HABERLER

14.01.2022

FUTBOL

Asbaşkanımız Emre Kocadağ’dan Açıklamalar

Asbaşkanımız Emre Kocadağ, Gaziantep FK maçının ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Kocadağ’ın açıklamaları şöyle:

“Maçla ilgili çok fazla konuşmayacağım. Oynayan oyuncularımızın emeğine sağlık, hepsini kutluyorum. Stada gelen taraftarlarımızın ayaklarına sağlık.

Oyuncularımız emek veriyorlar. Bu emekler hakemler tarafından engellenmeye çalışılıyor. Emeğe saygı gösterilmiyor. Bunu bugün bir kez daha gördük. Sene başından beri bir yapı var. Haftalardır söylememize rağmen, başkanımızın daha dün VAR’a dikkat çekmesine rağmen, VAR’da hata olmaz, kasıt ararız demesine rağmen VAR tarafından es geçilen çok ciddi pozisyonlar var. Çocuklarımızın emeklerini heba edebilecek maçın sonucuna etki edebilecek hatalar oldu.

Bugün kura çekiminde “Türkiye Kupası’nda Son 16 aşamasında VAR olacak, ne diyorsunuz” dediler, artık ona gülüyoruz. Ligde VAR’ın uygulanması bir şeyi değiştirmiyor. VAR sistemi tartışılır hale geldi. Hakem hataları bir şekilde tolere edilirken, izleyerek bu pozisyonları es geçmek artık kasıt durumuna gelmiştir. Beşiktaş bu konuda bu sezon en fazla mağdur edilen takım olmuştur.

Hakemlik kurumuyla alakalı bazı kararların alınmasına yakın dönemde bazı şeyler oluyor. Başkanımızın önderliğinde sunulan bazı öneriler var. Hakemlik müessesesinin düzelmesiyle ilgili bazı öneriler var. Bu değişikliklerin öncesinde bu tarz hataların tekrarlanması çok manidar. Başkanları ve yöneticileri, camialarıyla karşı karşıya getirebilecek bir durum var. Bundan federasyon da etkilenecektir. TFF başkanı ve yönetim kuruluna sesleniyorum; sizler de bu durumdan mağdur olacaksınız. Son damla taştı, bizim sabrımız yok. Acilen federasyonun bir hamle yapması lazım. Özellikle VAR sistemiyle alakalı olarak acil eylem planlarını ortaya koymalılar. Golümüzün iptaline kadar, maçta VAR olduğunu göremedik. Ofsaytı da otomatik olarak sistem çiziyor. VAR hakeminin bir dahli yok. VAR hakemi kontrolünde olan hiçbir pozisyonda doğru sonuç alamıyoruz. Bunların bir şekilde son bulması gerekiyor. Bunun ceremesini biz çektiğimiz kadar federasyonun yetkilileri de çekecek. Son çağrıyı yapıyoruz.

Başkanımız hazırladığımız raporu federasyona iletecek. Rapor iletmek artık çözüm getirmiyor. Futbolun temiz oynanması ve adil yönetilmesiyle alakalı bir durum. Maalesef bu sezonki yatırımlarımız, alabileceğimiz şampiyonluk, bunlar nedeniyle Beşiktaş’ı geride bıraktı. Bizim de kötü oynadığımız maçlar oldu. Hakem hataları da damga vurdu. VAR’dan verilmeyen goller, penaltılar, kırmızı kartlar, bunları görmemek için art niyetli olmak lazım. Bunu herkes görüyor. Bunu çözecek olan federasyon. Gerekli tepkileri gösteriyoruz. Bir şekilde çözecekler.”