HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş Dergisi’ndeki Yazısı

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Dergisi’nin mayıs sayısında Camiamıza ve taraftarlarımıza seslendi:

Değerli Beşiktaşlılar,

Mayıs ayı içerisinde, üç bayramı birlikte kutlayacağız. Mübarek Ramazan ayı sonrası Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm Müslüman âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederim. Ramazan Bayramı vesilesiyle paylaşmanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın ve bereketin tüm yıla yayılmasını diliyorum.

1 Mayıs’ta, Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle de alın teriyle evine ekmek götüren başta işçiler olmak üzere tüm emekçilerin İşçi Bayramı’nı kutlarım. Emek verilerek, alın teriyle kazanılmış her şey değerlidir. İnsanlık ve toplum için emek harcayan emekçileri, saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs 1919 tarihinde bağımsızlığımızın destanı Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Beşiktaş’tan Samsun’a yola çıkışının, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının ve yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençlerine armağan edilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın biz Beşiktaşlılar için çok özel bir anlamı vardır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün kurucularından Ahmet Fetgeri Bey ve arkadaşlarının tasarısına ve önerisine Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulüplerinin de katılarak, 1935 yılının Mayıs ayında, bu üç büyük kulübümüzün sporcularının katılımıyla Atatürk Spor Günü düzenlenmiştir.

Atatürk’ün, Gençliğe Hitabesinde ifade ettiği “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir.” ve ayrıca “Ben sporcunun, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” sözlerinde de olduğu gibi gençlere ve spora verdiği önemin nişanesi olarak tertiplenen Atatürk Spor Günü, yine Beşiktaş Jimnastik Kulübü kurucularından Ahmet Fetgeri Bey’in “Gerçekleştirdiğimiz Atatürk Spor Günü’nün tüm Türk gençlerine mal edilmesi için 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı adı altında her yıl yapılmasını teklif ediyorum.” önerisi, büyük bir coşkuyla kabul görüp kanunlaştırılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs tarihini doğum günü olarak kabul etmesi nedeniyle de Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu büyük bayramımızın, kulübümüzün önerisiyle bayram olarak kabul edilmesinin haklı gururunu yaşıyoruz. Gençliğin ve sporun öncüsü, Türk sporunun lokomotifi Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak ata miraslarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Mayıs ayının ikinci pazar gününde Anneler Günü’nü de kutlayacağız. Bir gün değil, her gün hayırlı evlatlar yetiştiren annelerimizin kıymetini bilelim. Özellikle engelli evlatlarına büyük bir özenle bakan anneleri, saygıyla ve takdirle selamlıyorum. Memleketine ve insanlığa faydalı evlatlar yetiştiren tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.

Ülkemizin en fazla spor branşında faaliyet gösteren Beşiktaş Jimnastik Kulübü, bugün tüm branşlarda, öz kaynakta, spor akademilerinde, tesisleşmede, sporcu gelişimi yolunda önemli projeler geliştirmeye ve sporcu yetiştirmeye devam edecektir. Gelecek projeksiyonumuz, çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla gelişimi üzerine kuruludur. Yine mayıs ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz Olağan Seçimli Genel Kurulumuzun, başta kulübümüze ve Türk sporuna hayırlı olmasını dilerim. Genel Kurul Üyelerimizi Beşiktaş’ın geleceği için kongremize katılmaya davet ediyorum. Beşiktaş’a ve Türk sporuna emek vermiş yöneticilere, profesyonel çalışanlara, sporculara ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Emek veren büyüklerimizin hayatta olmayanlarını rahmetle ve hürmetle anıyorum.

Mayıs ayında kutladığımız tüm bayramlarımızın coşkusunun, paylaşma ve dayanışma ruhunun tüm yıla yayılmasını dilerim.

Ahmet Nur Çebi
Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı