HABERLER

09.12.2021

GÜNCEL HABERLER

Asbaşkanımız Emre Kocadağ’dan Açıklamalar

Asbaşkanımız Emre Kocadağ, Beşiktaşımızın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kocadağ’ın açıklamaları şöyle:

“Ahmet Nur Çebi, zor bir dönemde Beşiktaş’a başkan oldu. O zamandan beri zor süreçler yaşadık, toparlanmak için neler yapabileceğimizi düşündük. Sergen Yalçın, planımızın bir parçası olarak doğru bir zamanda takımımızın başına geldi. “Bu takımdan bir şey olmaz” dedikleri bir dönemde ilk senede iki kupa birden kazanarak büyük bir başarıya imza attık.

İki kupa kazanmış bir kulüp olarak daha büyük beklentilerle bu sezona başladık. İyi de bir kadro kurduğumuzu düşünüyorduk. Büyük isimler kadromuza dahil oldu. Üç kulvarda hedefe yürüyecek bir ekip olarak yola çıktık. Geldiğimiz nokta, ne bizim ne de Sergen Yalçın’ın beklentilerini karşılamadı.

Birçok faktör var ama yaşanan süreçte büyük bir yıpranma meydana geldi. Hocamıza destek olmak için ne gerekiyorsa yaptığımızı düşünüyorum. İki hafta önce yaptığımız görüşmede hocamıza güvendiğimizi belirtmiştik. Bugün itibarıyla hocamız, daha fazla Beşiktaş camiasına zarar vermek istemediğini bize ifade etti. Biz de bunu uygun gördük.

Sergen Yalçın, Beşiktaş camiası için büyük bir isim. Sergen Yalçın, Kulübümüzde ciddi başarılara imza atmış efsane bir isim. Sergen Yalçın, efsane bir oyuncu olarak girdiği kapıdan efsane bir hoca olarak çıktı. Hem Beşiktaş hem de Türk futbolu için çok büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Sergen Yalçın için Beşiktaş’ın kapısı asla kapanmamıştır. Bugün bir ayrılık oldu ama öpüşerek, helalleşerek ayrılıyoruz. Bazen bu süreçlerin yaşanması gerekiyor.

Bizler gelip geçiciyiz, kalıcı olan Beşiktaş. Sergen Yalçın, bir gün bu kapıdan yine girecektir. Sergen Yalçın hocalığını geçen sene elde ettiği başarılarla ispat etmiş durumda.

Bundan sonrası için değerlendirmelerimizi yapacağız. Futbol Takımımızı içinde bulunduğu durumdan çıkarmak için gereken adımları atacağız. Hoca konusunda bir B planımız yoktu. Kısa bir süre içinde yeni bir hoca takımımıza katılacak.

Yukatel Kayserispor maçına takımın başında U-19 Akademi Takımımızın Teknik Sorumlusu Önder Karaveli çıkacaktır. Sonrasında hoca adaylarıyla görüşüp kararı veririz. İsim noktasında konuşmak doğru değil. Boşta olan değerli hocalar var. Değerlendirme yapacağız. En iyisinin olması için elimizden geleni yapacağız.

Oyuncular da üzüldü. Geçen sezon iyi geçmişti. Hocamız oyuncularına veda etti, oyuncular teşekkür etti.”