HABERLER

22.06.2023

GÜNCEL HABERLER

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, TFF Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Konuşma Yaptı

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Ankara’da gerçekleştirilen TFF Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda delegelere hitaben bir konuşma yaptı.

Güneş’in konuşması şöyle:

“Geçen sezon sayın başkanın seçildiği dönemde toplantıya katılma hakkım yoktu.

Bu ülke de bizim, TFF de bizim, futbol da bizim. Herkes bu geminin içinde. Susmak yerine konuşmanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Geçmişte konuştuğum şeylerin altına bugün de imzamı atarım.

Kurallar bilinmeli ve uygulanmalı. Ceza kuruluna gittiysem ceza almalıyım.

Milli takımın Avrupa ve Dünya şampiyonalarına gitmesi hepimizi gururlandırır.

Pandeminin ve depremin getirdiği olağanüstü bir durum vardı. Yönetimler anında doğru kararlar almalı. Aynı bölgeden bazı takımların lige devam etmesi tartışma yaratır. Niyetiniz sorgulanır. Yanlış yapıldı. Depremden etkilenip ligden çekilen takımların oyuncularını başka takımlar aldı. Alamayan takımlar mağdur oldu. Ligin gidişatı değişti. Rekabeti öldürdük. Kurallar bilinmeli ve ona göre hareket edilmeli. Yaşananlardan dersler çıkarılmalı.

Türk futbolunda radikal kararlar gerekiyor. Profesyonel kulüp sayısı çok fazla. Yabancı oyuncuyla yerli oyuncuların maaşlarını lira ve avro olarak ayrı almaları takım içi dengeleri bozuyor. Antrenör ve oyuncular vergilerini kendileri vermeli.

Eskiden; eğitim, tesis, organizasyon yoktu ve kimse futbolcu olmak istemiyordu. Bugün de herkes futbolcu olmak istiyor ama isteyenler futbolun unsurlarının dışında kaldı. Futbolun sahibi futbolla ilgisi olmayanlar olmaya başladı.

8+3 kuralını ben getirmedim. Benim olsaydı bugünkü yönetim de devam etmezdi. O sezon ligin başlama planlaması da yanlıştı. Ben avro ve söylenen rakamı almadım. İtibarsızlaştırıldım. Milli takım antrenörü itibarsızlaştırılamaz.

İyi niyetli olalım ve kurallara bağlı olarak iş yapalım. Ortak akla ve güveneceğimiz kuruma ihtiyacımız var. Ekonomiye, idari ve sosyal yapıya yöneten karar verecek. Susmak da yersiz konuşmak da doğru değil. Biri kızdığı için mi ceza kuruluna gittim, biri sevdiği için mi affedildim?

Gaziantep maçında Nkoudou’nun pozisyonu kırmızıya yakındı ama hakem ondan sonra aleyhimize anormal hatalar yaptı. O pozisyonu gösterip eğitim için derseniz güven kaybedersiniz. Haksız maç kazanılabildiğini düşündürüyorsunuz. Herkesin kendi hakkını aramaya kalktığı yerde başıbozukluk vardır. Bütün haksızlıklara rağmen hoşgörülü olmaya çalıştım.

Önümüzdeki sezonu kaç takımla oynayacağız? Transfer yaparken kriterler var mı? Bunların uzun vadeli belirlenmesi lazım. Organizasyon yok. Bu imkanlarla daha iyi durumda olabiliriz. Kişilerin öne çıkmadığı kuralların ön planda olduğu bir dönem olursa tartışmalar azalır.”