HABERLER

Beşiktaş Dergisi Haziran Sayısı Çıktı

Beşiktaşımıza dair tüm detayların yer aldığı “Namağlup Tek Şampiyon” Beşiktaş Dergimizi, mayıs ayında aramızdan ayrılan efsane futbolcumuz Arif Özataç’a adıyoruz. Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin Siyah-Beyazlı taraftarlara seslendiği mektubuyla sayfalarını açan Beşiktaş Dergisi’nin kapağını ise Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan oylama sonucunda bir kez daha Beşiktaş Başkanı seçilen Sayın Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulumuzun yanı sıra şampiyon hentbol takımımız süslüyor. İçerikte ise Kadın A Futbol Takımımızın futbolcusu Başak Gündoğdu, unutulmaz anılarını bizlerle paylaşan Turgut Vidinli, sanatçı Ersay Üner özel röportajımız ve Siyah-Beyaz’a olan tutkusunu paletinden tuvaline yansıtan Nihat Evren Derman ile yaptığımız keyifli söyleşiler yer alıyor. Kulübümüze dair tüm içeriklerin ve detayların yer aldığı Beşiktaş Dergisi haziran sayısında sizlerle birlikte.

Bir spor kulübü dergisinden çok daha fazlası olan Beşiktaş Dergisi haziran sayısında şu satır başlarına yer verildi:

Başkanımız Ahmet Nur Çebi: “Yeni dönemde yine heyecanımızı, enerjimizi dinç tutarak çalışacağız. Zira buna çok ihtiyacımız olacak. Sabırla Beşiktaş’ın her kuruşunun kıymetini bilen, Beşiktaş’a gözü gibi bakan çalışma arkadaşlarıma tüm Beşiktaşlıların yardımcı olacağına inanıyorum.”

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Ailesi’ne mesajlarını içeren makalesinde, Seçimli Olağan Genel Kurulumuzda, kendisinin ve yönetiminin yeniden seçilmesiyle ilgili teşekkürlerini iletti.

Şampiyon Beşiktaş Hentbol

Çok şey değişti ama değişmeyen şeyler de var: şampiyonluk gibi, salonlarda ekol olmak gibi… Şampiyon Beşiktaş Hentbol Takımımızı bir kez daha gönülden tebrik ediyoruz. Hentbol takımımızın şampiyonluğuna dair Barış Uzel’in kaleminden özel bir içerik Beşiktaş Dergisi haziran sayısında.

Başak Gündoğdu Beşiktaş Dergisi'ne konuk oldu.

Kadınlar; yaşamın her anında boş duvarlara mavi gökyüzünü çizer, ekinler tahrip olursa daha fazlasını eker… Verimsiz toprakları zenginleştirirken, Başak gibi rüzgâra karşı dimdik durmayı da bilir. Beşiktaş armasını gururlar taşıyarak, takımın kaptanlığını yapan başarılı futbolcu Başak Gündoğdu ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Beşiktaş’ın Babaları

Sadece saha içindeki değil, saha dışındaki davranışlarıyla da insanlığın takdirini kazanan, Beşiktaşımızın ‘Baba’ lakaplı efsane futbolcularını dergimizin haziran sayısında sizler için kaleme aldık. Bu vesileyle tüm Beşiktaşlıların Babalar Günü’nü kutlarız.

Turgut Vidinli

Deplasmanlı lig formatının 1959-1960 sezonundaki ilk şampiyon kadrosunun hayattaki dört efsanesi; Arif Özataç, Bahattin Baydar, Necmi Mutlu ve Münir Altay’ın yıllar içerisinde Turgut Vidinli’ye anlattığı hikâyeler… Tarihin tozlu sayfaları aralandı, bilinmeyen nice hikâye ortaya çıktı. Ancak ne yazık ki röportajdan bir gün sonra Arif Özataç’ın vefat haberini aldık. Bu vesileyle dergimizin bu sayısını Arif Özataç’a adıyoruz.

Ersay Üner: “Duyduğum ilk takım Beşiktaş”

“Yeterince yakından bakıldığında kimse normal değildir” der Sigmund Freud… Michel Foucault ise, “Normal insan kurgudur” diyerek noktayı koyar. Ruhunu üreterek besleyen, benliğinin farklı köşelerinden müziğini var eden Ersay Üner, bilinmeyenin keşfinde aşkı, sözlerine dansıyla eşlik eden notalarıyla aktarıyor bizlere. Henüz yedi yaşındayken çıkmaya karar verdiği ve devam eden dalgalı rotasına ortak olacağız birlikte.

Nihat Evren Derman: “Her şey, beynimin derinliklerini Beşiktaş için harekete geçiriyor”

Birçoğumuzun yıllardır tuvaline işlediği Beşiktaş temalarından aşina olduğumuz ressam Nihat Evren Derman ile sanatın ve Beşiktaş’ın dününü, bugününü ve geleceğini konuştuk.

Beşiktaş Sözlüğü: Samimiyet!

Beşiktaş Sözlüğü’nün haziran ayı kelimesi: Samimiyet. Türk Dil Kurumu’nda sözlük anlamı, ‘İçtenlik’ olan samimiyet kelimesi, biz Siyah-Beyazlılar için ise pek çok şeyi ifade ediyor. Tribünlerde, Beşiktaşımız için hiç tanımadığı insanlarla bir araya gelenler adına samimiyet; benden, senden geçmek, biz olmaktır.

Siyah Beyaz Filmler: The Lighthouse

Yirminci yüzyılın başlarında iki deniz feneri bekçisinin ıssız bir adada yaşadıklarını anlatan 2019 Kanada-ABD ortak yapımı The Lighthouse filmi, Beşiktaş Kurumsal İletişim Müdürü-Yönetmen Armağan Pekkaya’nın güçlü kalemiyle Beşiktaş Dergisi okuyucularıyla buluştu.