HABERLER

21.07.2023

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’ten Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Futbol A Takımımızın RC Strasbourg ile oynadığı hazırlık maçının ardından bir araya geldiği basın mensuplarına Almanya kampını değerlendirdi.

“1 Temmuz’da başladığımız çalışmalar, Almanya’da devam etti. İlk günden bugüne kadar çalışmalar iyi geçti. Oyuncularımın dikkatli, arzulu ve disiplinli çalıştıklarını görüyorum. Fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Oyunumuzda zaten birtakım temel yapılar vardı, şimdi onları daha da geliştirmeye çalışıyoruz. İlk resmi maçımızı 27 Temmuz’da oynayacağız.

Savunmada, hücumda, blokların uyumunda iyiyiz. Gereksiz top kayıplarımız var. Hücumda daha da zenginleşeceğiz. Eldeki oyuncularımızla neler yapabileceğimizi gördük. Kendi içimizde alternatifler üretip yeterli olmadığında düşündüğümüz oyuncuları takıma monte etmek istiyoruz. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Çalışma ortamımız iyiydi. Oyuncuların niyeti iyiydi. Oyuncularımı seviyorum.

KF Tirana dinamik bir takım. Savunmayı iyi yaparak hızlı çıkıyorlar. İnşallah zorlanmadan kazanırız. Oyuncularımın şu anki iştahlarından memnunum. Onun için onları listeye yazacağım.

Ghezzal’ın sakatlığı ciddi değil. Fiziksel olarak tamamen hazır olması gerekiyor. Kendisi için dinlenmenin daha yararlı olacağını düşündük. Hasic’in de halsizliği vardı. Montero en iyi çalışan oyuncularımdan bir tanesi.

Yönetim Kurulumuz transferlerle ilgili olarak gayret gösteriyor. Takımımıza ve maddi durumumuza uyum sağlayacak oyuncularla yarış yapacağız. Orta saha ve hücuma oyuncu almamız gerekiyor. Birçok kulvarda yarışacağız. Türk oyuncularımızın durumlarına bakacağız. Sonunda en iyisi olacaktır. Taraftarlarımız takımın başarısını istiyor. Beşiktaş’ı nasıl başarılı yaparız onu düşünüyoruz.

Başkanımız takımın iyi olması için uğraşıyor. En doğrusunu yapmaya çalışıyor. İstenilen her şeyi bir anda yapmak mümkün değil. Bazen çok harcayıp başarısız da olabiliriz. Bazı mevkilerde iyiyiz. Hem hücuma dönük orta saha hem de kenar oyuncusu takımı zenginleştirir. Herkes takımın bir parçası olacak ve başarı için her şeyi ortaya koyacak. O ruh olmadan başarı gelmez. İnancımız ve gücümüz var.

Demir Ege Tıknaz iyi bir oyuncu. Genç oyuncular bizim için zenginlik oldu. Düşünmediğimiz oyuncular gidebilir ama bunun ekonomik boyutu da var. Türk oyuncuları olabildiğince yarışın içinde olacak şekilde artıracağız.

Muleka’dan memnunum ama daha da iyi olmalı. Biz dışarıdan oyuncu almak istemiyoruz, eldekiler iyi olsun istiyoruz. Adaptasyon olmazsa eksikleri değerlendireceğiz. Kadromuzu en iyi şekilde on sekiz yapabilirsek gençlerle yirmi beş, o zaman maraton daha kolay olur. Aksi halde çaresizlik olur. Para verip oyuncu alabilirsin ama oyuncuya ödeme yapamadığında ligi kaybedersin. Anlık hareket etmemek lazım.

Afrika Kupası’na gidecek oyuncuların yerini eldeki Türk oyuncularla ya da Afrikalı olmayan oyuncularla tamamlamak istiyoruz. Gelmek isteyen ya da gitmek isteyen Türk oyuncular var. Değerlendirme yapacağız.”

Öte yandan Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Futbol A Takımımızın RC Strasbourg ile oynadığı hazırlık maçının ardından müsabakayı takip eden taraftarlarımızla hatıra fotoğrafı çektirdi.