HABERLER

27.11.2021

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den Açıklamalar

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Beşiktaşımızın gündemine dair basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Çebi’nin açıklamaları şöyle:

“Tatsız ve hoş olmayan bir gece geçiriyoruz. Aldığımız sonuç bizi son derece üzmüştür. Bu akşam buraya gelip bize destek olan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Geçen sene bu takım ve teknik ekiple nereden nereye geldiğimiz zaten biliniyor. Ben buradan tekrar iddia ediyorum, bu sezon Beşiktaş şampiyon olacaktır. Biz nereden düştüysek oradan kalkarız. Bu bir dibe vurmadır. Dibe vurmanın lehte sonuçlarını zaman içinde göreceğiz. Çözüm getireceğiz. Çözümsüzlük varmış gibi düşünenlere şunu söylemek istiyorum; biz geldik birçok sorunu çözdük. Bu da çözülecek sorunlardan bir tanesi. Ben camiamıza meselelerin çözüleceğini söylemek istiyorum.”

“Verdiğimiz hoşgörü bu gece bitmiştir”

“Hakemlerle ilgili bitmek bilmeyen bir çile var. Biz bu konuyla ilgili tepkilerimizi gereken yerlerde gerektiği şekilde verdik. Sonuçta MHK başkanı, TFF tarafından burada yanlışlık var denilerek görevden alındı ve yerine yeni bir başkan geldi. MHK başkanı değişti ama saha ve VAR hakem atamalarında bir değişiklik yok. Hiçbir şey değişmemiş bunlarda. TFF ve MHK’ye sesleniyorum. Bize söz verdiniz, düzelteceğiz dediniz ama düzeltmediniz. Ya beceremiyorsunuz ya niyetiniz kötü. Allah selamet versin, gerekeni yapın. Size verdiğimiz hoşgörü bu gece bitmiştir. Hakem ve VAR’dakilere son derece sert tepki göstereceğimizi buradan beyan ediyoruz. Eğer çeteyseniz, çete olduğunuzu ortaya koyacağız. Eğer örgütlü bir iş yapıyorsanız bunu da ortaya koyacağız. Ya da bu işi bu geceden itibaren düzelteceksiniz. Biz ne sıkıntıları aşmış bir kulübüz. En yakın örneği geçen sezon. Çileli bir pandemi dönemi. “Beşiktaş’tan bir şey olmaz” diyenlere rağmen bu takım şampiyon oldu. Yine şampiyon olacağız. Camiadan birlik beraberlik ve bize güvenmelerini istiyorum. TFF bu örgütü ya da çeteyi ya da şeytani düzeni görmediyse bundan sonra buna tahammülümüz olmayacak. Hakemlerle ilgili durumu sadece bu maça bağlarsak doğru bir iş yapmış olmayız. Hüseyin Göçek ve Zorbay hakem kendilerine göre gerekeni yapmıştır. Bunların hesabı kitabı yapılacak. Gereken mücadele verilecek, herkes bize güvensin.”

“Olağanüstü dönemlerde olağanüstü kararlar alınır”

“Sergen Yalçın’ı dinledikten sonra gereken neyse onu yaparız. Haklı gerekçeleri varsa söyleyecek bir şeyimiz yok. Ayağa kalkıp yolumuza devam edebilecek bir tutum görürsem ben aynı yolu yürümeyi tercih ederim. Bu saate kadar B planı düşünmedik. Olağanüstü durumlarda olağanüstü kararlar alınabilir.”

“Konuşmamız gereken her yerde konuştuk”

“Geçen sezon bu arkadaşlarla şampiyon olduk, üstüne son derece kaliteli arkadaşlar aldık. Bir tutukluk var. Hakem hataları var. Bunları görmemezlikten gelmek olmaz. Bize söz verenler hakemlerle ilgili gerekeni maalesef yapmamışlardır. Ya da yaptıkarını sanıyorlar, onları da bir güzel kandırıyorlar herhalde.

Hakemleri konuşmama kararı onların sorunu. 14 kişi susmaya devam edeceklerse ederler. Ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Biz bugüne kadar konuşmamız gereken her yerde konuştuk. Camiamın bunu bilmesini istiyorum.

Birlik ve beraberlikle her şeyin altından kalkarız.”