HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den Yeni Yıl Mesajı

Değerli Beşiktaşlılar,

Çoğunlukla sevincimizi zaman zaman da üzüntümüzü paylaştığımız bir yılı geride bırakıyoruz. 2021 yılı, tarihte çifte şampiyon Beşiktaş’ı yazacak. Öyle bir şampiyonluk ki pandemi koşulları nedeniyle taraftarımızdan yoksun, yine aynı koşullar nedeniyle sıkıştırılmış fikstürde zaman zaman iki günde bir maç yaptığımız bir şampiyonluk. Öyle bir şampiyonluk ki spor kamuoyunun şans tanımadığı bir sezonda, başından beri bir an olsun inancımı yitirmediğim, bu inancı takımımıza aşıladığım ve takımımızın yanından ayrılmadığım bir şampiyonluk. Öyle bir şampiyonluk ki ekonomik zorluklara rağmen “BIRAKMAM SENİ” diyen Beşiktaşlıların maddi manevi desteğiyle gelmiş, zafere inanmışların şampiyonluğu. Tekrar tüm Beşiktaşlılara kutlu olsun. Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluklarımızın yanına Süper Kupa finalini kazanıp bir kupa daha ekleyeceğimize de inancım tamdır.

2021 yılı, tarihe Kadın Futbol Takımımızın şampiyonluğunu da yazacak. “Futbol sadece erkek oyunudur” sözünün aksine 2021 yılında KADINIYLA ERKEĞİYLE FUTBOL BEŞİKTAŞLILARIN OYUNUDUR diyerek tarihe büyük harflerle not düştük.

Türkiye’nin en fazla spor branşında faaliyet gösteren gerçek bir spor kulübü olarak, tüm spor branşlarımıza ve sporcularımıza sahip çıktığımız bir yıl oldu 2021. Basketbolda yeniden yapılanmaya giderek zarar eden değil hem sporcu geliştiren hem de denk bütçeli bir branş yarattık. NBA’e bir Türk basketbolcuyu Beşiktaş’tan göndermenin gururunu yaşadık. Boksta Dünya Şampiyonluğu yaşadık. Atletizmde ve güreşte farklı kategorilerde İstanbul ve Türkiye şampiyonluklarını tattık. Hentbol, güreş, boks, atletizm, jimnastik, tekerlekli sandalye basketbolu gibi Türk sporunda öncüsü olduğumuz branşlarda, öze dönüş prensibimiz gereği öz kaynağa ve tesislerin modernizasyonuna yatırım yaptık. Voleybolda zarar eden branşımızı öz kaynağımızdan gelen evlatlarımıza emanet ederek geleceğe yatırım yaptık. Bu genç sporcularımızı tüm dünya izleyebilsin diye ayırt etmeden branşlarımızın önemli maçlarını kurumsal YouTube kanalımızdan canlı yayınladık.

Memleketimizin ve dünyanın dört bir yanında derneklerimizin organizasyonlarıyla şampiyonluklarımızı birlikte kutladık. Birlik ve beraberliğimizin göstergesi olarak ailem ve yönetici arkadaşlarımla birlikte “ağaçlı yol”dan Beşiktaş Köyiçi’ne yürüdük. Köyiçi’nde taraftarlarımız ve esnafımızla hasbihal ettik. Sonra hep birlikte omuz omuza “ağaçlı yol”dan Vodafone Park’a Beşiktaş maçına yürüdük.

Tekrar altını çizmekte fayda görüyorum; Bankalar Birliği ile daha önce yapılmış ve tüm gelirlerimizin borca karşılık temlik edildiği, ödemelerimizin bile yapılamamasına sebep olan eski anlaşma yerine, Bankalar Birliği ile yeniden anlaşarak borçlarımızı yapılandırıp finansal yapımızı yönetilebilir hale getirdik. Geldiğimizde alacaklıların kapıda sıraya geçtiği günlerden, profesyonel çalışanlarımızın maaşlarını alın terleri kurumadan gününde öder hale geldik. Bu ödemelerimizi yapabilmeye devam etmek için de gayret ediyoruz. Gururla ifade etmek isterim ki bugün itibarıyla Beşiktaş’tan kimsenin bir kuruş alacağı yoktur.

Saha içinde mücadele ederken, saha dışında da Beşiktaş’ın hakkını savunmaya devam ettik. Kameralar önünde bağırıp çağırarak, şov yaparak değil, ilgili kurum ve kuruluşlarla etik kurallar çerçevesinde hakkımızı savunmaya devam edeceğiz.

Tüm branşların tesislerini modernize ederken, Vodafone Park’ın iskânını yine 2021 yılı içinde aldık.

2021 yılının son günlerinde arkama yaslanıp bir yılı değerlendirme ve düşünme imkânı bulduğumda, milyonlarca Beşiktaşlıyı mutlu etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Bu çok zorlu günlerden alnımızın akı ve bileğimizin hakkıyla çıkmamıza destek olan, yanımdan ayrılmayan aileme, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, profesyonel çalışma arkadaşlarıma, Genel Kurul Üyelerimize, taraftarlarımıza ve daima yanlarında olduğum bize bu gururu yaşatan sporcularımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum.

Bu yıl Covid-19 veya başka sebeplerle kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, hasta olanlara şifa; 2021 yılında dünyaya gelen Yavru Kartallarımıza Beşiktaş ile dolu ve onurlu bir ömür dilerim.

2022 yılında aynı güçle ve inançla çalışmaya devam edeceğimizden emin olarak, bana ve çalışma arkadaşlarıma güvenmeye, bizi desteklemeye devam edeceğinizi biliyorum. Başta Büyük Beşiktaş Camiasına ve tüm vatandaşlarımıza sağlıkla ve mutlulukla geçirecekleri bir yıl dilerim.

Ahmet Nur Çebi
Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı