HABERLER

25.03.2022

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Valérien Alexandre Ismaël İçin Basın Toplantısı Düzenlendi

Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlük görevine getirilen Valérien Alexandre Ismaël için Başkanımız Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürümüz ve Sportif Direktörümüz Ceyhun Kazancı’nın katılımıyla Vodafone Park’ta bir basın toplantısı düzenlendi.

Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Mesut Urgancılar, Asbaşkanımız Fatih Hakan Avşar, Basketbol ve Gayrimenkul Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Umut Şenol, Vodafone Park ve Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Daltaban ile Futbol Altyapı ve Tüm Branşlar Spor Okullarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan da basın toplantısında yer aldılar.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Valérien Alexandre Ismaël’in Beşiktaşımıza büyük katkılarda bulunacağına inandığını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Valérien Alexandre Ismaël, Beşiktaşımıza katkı yapmak üzere geldi. Kendisine güvenimiz sonsuz. Plan ve projelerimize uygun bir hoca olduğuna inandığımız için Ismaël’le anlaştık, kendisine teşekkür ediyoruz. Beşiktaşımıza büyük katkılarda bulunacağına inanıyoruz. 2.5 yıllık başkanlık dönemim boyunca idari ve mali konularda büyük sorunlarla boğuştuk. Bu süreci, zor şartlar altında ve pandemi döneminde üç kupayla taçlandırdık. Kulübümüz bundan böyle belli bir plan ve strateji doğrultusunda yoluna devam edecektir. Önümüzdeki dönemde elimiz rahatlayacak. Birçok oyuncunun sözleşmesi sona eriyor. Yeni bir yapılanma şansı elde edeceğiz. Sergen ve Önder hocanın ardından Ismaël hocayla projemize devam edeceğiz. Gençlere önem veren, taraftarlarımıza hırslı oyunlar izletecek hocalar, bu projemizin parçası olmaya devam edecek.

Önder Karaveli’ye teşekkür ediyorum. Önder hoca yıllarını Beşiktaş’a verdi. Zor bir dönemde vazifeyi sırtlandı ve en iyisini yapmaya çalıştı. Kendisinin sosyal medya ve medyada yıpratılması doğru değildi. Bunun sonucu olarak Önder hocamız, Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda göreve devam etmeme kararı aldı. Doğal olarak yeni bir hoca arayışımız oldu. Sportif Direktörümüzün ve ekibinin çalışmaları sonucu Beşiktaşımız için en doğru ismin Valérien Alexandre Ismaël olduğuna karar verdik. Sportif Direktörümüz Ceyhun Kazancı ve ekibine çalışmaları için teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulumuz Valérien Alexandre Ismaël isminde karar kılmıştır. Hocamıza hoş geldin diyor, başarılar diliyorum. Camiamız için hayırlı uğurlu olsun. Hocamız her daim desteğimizi hissedecek.

Hocamız yardımcılarını seçecek, bu süreçte beraber kalacak ve kamuouyla paylaşacağız. Önder Karaveli, projemizin bir parçası olmaya devam edecek. Önder hoca, altyapıdan üst yapıya gelecek oyuncuların koordinasyonunu yürütecek. Önder hoca linç politikasıyla karşı karşıya kaldı ve kendisini yorgun hissetti. Başkan olarak Önder hocayı başarılı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Eleştiri linç boyutunda olmamalı. Linç politikasının faydalı olmayacağını ifade etmek istiyorum.

Altyapıdan A Takımımıza yükselen oyuncularımız var. Gelir ve giderimizi kontrol edebileceğimiz bir sistemimiz var. Altyapıdan gençlerin katkı sağlayacağına inanıyorum. Gençlerden oluşan, koşan bir takım yaratma konusunda hocamıza güveniyoruz.

Abdullah Avcı ile sözleşmeyi biz imzalamadık. Sergen Yalçın ile sözleşme imzaladık. Önder Karaveli zaten bizim yanımızdaydı. Sözleşme imzaladığımız ikinci hocamız Valérien Alexandre Ismaël’dir.

Sergen Yalçın’ın sonuna kadar arkasında durdum, aynı şekilde Önder Karaveli’nin de. Bugüne kadar teknik direktör göndermedim. Karşımda savaşçı bir ruh görüyorum. Hocamız, sözleşme süresi boyunca görev yapmaya devam edecektir. Hocamızı nasıl koruyacağımı göreceksiniz. Umarım Beşiktaş taraftarı da hocamıza sahip çıkar.

Kurumsal davranmaya özen gösteriyorum. Türk futboluna ve Beşiktaş’a katkı verebilecek isimlerle yoluma devam ettim. Kurumsallığımızın bir diğer örneği de Sportif Direktörümüzdür. Kurumsal davranmaya devam edeceğim. Laf olsun diye abuk subuk hiçbir şey yapmayacağım. Bonservissiz hoca ve oyuncu getirme uygulamasına devam edeceğim.

Taraftarlarımızı stada bekliyoruz. Camiamızdan sabır istiyoruz. Beşiktaş’ın geleceğini planlayan başkan ve yönetime sahip olunduğunun bilinmesini istiyorum. Camiamızın ve taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var.”

Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürümüz ve Sportif Direktörümüz Ceyhun Kazancı, basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“Yeni dönem Camiamız için hayırlı olsun. Daha önce projemizden bahsetmiştik. Bayrak değişimi olabileceğini ifade etmiştik. Önemli olan projenin uzun soluklu olmasıdır. Çalışmalar neticesinde birtakım hocalarla görüşmelerimiz oldu. Opsiyonları en kapsamlı şekilde Başkanımızla ve Yönetim Kurulumuzla paylaştık. Orta ve uzun vadede büyük başarılara imza atabilecek opsiyonların sunumu neticesinde karar Valérien Alexandre Ismaël oldu. Kararın hayırlı olduğunu düşünüyorum. Bu sezonu en iyi yerde tamamlayıp gelecek sezon şampiyonluğun en büyük adayı olmaya devam edeceğiz. Valérien Alexandre Ismaël’ın altyapıya bakışı da kendisinde karar kılınmasında önemli bir faktördü. Valérien Alexandre Ismaël’e ailemize hoş geldin diyorum.”

Konuşmasına, Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürümüz ve Sportif Direktörümüz Ceyhun Kazancı’ya kendisine duydukları güven ve inanç nedeniyle teşekkür ederek başlayan Teknik Direktörümüz Valérien Alexandre Ismaël, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye ve Ceyhun Kazancı’ya bana gösterdikleri güven ve inanç nedeniyle teşekkür ediyorum. Kalbim gururla dolu. Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birine geldim. Hırslı bir antrenörüm. Beşiktaş gibi büyük bir kulübün bir parçası olmak gurur verici. Sahada çok çalışmamız, emek vermemiz gerekiyor.

Beşiktaş’ın ateşli bir taraftar topluluğu var. Taraftarlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum. Ekibimle gece gündüz çalışarak beklentilere cevap vermeye çalışacağım. Ligi en iyi noktada bitirmeye çalışacağız. Ayrıca önümüzdeki sezon için kimlerle yola devam edebiliriz, bunun analizini yapacağız. Altyapı konusu çok önemli. Genç oyuncularla ilgili analiz yapacağız. Kriterleri karşılayan oyunculara, yaşı ne olursa olsun şans verme konusunda açık olacağız.

Oyun felsefem yüksek tempoya dayalı. Yüksek enerjimizi rakibe hissetirmemiz gerekiyor. Takımın yüzde yüzünü vermesi gerekiyor. Fiziksel üstünlük sağlamak ve belli bir teknik kaliteye sahip olmak lazım. Topa sahip olarak oyunu domine etmeye çalışan bir takım oluşturmak için oyuncularla zaman geçirmeye ihtiyacımız var. Şu anda burada olmamı, doğru bir zamanlama olarak değerlendiriyorum.

Üç yıldır görev yaptığım ekiplerde 3-4-3 oynatıyorum. 150’den fazla maçta bu deneyimi yaşadım. Bu alanda uzmanlaştım. Taraftarlar, oyuncuların kazanma azmini ortaya koymaları için yüzde yüzünü veren bir teknik direktör görecek. Oyuncu grubuyla kazanmak için her şeyini veren teknik direktör ve antrenör ekibi olacak.

Ceyhun Kazancı ile kadro planlaması üzerine uzun görüşmeler gerçekleştirdik. Önümüzdeki sekiz maçta, gelecek sezon kimlerle devam edebiliriz, kimler beklentilerimize karşılık verebilir bunların cevabını bulmaya çalışacağız.

Oyuncu geliştirmek hocalar için önemli bir görevdir. Şu anda göz önünde olmayan, kariyerinde sıçrama yapmayı bekleyen oyuncuları keşfetmeye çalışacağız. Her sezon iki üç genç oyuncunun kariyerine etki ettim. Bu oyuncular şu anda iyi bir yolda ilerliyorlar. En değerli oyuncu bize en uygun olan oyuncudur.

Futbolda kazanmak her zaman her yerde şart. Önümüzdeki sekiz maçlık dönemi bir fırsat olarak görüyorum. Trabzonspor maçını bir şans olarak görüyorum. Rekabetçi bir yapıya sahibim. Biz Beşiktaş’ız. Ligin son şampiyonuyuz. Önümüzdeki Trabzonspor maçına fırsat gözüyle bakıyoruz. Oyuncularla ilk iletişimi kuracağız. Gün gün çalışacağız. Milli takımlarda bulunan oyuncularımızın takıma katılmasıyla yüksek konsantrasyonla Trabzonspor maçı hazırlıklarımızı tamamlayacağız.”