HABERLER

10.12.2021

FUTBOL AKADEMİ

Futbol Akademimizden Balkanlara Kartal Pençesi

Futbol Akademimizin, daha önce Kosova’da sporcu izleme ve geliştirme projesi adı altında anlaştığı, 1950 yılında kurulan ve bünyesinde 400 futbolcu bulunduran FK 2 Korriku kulübünün Kız ve Erkek Spor Okulları’nın açılış töreni Priştina’da gerçekleştirildi.

Açılış törenine; Futbol Altyapı ve Tüm Branşlar Spor Okullarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan, Kadın Futbol ve Spor Okulları Direktörümüz Necmettin Çelikhan, Beşiktaş Futbol Akademi Komite Üyeleri Hasan Sarıgül, Oktay Yılmaz, Muhammed Acar, Kosova Büyükelçimiz Çağrı Sakar, TİKA Kosova Başkanı Cihan Dinçer, Priştina Belediye Başkan Yardımcısı Alban Zogaj, Kosova Futbol Federasyonu Asbaşkanı İsmail Ajeti, Kosova Spor Bakanlığı Genel Sekreteri İber Alaj ve Kosova Başbakan Danışmanı İsmail Ustaibo katıldı.

Fırat Fidan, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu anlaşma ile Akademi antrenörlerimizden Gökhan Yusufoğlu’nu bundan böyle Kosova’da konumlandırdık. Kendisi bize ayda bir rapor hazırlayıp Kosova’daki yetenekleri yerinde izleyecek ve yılda en az iki kez Beşiktaş altyapısına buradan oyuncuları denemeye getirecek. Kosova’dan Avrupa’ya çok fazla yetenekli futbolcu gidiyor. Bundan böyle bu yeteneklerin bazılarının artık Türkiye’de olması gerektiğine inandık. Başkanımız Ahmet Nur Çebi göreve geldiği günden beri altyapının önemi üzerinde duruyor ve bu projeye hiç düşünmeden onay verdi. Bu yüzden başkanımıza teşekkür ederim. Bu projelerimiz sabır isteyen projeler. Taraftarımız emin olsun ki sabrettikçe daha çok yetenek kazanacağız. Yeni projelerimizi de en kısa zamanda yine taraftarlarımızla paylaşacağız.”

Fidan’ın ardından yapmış olduğu konuşmada Kulübümüzle iş birliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden FK 2 Korriku Başkanı Recep Baholli, “Bu uzun soluklu projenin iki tarafa da çok olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.