HABERLER

21.11.2021

GÜNCEL HABERLER

Trafik Kazalarına Dur De’mek İçin Kırmızı Top Sahada

Her yıl kasım ayının üçüncü pazarı, tüm dünyada “Trafik Mağdurlarını Anma Günü”dür.

Kulübümüz ile Trafikte Haklarım Derneği, trafik mağdurlarını anmak ve trafik güvenliğiyle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla ortak bir projeye imza attı.

Söz konusu ortak proje kapsamında Kadın Voleybol Takımımız, Sigorta Shop Kadınlar 1. Ligi’nin 7. haftasında Fethiye Bahçeşehir Koleji ile Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynadığı; Sayman, Sosyal Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Berkan Gocay’ın izlediği, trafik mağdurlarının ağırlandığı maçta ilk servis atışını; karayollarında hayatını kaybeden, yaralanan, engelli kalan kişiler, onların aileleri ve bu trajediden etkilenenleri anmak, trafik kurallarına uymanın önemini vurgulamak için “Kırmızı Voleybol Topu” ile yaptı.

Sporcularımız, anma günü kapsamında derneğin sosyal medyada başlattığı #TrafikKazalarınaDurDe kampanyasına çektikleri farkındalık videolarıyla da destek verdi.

Trafikte Haklarım Derneği Kurucu Başkanı Yasemin Usta, projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Ben, sevdiğini trafik kazasında kaybetmiş binlerce mağdurdan sadece biriyim. Tüm trafik mağdurları adına Beşiktaş JK’ya destekleri için gönülden teşekkür ederiz. #TrafikKazalarınaDurDe’mek için Kırmızı Top Sahada. Kırmızı topu her yıl sahada görmek isteriz. Çünkü ülkemizde güvenli trafik kültürünün ne yazık ki yeteri kadar benimsenemediği, kuralların yeterince bilinmediği ve kurallara uymada problem yaşandığı, trafikte saygı ve nezakete istenilen ölçüde ulaşılmadığı görülmektedir. Oysa ki trafik kurallarına uyarak bu kazaların, can kayıplarının, yaralanmaların sonrasında yaşanan acıların çoğunu önleyebiliriz. Trafik güvenliği konusunda yaratmak istediğimiz farkındalığa #TrafikKazalarınaDurDe  hashtagiyle spotlarımızı sosyal medya hesabınızdan paylaşarak, kendi farkındalık videonuzu çekerek bize destek olabilirsiniz. Herkesi güvenli bir trafik için kurallara uyarak, uymayanları uyararak #TrafikKazalarınaDurDe’meye davet ediyoruz.”

En az Covid-19 kadar önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarında dünya genelinde her 24 saniyede bir kişi, her yıl 1.3 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Türkiye’de 2015-2020 yılları arasında trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 39 bin 271, yaralananların sayısının ise 1.7 milyon olduğu biliniyor. Tüm bunların yanında sevdiğini kaybetmenin acısını veya engelli kalmanın çaresizliğini yaşayan insan sayısını ise bilmiyoruz. İstatistikler trafik kazalarının büyük bir çoğunluğunun öngörülebilir ve önlenebilir olduğunu gösterirken, alınacak tedbirlerin başında trafik kurallarına uymak geliyor.