HABERLER

23.11.2021

FUTBOL

Sergen Yalçın: “Amacımız kötü gidişata son vermek”

Teknik Direktörümüz Sergen Yalçın, Ajax maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

“Nasıl çıkabiliriz diye düşündüğümüz bir gruptu. Ancak oynanan maçlar sonunda grupta bir hedefimiz kalmadı. Kalan iki maçı prestij ve ülke puanı için oynayacağız. Grubun kolay olmadığını en başında dile getirmiştim. “Hedefleri ne kadar yukarı koyarsanız hayal kırıklığı da o kadar büyük olur” diye söylemiştim. Oyuncularımızın sakatlanması grup müsabakalarında bizi sıkıntıya soktu. Şans faktörü yanımızda olsaydı belki bir iki maç kazanabilirdik. Bireysel hatalar ve yediğimiz basit goller nedeniyle istediğimiz konumda değiliz. Yarın zor bir takıma karşı oynayacağız. Takım olarak beklentinin çok altındayız ve bu durumun farkındayız. Futbolda zaman zaman kötü gidişat olabiliyor. Yarınki amacımız kötü gidişata son vermek. Biz bunun için buradayız.

Oyunculardan her sezon aynı performansı alamayabiliriz. Futbolcuların performanslarında inişler ve çıkışlar olabilir. Bu durumun uzun sürmesi bizi zora sokuyor. Sadece Aytemiz Alanyaspor maçı değil, bir buçuk aydır oyuncularla konuşuyoruz. İstediğimiz sonuçları alamamak oyuncularımızın motivasyonunu düşürüyor. Bu durum her yere yansıyor. İşim, bahane değil çözüm üretmek. Beşiktaş, düştüğü yerden kalkmasını her zaman bilmiştir. Tekrar ayağa kalkmak bizim elimizde. Yavaş yavaş normalleşme sürecine geçmek istiyoruz. Oyuncularımız, yöneticilerimiz ve taraftarlarımızla ayağa kalmak için her şeyi yapacağız.

Oyuncular oyun içinde tartışabilir. Bence onda bir problem yok. Oynanan oyunların ve sonuçların herkes farkında. Toparlanmamız gerektiğinin farkındayız. Daha fazla mücadele etmeliyiz, birlikte hareket etmeliyiz, birbirimize güvenmeliyiz. Bu isteklerimiz umarım yarından itibaren ön plana çıkar. Hepimizin sorumlulukları var. Arkamızda çok ciddi bir taraftar desteği var. Camiamıza karşı sorumluluklarımız var. Yeniden ayağa kalmak için taraftarlarımıza ihtiyacımız var. Oyuncularımızın, taraftarlarımızın desteğine ihtiyacı var. Taraftarlarımız geçen sezon iki kupa kazanan oyuncularını yalnız bırakmayacaktır. Beşiktaş taraftarı bunu her zaman yapar.

Çarşamba ve Cumartesi günleri maç oynayacağız. İki maçı da düşünmek zorundayız. İki maç da önemli. Bir hedefimiz olmasa da Şampiyonlar Ligi maçı oynayacağız. Yarınki maç; ülkemiz, taraftarlarımız ve takımımız için önemli. En iyisini yapmak istiyoruz. Lig maçı da önemli. Kritik noktada bulunan bazı oyuncularımız var. Batshuayi’yi büyük ihtimalle yarın oynatmayacağız çünkü maç oynayacak fizik güce sahip değil. Milli takımlardan dönen yorgun oyuncularımız var, kendi aramızda değerlendirme yapacağız. En uygun kadroyu çıkarmaya çalışacağız. Cumartesi günü oynayacağımız lig maçı da bizim için çok değerli. Umarım iki maça da dört beş değişik oyuncuyla başlayabiliriz.

Takımı yeniden ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz. Yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz. Özellikle bu hafta oyuncularımızdan bu duruma bir tepki vermelerini bekliyoruz. İyi oyun, iyi mücadele, galibiyet ve işlerin normale dönmesi bize rahat bir nefes aldıracaktır.”