HABERLER

18.10.2021

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Sergen Yalçın’dan Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Sergen Yalçın, Beşiktaşımızın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Sporting CP ile oynayacağı maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

“Genel bir oyun planımız var. Oyun planımızdan ödün vermek istemiyoruz. B. Dortmund maçında hücum oynayan, kazanmak için risk alan bir Beşiktaş vardı. Yarın da savaşmak, mücadele etmek ve kazanmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi kolay bir kulvar değil.

Sezon başından beri ciddi sorunlar yaşıyoruz. Üst üste gelen sakatlıklar oyun ritmimizi bozdu. Oyuncunun sakatlıktan dönmesi ile maç temposunu yeniden kazanması aynı şey değil. Oyuncuların sakatlıktan döndükten sonra maç tempolarını kazanması zaman alıyor. Tek dileğimiz oyuncularımızın sağlıklı şekilde aramıza dönmeleri ve maç tempolarını yeniden kazanmaları.

Ülkemizdeki yabancı kuralı nedeniyle Nsakala’nın bölgesinde yerli oyuncu kullanıyoruz. Yarın Pjanic’i kullanmayı düşünüyoruz. İki tane potansiyelli kalecimiz var. Yenilen golleri kalecilere bağlamak doğru değil. Ersin, geçen sezondan beri ona olan güvenimizi boşa çıkartmadı. Zaman zaman Mert’ten de faydalanıyoruz. Yarın Ersin ile başlayacağız. Atiba bir dahaki milli maça kadar aramızda olmayacak. Nkoudou çalışmalara başlayacak. Alex ile maça başlayacağız.

Üst üste sakatlık olayları yaşadık. Bu beklediğimiz bir durum değildi. Uzun bir sezondayız. Sezonun devamında toparlanacağız. Şu an için bütün konsantrasyonumuz yarınki maçı kazanmak üzerine.

Geçen sezon pandemi şartlarında kamp yapmıştık. Arka arkaya maçların olduğu dönemlerde oyuncularımızın biraz daha fazla dinlenebilmeleri için kamp yapmadığımız oluyor. Kamp yapılmaması ile ilgili sorular sadece bizim ülkemizde soruluyor.

Avrupa’daki oyun temposuna ayak uydurmak zorundayız. Türkiye’deki istatistikler Avrupa’da yeterli olmuyor. B. Dortmund maçında yüzde 80 seviyesine çıktık ama yine istediğimiz noktada değildik. Elimizde olan oyuncularla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Maça en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Ülke puanına katkı yapmak istiyoruz. Umarım her şey istediğimiz gibi olur.”