HABERLER

13.01.2022

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den Gündeme Dair Önemli Açıklamalar

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park’ta düzenlediği basın toplantısında Beşiktaşımızın gündemine dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Çebi, basın toplantısında, Ceyhun Kazancı’nın Sportif Direktörlük görevine, Önder Karaveli’nin ise Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlük görevine getirildiğini duyurdu.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin açıklamaları şöyle:

“Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun, ailesine ve spor camiasına başsağlığı diliyorum.

Pandemi nedeniyle uzun süredir yapamadığımız genel kurullarımızı yaptık. Genel kurullarımıza katılan Beşiktaşlı olduklarını gösteren üyelerimize teşekkür ediyorum.

Genel kurullarımıza şeffaf olmaya özen gösterdik. Kongrelerde her şeyi ortaya koyduk. Şeffaf olmaya devam edeceğiz. KPMG raporu bir milat olmuştur. Bundan sonra bu raporların devam etmesi, varsa bir şeylerin ortaya çıkması ve yöneticilerin daha dikkatli olmaları lazım. Yaşananlar bir hesap görme olayı değildir. Raporu hazırlatmak seçim sözümüzdü. Camiamız ısrarla talep etmişti. Rapor üyelerimizle paylaşılmıştır. Sonuna kadar gideceğiz. Türk adaletine güveniyoruz. Kurumlar gerekeni yapacaktır, takipçisi olacağız. Bundan Beşiktaş fayda sağlayacaktır. Adaletli olacağımıza inanılmasını rica ediyorum.

Geçen sezon taraftarlarımızdan uzak olmamıza rağmen üç kupa kazandık. Gururluyuz. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Ben de bu gururu ölene kadar yaşayacağım. Bu bir ekip işiydi. Ekip olarak başardık. Bu başarıyı bir kişiye mal etmek yanlıştır. Kadınlarımızla birlikte toplamda dört kupayı müzemize getirdik. Bu gerçeği kimse değiştirimeyecektir. Dört kupa da bizim hakkımızdı. Emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.

Hakemlerle ilgili sıkıntılı süreç devam ediyor. Yaptığım açıklamalar nedeniyle ceza aldığımı herkes biliyor. Biz ceza alıyorsak hakemler de ceza almalı. Ödül var ceza yoksa böyle olmaz. Kötü bir hakeme bir maç görev vermeyip sonraki maçta görev vermek milleti kandırmaktır. Hakemler gerektiği kadar ceza almalı.TFF ve MHK’nin iyi niyetli olduğunu biliyorum. Kulüpler Birliği Vakfı başkanı olduğum dönemde başlattığım girişimler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıldığını biliyorum. Önümüzdeki senelerde hakemlik konusunda zararların en aza ineceğinden şüphem yok. Geleceği kurtarırken bu seneyi önemsemeyelim anlayışı hissetmekteyim. Böyle bir tavır olmaz. Herkes konuşuyor. Kim bu işten menfaat sağlıyor. Menfaat sağladığı iddia edilenin çıkıp böyle bir istemiyoruz demesi gerekir.

VAR hakemliği tesis edildi. VAR’ın görmedim demeye hakkı yok. VAR hata yapıyorsa kasıtlı yapıyordur. VAR hakemi orta hakemlik yapmamalı. Genç hakemlere düdük verilsin dedik. Derbilerden yabancı hakemler görev yapsın dedik. Bunları dedik diye yürütülen düzene isyan eden bir grup var. Bunların zarar vermesine engel olunmalı. Beşiktaş’a karşı yapılan her hatanın daha da şiddetli şekilde karşısında olacağız. Beni susturamayacaklar. Birilerini kollamak adına hiçbir takıma karşı hata yapılmamalı.

Ceyhun Kazancı şu andan itibaren Sportif Direktörümüz olmuştur. Her zaman futbolu işi bilene teslim edin denmiştir, biz de onu yaptık. Hala eleştiri yapılırsa art niyet vardır. Ceyhun Kazancı camiamız için bir şanstır. Başarılı olacağını göreceksiniz. Özkaynağa dayalı bir projeye başladık. Ceyhun Kazancı, Galatasaray Lisesi mezunuymuş. Genç yaşında kongre üyemiz olmuş, aileden Beşiktaşlı Ceyhun Kazancı için yapılan yorumları çok çirkin buluyorum. Galatasaray Lisesi’nin yarısı Ceyhun Beyi örnek alarak Beşiktaşlı olabilir. Kazancı, uzun yıllar futbolda profesyonellik yapmış değerli bir isim. Zekasına güvendiğim için bu göreve getirdim. Yaptıklarıyla eleştirilmesini anlarım ama geçmişiyle eleştirilmesinin karşısında olurum.

Önder Karaveli ile yolumuza devam ediyoruz. Medya bildiği halde hala sormaya devam ediyor. Medyanın Beşiktaş’ta huzursuzluk yaratmaya hakkı yok. Önder hoca altyapımızda önemli başarılara imza attı. Mehmet Ekşi hocamızla altyapı projesi başlatacağımızı söylemiştik. Rize maçında 9 oyuncumuz altyapımızdandı. Projemiz meyvelerini vermeye başladı. Önceliğimiz futbolcu yetiştirmek olacak. Önder Karaveli teknik direktörümüzdür. Projemizin bir parçası olmaya devam edecektir.

Altyapıdaki gelişmelerin sahipçisi çok oluyor. Genç oyuncuları yetiştirmek bir iş, onlara A takımda şans vermek bambaşka bir iştir ve cesaret ister. Bunu yapan başkan, yönetim kurulu, sportif direktör ve hocaya sabretmek, destek olmak gerekir.

Klavye müptezelleri yazıp çiziyor. Sergen Yalçın’ı göreve getirdik. Şampiyo olduktan sonra onu bize mal etmemek adına yazanlara sesleniyorum. Genel kurul ya da divan kurulu üyesiyseniz gelin kürsüden konuşun. Bu saatten sonra konuşma hakkı olup da konuşmayan klavye müptezellerini dikkate almayacağım.

Altyapıda tesisleşme gerekiyor. Altyapıdaki sporcularımızın daha sağlıklı şartlarda çalışacakları tesisi inşa edeceğiz. Saha olmadan futbolcu yetişmez. Bunu yapmak bizim görevimiz.

Yüksek kur ve faizle bu işi yapmak imkansız hale geldi. Mehmet Ekşi hocamızla düğmeye bastık. Yönetim Kurulu olarak sportif direktörümüz ve hocamızla beraber genç oyuncularımızın oynamasında kararlıyız. Bu oyunculara zaman vermek sahalarını yapmak asıl görevimizdir. Bu durum Beşiktaş’a ve Türk futboluna katkı sağlayacaktır. Bu projeden dönüş yok.

Bağırarak iş yapıldığını görmedim. Ben gerekeni arka tarafta fazlasıyla yapıyorum. TFF ve MHK’ye gidip Beşiktaş’a verilen zararları rapor halinde önlerine koyacağım. Bunu basın önünde yapmak fayda sağlamaz aksine zarar verir. Bazı kişilerin bazı projelerin yürümemesi için problem yaratacak tarzda olma ihtimalini yetkililerin göz önüne alması lazım. Beşiktaş hakkını aramaya devam edecektir. Konuştuk ceza aldık değişen bir şey yok. İkna ederek düzeni düzelterek hareket etmeliyiz. Söz konusu Beşiktaş ve Türk futbolu.

Şampiyon olduk kimse bize aferin demedi. Aslolan Beşiktaş menfaatleridir. Klavye şövalyelerine taviz vermem. Genel kurulumuz icraatlarımızdan memnun değilse cezalandırır. Beşiktaş ekonomisi ve altyapısını düzeltmeye yönelik icraatlarımızı genel kurulumuzun takdir edeceğinden şüphem yok. Mehmet Üstünkaya’nın yarattığı sistemden kulübün ne kadar faydalandığını bilmek lazım. Mehmet Üstünkaya’ya Allah rahmet eylesin. Emekleri için teşekkür ederim. Klavyelere bakmıyoruz, onlar evden yazmaya devam etsin. Psikologların gelirleri azaldı klavye yüzünden.

Çalıştığım arkadaşlarımın sonuna kadar yanlarında oldum. Buna Sergen hocam da dahil. Kimseyi terk etmedim. Yanlışları varsa gerekeni yaparım. Arkadaşlarımın başarılı olacaklarına inanıyorum. 2023’ten sonra ekonomimizin zorlaşacağı doğrudur. Hiçbir dönem geçirdiğim iki yıl gibi kötü olmayacak. Çok şeyi tamir ettik. Çok yorulduk ama onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Oturduğunu koltuk ne kadar değerliyse o kadar mutlu olursunuz.

Spor kulüplerinin marka değerini seçim zamanı ortaya çıkacak adayların sayısı belirler. Başkanlığa aday olduğumu açıklıyorum. Aday olmak isteyenlerin bu arzularını açıklamaları istiyorum. Onlara sempati duyacağım. Herkes tek tek aday olacak ve projelerini açıklayacak. Bu durum Beşiktaş’ın değerini artıracaktır. Yoruldum ama bırakmayacağım. Karşıma değerli arkadaşların çıkmasını rica ediyorum. Hiç aday çıkmazsa üzüleceğim. Yapacak çok işim var. İki buçuk yıl temizlik yaptım, şimdi proje uygulama zamanı. Yönetici arkadaşlarımdan memnunum. Büyük bir değişiklik yapma niyetim yok.

Her şerde bir hayır vardır. Rize maçında 11 as oyuncumuz yoktu. O tablodan bir genç oyuncumuz çıktı. Geldiğimden beri futbolcu satamadık. Adama git diyoruz gitmiyor. Oyna diyoruz oynamıyor. Bir önceki dönemde yapılan transferlerin ne kadar hatalı olduğunu görüyoruz. Ghezzal ve Rosier’i alabilmek için çok emek verdik. Demek ki doğru yapmışız. Gönderemediğimiz oyuncuları biz getirmedik. Oyuncuya hak etmediği parayı verirseniz gitmez. Üç hoca geldi, bu oyuncular oynamadı. Demek ki sorun hocalarda değil. Bunun hesabının o transferleri yapanlardan sorulması lazım. Uçağa biniyor, futbolcuyla fotoğraf çektiriyor. Şu anda da geziyorlar. Kötü transferlerin bedeli ağır olur.

Altyapı ağırlıklı, düşük maliyetli, genç ve başarıya susamış oyuncularla oynamayı planlıyoruz. Altyapıdaki hocaları ekonomik sorunlarla eve gönderiyoruz, sonra oyuncu yetiştirmelerini bekliyoruz. Bu durumun değişeceğinden camiamızın şüphesi olmasın. Dışardan gelen hocalara milyonlarca avro verip altyapıdaki hocaya bin lira verirken hesap yapan zihniyetten çıkmak zorundayız. Yoksa adaletli ve insanı olmayız. Adaleti sağlamalıyız.

Kadın futbolcularımız da başarı hikayesi yazdı. Bu sezon da iyi gidiyorlar. Erkeklerden daha iyi oynuyorlar. Kadınlarımızın başarılı olması erkek futbolcuları da etkileyecektir.

Oyuncu yetiştirip pazarlamak zorundayız. Birileri gitmeli ki altyapıdaki oyuncular yer açılsın. Gidenler de Beşiktaşımızı ve ülkemizi iyi temsil etmeli.

Önder hocamıza destek olmalıyız. Sözleşme Beşiktaş’ın çocuklarının istediği kadardır. Bir şey yapamıyorsa gitmesini bilir. Hocamızın uzun yıllar kalacağına inanıyorum. Altyapı projemiz uzun soluklu bir projedir. Hocamız da en önemli parça olmaya devam edecektir.

Beşiktaşlılığımdan şüphe etmeye çalışanlar var. Trabzon’da doğdum. Bundan gurur duyuyorum. Trabzonspor üyesi olmadım. Ömrümü Beşiktaş’a adadım, adamaya devam edeceğim. Boş konuşanlar konuşmaya devam etsinler.

Şansal Büyüka medyanın duayenlerindendir. Şenol Güneş planlarımızda yok. Şenol Güneş bu kulübe büyük başarılar kazandırmıştır. Değerli bir isimdir, Avrupa’da başarılar kazandırmıştır. Kendisine minnettarız. Büyük bir plana sahibiz. Önder Karaveli ile yola devam edeceğiz.

Douglas, Lens ve Ljajic’den faydalanamadık. Bu oyunculara karşı kötü bir niyetimiz olmadı. Mustafa Kemal Atatürk ne güzel demiş, “Ben sporcunuz; zeki, çevik ve ahlaklısını severim”. Biz hata yaptığımızda her şey söyleniyor. Futbolcular hata yaptığında onlar profesyonel deniyor. Hesap üç ayda sorulmaz. Sabretmeyi öğrendiğimiz zaman yargılamalar da adil olur.

Vida ve Larin iyi oynuyor. Rakamımızı kabul ederlerse kalırlar. Bir yıllık para verip alt aylık karşılık alırsak olmaz. Başarılıysan talepte bulunursun, biz de işimize geliyorsa veririz.

Futbol şubede Emre Bey görevine devam ediyor. Emre Kocadağ’ın şampiyonluklarda payı var. Ceyhun Kazancı çok yetki aldı umarım altından kalkar. Profesyonellere bırakın dediler bıraktık. Umarım onu da eleştirmezler. Futbolun içinden gelen bir Sportif Direktörle çalışıyor olmaktan mutluyum. Ceyhun Kazancı ve Önder Karaveli birbirlerini çok seviyor. Böyle bir ikiliyi yakaladığım için sevinçliyim. Emre Kocadağ başlarında, altyapıda da Fırat Fidan mücadele ediyor. Yöneticilerime teşekkür ediyorum. Ellerinden geleni yapıyorlar. Eleştirileri doğru bulmuyorum. Ahmet Mesut Urgancılar, genel kurullarda büyük bir mücadele verdi. Herkesin önünü ilikleyip teşekkür etmesi gerektiğini söylemek zorundayım.

KPMG raporu bir milattır. Denetim Kurulları yapıları gereği inceleme yapmak için yeterli değil. Onların görevleri hesaplara bakmak ve genel kurula arz etmektir. Bizim yaptığımız uygulama başkadır ve hedefine ulaşmıştır. Ben gittikten sonra da arkamdan gelenlerin bu uygulamayı sürdürmeleri gerekir. Denetim yapılıyor diye sıkıntı çıkaran eski yöneticiler gibi olmayacağım, söz veriyorum. Bu uygulamanın adet haline gelmesi lazım. Biz yanalım, Beşiktaş yanmasın.”

Futbol Şubemizde Sportif Direktörlük görevine getirilen Ceyhun Kazancı, basın toplantısında şunları söyledi:

“Sözlerime Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Ailesine sabırlar diliyorum.

Başkanımıza ve yönetim kurulumuza bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. 22 yıllık Beşiktaş kongre üyesiyim. Tribünden geldim. Çok farklı konularda futbolla ilgiliyim. Türk futbolunda ne gibi sorunlar olduğunu biliyorum. İşin teknik tarafı benim haddime değil. Görevim futbolun en sağlıklı şekilde yürümesini sağlayacak yapıyı oluşturmak. Türk kulüplerinde altyapı projeleri ilk defa başlamıyor. Bu projenin birçok bacağı var. Oyuncuları doğru zamanda sahaya sürmek, saha içi ve dışı gelişimlerini doğru yönetmek görevim. Tesisleşme çok önemli. Kamuoyu Emirhan İlkhan ile tanıştı, önemli olan onu hep oralarda tutabilmek. Her oyuncu A takımda oynayacak diye bir şey yok. Olabilecek oyuncuları doğru emeği vermek gerekir. Bu bir günde olabilecek bir şey değil. Genç oyuncularımıza A takımda şans vereceğiz, transfer politikamızı doğru şekilde planlayacağız. Kiralık oyuncularımızı iyi takip edeceğiz. Yeteneğine inandığımız oyuncuya şans vermek borcumuzdur. U-19 takımımızda oynamak kolay olmayacak. U-19’a yükselmek için ayrı, A takıma yükselmek için apayrı bir sınav olacak. Her oyuncu için beş yıllık iş planı yapılmalı. Önemli olan yapılacakları bilmek ve gereken adımları atmak. Önder hoca işin merkezinde olacak. Kulüplerin ekonomik durumları malum. Oyuncu üreten, pazarlayan ve giden oyuncunun yerini hemen dolduran bir yapı inşa edeceğiz. Bu çarkın düzenli bir şekilde dönmesi gerekiyor. Kolları sıvadık. Genç oyuncular takıma katılacak. Atletik Performans departmanı kuruyoruz. Kendi çalışanlarımız olacak. Futbolcu izleme departmanımız olacak. İşin merkezinde bilim ve teknoloji olacak. Sadece gözle değil, analiz ve istatistikle iş yapacağız. Beşiktaş’ın sokağa atacak parası yok. Denk bütçe bizim için çok önemli. Analiz departmanımız takımımızı ve rakiplerimizi analiz edecek. Sistemimizi güçlendirerek yola devam edeceğiz. Başkanımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Umuyorum ki projemiz Beşiktaş’a ve Türk futboluna büyük katkı sağlayacak.”

Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğüne getirilen Önder Karaveli, toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. İlhan Palut aracılığıyla ailesine acılarını paylaştığımı ifade ettim.

Bugüne kadar hep kalbimin sesiyle hareket ettim. Bugün burada olmamı sağlayan şey kalbimin sesidir. İskenderun’da tanıştığım birisi bana “Türk futbolunun terli formasısınız” demişti. Bu sözden çok etkilenmiştim. Hayatımı Türk futboluna ve gençlere adadım. Beni bu seviyeye getiren Beşiktaş Özkaynak Düzenidir. Serpil Hamdi Tüzün’ün inşa ettiği bu düzenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

Mehmet Ekşi hocama yurt dışındayken birlikte çalışma sözü vermiştim. Yurda dönünce bu sözü tuttum ve altyapıda çalışmaya başladım. Bana fırsat veren Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Fırat Fidan’a ve Mehmet Ekşi’ye teşekkür ederim. Sergen Yalçın, bana inandı ve güvendi. Bana çok yardımcı oldu. Sergen Yalçın’a da teşekkür ederim.

10 yaşımda Beşiktaş’a geldim. Bugünlerde yeni yeni duyduğumuz futbol terimlerini biz o yaşlarda öğrenmiştik. Serpil Hamdi Tüzün bizi hoca olarak yetiştirmiş. Gençler bu ülkede hiçbir zaman gereken fırsatı bulamadı. Altyapı antrenörleri bir şey yapmıyormuş gibi anlatılıyor. A takıma oyuncu çıkmamasının sebebi olarak gösteriliyor. Altyapılarda birçok değerli hoca var. Beşiktaş’ın genetik kodların altyapı var. En başarılı dönemimiz altyapı yoğunluklu dönemde yaşanmıştır. Bugünü bir milat olarak görüyorum. Başkanımızla yönetim kurulumuzun desteğiyle çok daha iyi şeyler yapılacaktır.

Emirhan İlkhan’da en az emek bana aittir. Onun kulübümüze kazandırılmasında yıllarca emeği olan antrenörlerimizin payı büyüktür. Bir kişi üstüne almaya çalışmasın. Tek yaptığım Emirhan’a güvenmek oldu. Gençlere güvenmeye devam edeceğim. Emirhan kötü oynasaydı ona olan inancım değişmeyecekti. Demir Ege Tıknaz’a da güveniyorum. O da sahaya girecek. Yeter ki zamanlama doğru olsun. Gençler hata yapacaklar tabii ki yeter ki aynı hatayı yapmasınlar.

Bir an bile yarın ne olacak diye düşünmedim. Bana çok sevdiğim Beşiktaş emanet edildi. Bunun heyecanı ve sorumluluğuyla iyi şeyler yapmaya çalıştım. Arkada büyük bir ekip var. Bu ekibin sadece kendini çok değerli hisseden bir parçasıyım. Tribünlerde olduğum günleri de özlüyorum. Bu projeyi teklif eden bendim. Altyapı ile A takım arasındaki köprüde bir tıkanıklık var bu tıkanıklığı yok etmeye talibim demiştim. Futbol sahasında yaşadıklarım beni bugünlere getirdi. Beşiktaş’a olan bağlılığım hiç bitmeyecek. Değerli işler yapmaya her zaman adayım.”

Basın toplantısı, Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile Yönetim Kurulumuzun Sportif Direktörümüz Ceyhun Kazancı ve Teknik Direktörümüz Önder Karaveli ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.