim oyuncumuz, dolayısıyla sahada görev aldığında en iyisini yapacağına inanıyorum. Ama şu anda gitmesi ile ilgili bir durum yok.

Şu anda elimizde oynayan oyuncu da gidebilir. Yeni oyuncu da olabilir. O yüzden transfer süresinin uzamasını doğru bulmuyorum. Ama spekülasyonlar bizim üzerimizden yürütülüyor. Oynayan ya da oynamayan oyuncular üzerinden yapılıyor. Bir adaptasyon dönemi geçiriyor. Onana’yla ilgili bunu söyleyebilirim. Dolayısıyla sıkıntısı var. Ama oyuncu geldi uyum sağlamadı, gitmek istedi, bunların şartları zaten belli. Burada böyle bir şeyimiz yok. Bizden kaynaklanan bir beyanat yok.

Bizim dışımızdaki kaynaklarda bizim basın sözcümüz kim bilmiyorum ki… Dışarıda medyanın içinde arkadaşlar var. Bunlar yazıp çiziyorlar. Onlar cevap veriyorlar. Ben dedim mi ki Onana’yı kiralık vereceğiz. Satıyoruz dedim mi, yok. Ben demedim, başkan da söylemedi. Ama yazılıp çiziliyor. Ha oynamadı o ayrı bir konu. Transferler kulübün ekonomik, idari ve teknik yapısına göre yapılır. Giden ve gelen olur. Yarın müsabaka var. Bunların hiçbirinin yarına etkisi yok. 25 kişilik liste var. Bunların içinde sakatlar çıkacak, performansına göre oyuncular oynayacak.

Takımla beraber olan Onana gibi, Bakhtiyor da yeni yeni uyum sağlıyor. Takımı yeni tanıyor çünkü. Fiziksel değerleri iyi olabilir ama takım anlayışında oynadığı mevkiinin alışkanlıkları farklı. Bunlar yaşanacak… Bu her takım için geçerli. Kaldı ki elinizdeki oynayan oyuncularla da bu dalgalanma olabilir.

Bir de elimizde sakatlıktan gelen oyuncular var. Rachid Ghezzal ve Cenk Tosun gibi.. Dolayısıyla tüm bunları yaparken kayıpsız gitmeye çalıştık. Ve şu anda da Allaha şükür Pendikspor maçı dışında bir kaybımız olmadı. Yarın ve pazar günü Sivasspor maçını geçtiğimizde Eylül’den itibaren evet bazıları bir takıma gidecek ama kalanların çalışma imkânı olacak. Bunlar da hem fiziksel bir değişim yaşayacaklar hem de takım oyunu içerisinde maç oynayarak, hazırlık maçları yaparak daha iyi olacağını düşünüyorum.

UEFA Konferans Ligi’nde oynayan takımların lig maçları ertelendi. Federasyon böyle bir karar alırken mutlaka takımları ve kendisini düşünerek almıştır. Alınan tüm kararlara saygı duyar, tüm kararlara uyarız. Bazı yanlış kararları eleştirir, doğruları takdir ederiz veya tebrik ederiz. Bütün takımlarımız iddialı. Hepsinin gruplara kalma şansı var. Bu da güzel bir şey.

Bizde idmana çıkan her oyuncu bizim oyuncumuzdur. Bize gelme ihtimali olan her oyuncuya da kapımız açıktır. Gelen giden, duruma göre değerlendireceğiz.

Rachid Ghezzal geçen sene şanssız bir dönem geçirdi. İyi çalışıyordu, son anda küçük bir adale sakatlığı oldu. Daha sonra şanssız bir ailevi durum oldu. Şimdi gayet iyi, dün idmana katıldı, bugün de katılacak. Durumuna bakacağız, değerlendireceğiz. Uzun vadede yararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü çok iyi bir oyuncu.

Dynamo Kiev’in hocası bizi tanıyor, değerli bir hoca. Takım iyi bir takım. Ofansif ve defansif iki yönlü oynuyor. Artıları eksileri var. Bizim sonuç almamız o takımı küçültmez. Tam tersine ciddiye alınacak bir rakiptir. Güçlü bir rakip onu söyleyeyim. Zor bir maç olacaktır. Orada da zor maçtı. Goller attık, goller yedik. Ama yarın rakibe oyun oynatmayan, kendisi oynayan takım olarak sahaya çıkmak durumundayız. Taraftarımızın desteği ve takımın coşkusuyla kazanarak turu geçmek istiyoruz.

Cenk Tosun uzun ve ciddi bir sakatlık geçirdi. Ben sakatlığı olan bir oyuncunun sahaya girip oynamasını doğru bulmuyorum. Sakatlık riskine rağmen o riski almasını istemiyorum. Hem veriminde sıkıntı olur hem de sakatlığı uzun sürebilir. Cenk Tosun şu anda daha iyi durumda, her an oynamaya hazır. Ne kadar maçı kaldırır o da bunu bilmiyor. Bütün maçı kaldırır mı, zor ama belli bir süre oynayabileceğini düşünüyorum.”