HABERLER

28.10.2022

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş İçin İmza Töreni Düzenlendi

Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğüne getirilen Şenol Güneş için BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde; Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Asbaşkanımız Emre Kocadağ ve Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürümüz ve Sportif Direktörümüz Ceyhun Kazancı’nın katılımlarıyla bir imza töreni düzenlendi.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şenol Güneş’i huzurlarınızda imza atmaya davet ettik. Bizimle beraber çalışmayı sağ olsun kabul etti. Şenol Güneş’e hoş geldiniz diyorum.

Valérien Ismaël’e emekleri için teşekkür ederiz. Kan değişikliğinin Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu sezon ve gelecek sezon iyi bir Beşiktaş için el birliğiyle çalışacağımızı kamuoyuna duyurmak istiyorum. Hedefimiz her zaman olduğu gibi şampiyonluktur.

Futbolun fıtratında bu tarz değişiklikler var. Beraber çalıştığım insanların her zaman yanında oldum. Hatay maçı sonrası hocamızın gönül kırıklığı içinde olması, enerjisinin bittiğini beyan etmesi sonrası Beşiktaş’ın menfaati doğrultusunda yöneticilerimle birlikte kan değişimine karar verdik.

Manipülasyonlar, hakem hataları, sosyal medya ve sonrasında medya baskısı, Valérien Ismaël’le sağlıklı bir şekilde çalışmamızı engelledi. Artık önümüze bakacağız. Şenol Güneş, inandığım bir teknik direktördür.

Valérien Ismaël’le vedalaştıktan sonra Şenol Güneş’le bir araya geldik. Dün yaptığımız görüşme sonucunda birlikteliği nihai hale getirdik. Hayırlı uğurlu olsun. Şenol Güneş’in başarılı olacağına inanıyorum.

Ceyhun Kazancı’nın transferlerdeki emeklerini herkes biliyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Valérien Ismaël o dönem hoca alternatiflerimizden biriydi. Kulübün menfaatleri doğrultusunda son kararı veren bendim.

Seçime kadar görevimin başında olacağımı ve yönetici arkadaşlarımla birbirimize destek olduğumuzu açıkça belirtmek istiyorum.

Beşiktaş’ın parası için elimi sıkı tutuyorum. Kulüpler ekonomik kriz içindeler. Bunun sebebi popülizme dayalı harcamalardır.

Ceyhun Kazancı’nın görevi belli. Ne yapıyorsa yapmaya devam edecek. Burada bir sistem oturtmaya çalışıyorum. Gelişigüzel transfer yapılmamalı. Kulübün menfaatleri korunmalı. Uzun süreli sözleşmeler olmamalı. Yönetici ve menajerler bu işi yürütmemeli. Ceyhun Kazancı bu sistemin bir parçasıdır. Görevimden ayrılana kadar bu sistemden vazgeçmeyeceğim. Bu kulüp bir sistem dahilinde yönetilecektir. Bu sistemin kulüplerin ayakta kalabilmeleri için gerekli olduğunu düşünüyorum.

A takımın başka, özkaynağın farklı gerçekleri var. Sadece genç diye A takımda oyuncu oynatılamaz. Önemli olan A takımda oynayabilecek oyuncuları yetiştirmektir.

Şenol Güneş’in geçmiş başarılarında ben de İkinci Başkan olarak görev yapıyordum. Sergen Yalçın’la aldığımız üç kupanın mutluluğunu Şenol Güneş hocamızla yaşamak istiyoruz.

Taraftarın desteğinin çok önemli olduğunu biliyorum. Taraftarlarımızdan hocamızın ve takımımızın yanlarında olmalarını istiyorum. Doğru eleştirilere açık olduğumu ifade etmek istiyorum.

Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Cumhuriyetimizin baki kalması için sorumluluklarımız var. 20 yaşımızdan beri Cumhuriyetimizin yanındayız. Dolmabahçe’de Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapacağız.”

Şenol Güneş’in Camiamıza hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürümüz ve Sportif Direktörümüz Ceyhun Kazancı, konuşmasında şunlara değindi:

“Şenol Güneş, Camiamıza hayırlı olsun. İnşallah kendisi burada büyük başarılara imza atacak.

Beşiktaş’ta suni tartışmalara ihtiyaç yok. Beşiktaş’ın konusu benim durumum olamaz. Burada daha büyük konulardan bahsetmeliyiz. Burada bir rant dünyası var. Bazı şeyleri durdurunca bunlar olur. Bunlar doğaldır. Bunlar üzerine konuşmanın bir anlamı yok. Hocamla dün konuştuk, ilk kez vakit geçirme şansı bulduk. Onun önderliğinde başarılı günlere geri döneceğiz.

Transferlerle alakalı kanı iyi bir kadromuz olduğu yönünde. Bu kadronun hakkı verilmedi şeklinde bir kanı var. Bu hak, hocamla verilecek ve toparlanıp zafere ulaşacağız.

Ben Şenol hocayla dün tanıştım. Daha evvel tanışmamıştık. “Şenol Güneş’le çalışmam” lafı bir tehdittir. Benim haddime değil. Bu kulübün bir başkanı var. Başkanımızla bir yol arkadaşlığımız var. Benim böyle bir tehdit cümlesi kullanmam söz konusu olamaz.”

Beşiktaşımıza geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, kendisine şans veren Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile Yönetim Kurulumuza teşekkürlerini sunduğu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bana bu şansı veren Başkanımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Taraftarlarımıza, şahsıma gösterdikleri ilgi ve destek için ayrıca teşekkür ederim. Daha önce güzel şeyler ortaya koymuşuz ki şahsıma sevgi, saygı ve güven var.

Şartların buraya gelmesini kimse istemezdi. Futbol takımlarında değişiklikler olabilir. Yeni bir döneme girdik. Valérien Ismaël’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Bıraktıkları yerden daha iyi işler yapmak için çalışacağız. Bildiğim bir Camiadayım, yabancılık çekmeyeceğimi düşünüyorum.

Bazen saha dışındaki olaylar saha içini etkileyebiliyor. Kimseye karşı peşin hükümlü değilim. Yanlış bilginin karşısında olacağım. Benim ve kulübün başarıya ihtiyacımız var. Keyif alan ve keyif veren bir oyun sergilemek istiyoruz. Radikal değişiklik olmadan eldeki imkanlarla yola devam etmek istiyoruz.

Ceyhun Kazancı’yla beraber çalışacağız. Teknik ekipte; Bayram Bektaş, Şeref Çiçek ve Eren Şafak olacaklar.

Önümüzde üç tane kritik maç var. Bu kısa süreyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Ligdeki sıralamaya bakmadan kendi oyunumuzu oynamaya ve çözümler üretmeye odaklanacağız.

Beşiktaş büyük bir camia. Kulübün iyi bir başkanı ve yönetimi var. Bana ihtiyaç duyulduğu için buradayım. Görevimi en iyi şekilde yapacağıma söz veriyorum.

Beşiktaş’ın hedefi her zaman şampiyonluktur. Oyuncuların durumlarını görmek lazım. Ligde iyi takımlar var. Çekişmeli bir yarış oluyor. Gerginliğin kimseye faydası yok. Saha dışı konulardan uzak durmaya çalışacağız.

Her oyuncu bizim için değerli. Takıma yararı olmayan oyuncu dışarıda kalır. Oyuncular potansiyellerini sahaya yansıtabiliyorlarsa sorun yok.

Son on yıla baktığımızda ses getiren bir Beşiktaş var. Yeni başarılar elde etmek için heyecan duyuyorum. Benim ve kulübün başarıya ihtiyacımız var.

Yabancı kuralı neyse ona uyacağız. Zorluklar var katılıyorum ama bizim işimiz yarışmak.

Ben takımın beyni olmak istiyorum. Benim başarım, takımın başarısı, başarısızlığım takımın başarısızlığı olacak.

Taraftarlarımızın olağanüstü desteği var. Onu kaybetmemek lazım. Sahada oyuncular istekli ama kontrolsüz oynuyorlar. Oyuncuların üstündeki baskıyı azaltmamız lazım.

Burası başkanın aile şirketi değil. Beni tanıyor diye işe alacak şeklinde bir durum yok. Burada  bir iş ciddiyeti var. Başkan hocayı, hoca da takımı yönetir. Başkan beni aradı ve davet etti, ondan öncesi yok.

Eldeki oyuncuların istediğim oyunu oynayabileceğini düşünüyorum. Takımda kendi oyununun altında olan oyuncular görüyorum. Önce oyuncunun oyunu gelişecek. Oyunu gelişmeyen oyuncu gidecek.

İnşallah şampiyonluklarla göğsümüze yeni yıldızlar takarız. Güneş gelince yıldızlar gözükmüyor, güneşin kıymetini bilmek lazım.

Uzun süre dinlendim. Beşiktaş’ta çalışmak çok önemli. Başkanımızla olan samimiyetimin iş ahlakına zarar vermeyeceğini düşünüyorum. Başkanımızın beklentilerini ben ve Ceyhun Kazancı karşılamaya çalışacağız.

Oyuncuların performanslarını yukarı çeker ve takım içinde rekabeti sağlarsak işimiz kolaylaşır. Oyuncuların performanslarını artırabilirsek her sistemde oynayabiliriz.

Bayern Münih, Barcelona projeler yapıp mı genç oyuncular yetiştiriyor? Genç oyuncularla kamplara gittik. Gelişenlerle devam ettik. Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz benim dönemimde idmana çıktılar. Yıldız oyuncu bile her gün bir şey öğrenir. Yeter ki istesinler. Herkesin başarıya ihtiyacı var.

Eldeki oyuncuların bu işi başarabileceklerine inandığım için şu an buradayım. Oynamayan oyuncu mutsuz olur. Huzursuzluğu yabancı kuralı gibi şeylerle kendi kendimize yaratıyoruz. Niye tarlamızda ürün varken başka bir yerden ürün alalım. Elimizdeki oyunculardan çok daha iyi olmalarını bekliyorum. Yabancı oyuncuların katkısı düşük olursa başka oyuncular alınabilir.

Oyunumuzu geliştirmek durumundayız. Kendine güvenen, keyif alan ve keyif veren bir oyunu sahaya yansıtmalıyız. Beşiktaş o zaman herkesi her yerde yener. Beşiktaş, oyununu rakibine kabul ettirmeli.

Şu anda heyecanlıyım. Zaman içinde bu heyecanım sorumluluğa dönüşecek. İnşallah Pazar günü maçı kazanır ve coşkulu döneme gireriz. Taraftarlarımız bu kulübüm sembolü ve gururu. Burada aile havası görüyorum. Beni de aile içine aldıkları için teşekkür ediyorum.

Ceyhun Kazancı, yapacaklarım konusunda bana yardımcı olacak. Tecrübe kazanacağını düşünüyorum. On beş aydır burada çalışıyor ve kulübü biliyor.

Eski hocanın doğrularının başımın üstünde yeri var. Eksikleri gidermek için çalışacağız. Herkes iyi olsun ama takım daha iyi olsun. Biz büyük takımız, hücum da savunma da yaparız. Neyi, ne zaman yapacağımızı bileceğiz.

Umarım zamanla ortaya başarılı bir takım çıkar. Teknik ve idari heyete kulübün menfaatleri doğrultusunda yeni isimler eklenebilir.

Önemli olan başarısızlığı kısa tutabilmek. Oyunla sonuçlar bütünleşince moraller yükselecektir. Ben önemliyim ama tek başıma kurtarıcı değilim. Kendimi başarı için buraya adıyorum.”

İmza töreni, konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.