HABERLER

15.12.2022

GÜNCEL HABERLER

Genel Sekreterimiz Mehtap Ferah, Brand & Sport Summit’e Konuşmacı Olarak Katıldı

Genel Sekreter, Sponsorluk ve Pazarlama, İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mehtap Ferah, Brand & Sport Summit 2022 bünyesinde düzenlenen “Sporda Marka İş birlikleri ve Yeni Gelir Modelleri” isimli panele konuşmacı olarak katıldı.

Panelde sponsorlukların sportif başarı üzerindeki etkilerini değerlendiren Genel Sekreterimiz Mehtap Ferah, futbol branşı haricinde 11 amatör branşımızın olduğunu belirterek, “Daha önce amatör branşlarımızı maddi olarak futbol branşından destekleyebiliyorduk ancak yeni spor yasası sonrasında bu yatırımı artık gerçekleştiremiyoruz. Beşiktaş JK olarak bu yıl ilk defa kendi ekosistemimizi yaratıp, kendi sponsorlarımızı bulup amatör şubeler için giderlerimizi karşıladık. Bu giderleri ne kadar karşılayabilirsek ona göre sporcu alabiliyor ve başarı elde edebiliyoruz. Bu nedenle sponsorlukların çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kulüplerin yeni gelir modellerine ilişkin görüşlerini paylaşan Mehtap Ferah, bu yıl Nesine.com ile birlikte düzenlediğimiz eşya piyangoları ile ilgili taraftarlarımızdan çok güzel dönüşler aldıklarını belirterek, “Taraftarlar da kulüplerine daha sadakatli bir şekilde destek çıkıyor ve karşılığında da belki parayla satın alamayacakları imzalı forma gibi bir hediyeye ulaşma fikri onları çok mutlu ediyor. Bu kulüplerin kendi marka imajlarının bir ivme kazanması ve ticari gelirlerini artırması için çok önemli bir yol. Sponsorlukları eşya piyangosu gibi gelir paylaşımlı modellerle desteklemek her iki tarafın da daha dinamik bir halde olmasını sağlıyor ve sistemdeki herkes böylece daha mutlu oluyor” diye konuştu.

Uluslararası firmaların Türkiye pazarına girmesi ile beraber Türk kulüplerinin sponsorluk konusunda Avrupa ve dünyadaki futbol kulüpleriyle yarışır duruma geldiğini söyleyen Mehtap Ferah, şöyle devam etti:

“Beşiktaş’tan örnek vermek gerekirse, stat isim sponsorluğunda Avrupa’daki ilk 5 kulüpten bir tanesiyiz. Yabancı çok değerli futbolcuların Türkiye’ye gelmesiyle beraber uluslararası firmaların da dikkatini çekiyoruz.”