HABERLER

29.12.2021

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den Açıklamalar

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’e ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çebi’nin açıklamaları şöyle:

“Hakem hatalarından canı yanan Beşiktaş Kulübü’nün başkanı olarak buraya defalarca geldim. Bir üst makam olması sebebiyle hakemin verdiği kararların yanlış olduğunu anlatırım, bunların düzeltilmesi gerektiğini anlatırım. Bunlara gereken cezaların verilmesi gerektiğini anlatırım. Görevimin birinci aşamasını yapmaya gayret ettim.

Bugün ben gelmeden önce değerli kulüplerin değerli başkanlarının katılımıyla burada bir toplantı yapıldı. Ben bu toplantıya yetişemedim.

Ben camianın verilmesini istediği tepkilerin ölçüsünü ayarlamak zorundayım. Ben kulübün başkanıyım ve kulübün siyasetini, nezaketini ve bürokrasisini yönetmek durumundayım. Benim bunları yapmadığım şeklinde bir algı yaratılmasını doğru bulmuyorum.

Hakemlik müessesesinin bu sezon sağlıksız şekilde yürüdüğünü ifade etmek zorundayız. Ben Kulüpler Birliği Vakfı başkanıyken yürüttüğümüz bir proje vardı. Bugün de toplantısı devam etti. TFF’nin hakemlik müessesesinde yaşanan sorunların giderilmesi için büyük bir mücadele verdiğini biliyorum. Yürütülen çalışmalar doğrultusunda sezon sonunda veya sezon bitmeden hemen önce hakemlik müessesesinde yaşanan sorunların biteceğini düşünüyorum. Bunu buradan müjdelemek istiyorum.

Beşiktaş’ın haksızlığa uğramamasını yapılması planlanan düzenleme öncesi dönemde nasıl sağlayabiliriz ya da en aza indiririz diye bir toplantı yaptık. VAR hakemleri ile saha hakemlerinin aynı olmasının sağlıksız olduğunu ifade etmek istiyorum. Mükafat insanları nasıl motive ediyorsa ceza verilmesi de insanın aklını başına toplaması için gereklidir. Ceza da kullanılmalıdır. Eğer bir hakem yanlış yaptıysa hatta büyük bir yanlış yaptıysa cezalandırılmalıdır.

Beşiktaş’a zarar veren herkes için ceza verilmesini talep ediyorum. Bu talebimi ilettim. Ceza verilmesi konusunda onlar da benimle hem fikirler. Federasyonun Kulüpler Birliği ile yaptığı çalışmanın meyvelerini vereceğinden ümitli olduğumu belirtmek istiyorum.

Bu kapıları çalarak gereken mücadeleyi verdiğimi herkesin bilmesini istiyorum. Ben bu görevi Beşiktaş’ın daha büyük zararlar görmesini engelleyerek yürütmek zorundayım. Bu yolda yürümeye devam edeceğim. Doğru bildiğim yolda, doğru şekilde Beşiktaş’ın haklarını korumak için çalışmayı sürdüreceğim.”