HABERLER

28.09.2021

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den Açıklamalar

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Hollanda’da katıldığı TRT Spor canlı yayınında Beşiktaşımızın gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Çebi’nin açıklamaları şöyle:

“Beşiktaş taraftarının olduğu her yer keyifli oluyor, heyecan verici oluyor. Beşiktaş taraftarı her yerde takımını destekliyor. Beşiktaş taraftarına buradan teşekkür etmek istiyorum. Umarım güzel bir akşam geçiririz. Özellikle sakatlığın yaşanmadığı güzel bir maç olmasını temenni ediyorum. Şampiyonlar Ligi ayrı bir kulvar. Diğerlerine benzemiyor. Bütün takımlar çok güçlü.

Bu sene özellikle Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı hedeflediğimiz için planlamamızı biraz daha farklı yaptık. Transferlerimizi daha bir özenle yaptık. Ancak maalesef tam kadro burada değiliz, eksikliklerle buradayız. Altyapımızdan gelen genç futbolcularımızın bu gece oynama durumları söz konusu olabilir. Yaşanan kazalar, sakatlıklar genç arkadaşlarımızın, gençlerimizin fırsat bulabilecekleri bir ortama vesile olacaktır.

Genelde futbolcuların yanında olduğumu hissettirmek için yanlarına gidiyorum. Onlarla kısa sohbetler yapıyoruz. Yöneticilerimiz de buna gayret ve özen gösteriyorlar. Sergen hoca ile teknik konuları konuşmam. Genelde sohbet ederiz, hal hatır sorarız. Birbirimizin moralini düzeltiriz. Aramızda hoca başkan ilişkisinin yanında bir de ağabey kardeş ilişkisi vardır.

Sakatlıkların bir tek nedeni olabileceği gibi, birçok neden de sakatlıklara sebep olabilir. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Sakatlıklarımızın yarıdan daha fazlası darbelerden kaynaklı. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçında seyrederken bunu çok hissettim. Daha sonraki maçlara da bakıyorum, aynı mesleği yapan insanların sertleşmesini anlamakta güçlük çekiyorum. Spor, nezaket ve naiflik gerektirir. Evet, futbol sert bir oyun olabilir ancak herkesin birbirinin sağlığına dikkat etmesi gerekir.

Covid-19 ve kart cezaları nedeniyle eksiklerimiz oldu. Adale kaynaklı sakatlıklarımız oldu. Sakatlıklara ne hoca ne de doktor kaynaklı diyebilirsiniz. Bana göre hepsi bir araya geliyor. Üst üste oynanan çok maç var. Özellikle B. Dortmun maçında çok efor harcadık.

Zeminden kaynaklı yüzde yüz emin olmadığımız bir durum var. Hepsinin bir nedeni olduğunu düşünüyorum. Bu başımıza geldi, umarım bu şekilde geçiştireceğiz. Bu kadar çok sık maç oynamak çok kolay bir iş değil. Dolayısıyla maçımızı biz hafta sonu kendi sahamızda oynayacağız. Sahada her zaman çalışma yapılıyor ve yapılmaya da devam edilecek. Demir Grup Sivasspor maçını dışarıda oynayacağımız bir durum olmadığından şahsen eminim.

Altyapıda bizde Ajax modeli pandemiden önce başlamış bir modeldi. Biz o niyetle geldik. Pandemi bizi çok etkiledi. Onlar sabırla ve çok bilimsel çalıştılar. Bütçelerini ona göre düzenliyorlar. Biz borçlu bir kulübüz. Paranın, kaynaklarımızın olmadığı bir yerde hangi parayı, hangi bütçeyi altyapıya ayıracağız diye sıkıntı yaşıyoruz. Mehmet Ekşi hocayı getirdik, camiamız sevindi, takdir etti. Pandemi yüzünden genç çocuklarımızı aktif edemedik. Biz kesinlikle kararlıyız, pandeminin bitişiyle hocamızın çalışmalarını devreye alacağız. Ajax’ın ne kadar sabırlı olduğunu, çalıştığını da herkesin bilmesi lazım. Altyapıdan gelen Serdar, Altay maçında son derece iyi oynadı. Ben bugün Serdar’dan gelişme ve atılım bekliyorum.

Türk ve yabancı oyuncuların rekabet içinde olması kaliteyi artırır. Oynatamadığımız Türk oyuncular, Avrupa’da başarılı oldular. Su akar yolunu bulur. Sınırlamayla bir yere varılamaz. Bugüne kadar Türk futbolunda yeteri kadar korumacılık yapılmıştır. Bundan sonra rekabete önem verilmelidir.

Sosyal medyada aleyhimizde yapılan paylaşımların yüzde 99’u trol hesaplar tarafından yapılmaktadır. Kamuoyunu meşgul ediyorlar. Onları muhatap almak istemiyorum. Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil etmek, kulübün borçlarını yönetilebilir hale getirmek, bankalarla olan sorunlarımızı aşmak ve şampiyon olmak bizleri motive ediyor. Motivasyon kaynağımız, yaptığımız iyi şeyleri düşünmek.

Türkiye’de yine şampiyon olmak istiyoruz, Avrupa’da da başarılı olmak hedefindeyiz. Ekonomik bir şekilde güzel bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum. Avrupa’dan gelen tüm geliri harcamadık ama Avrupalı rakiplerimizle rekabet edebilmek adına dengeli bir şekilde harcama yaptık ve iyi bir kadro kurduk. Galibiyete 3 milyon avro, beraberliğe 1 milyon avro verilen bir organizasyonda, bu ödüllerden faydalanabilmek için güzel bir kadro oluşturmak amacıyla harcama yapmamız gerekiyordu.

Hakem kararlarından rahatsızlık duyuyoruz. İlerleyen günlerde hakem kararları ile ilgili olaran görüşlerimi açıklamayı düşünüyorum. Dikkatli davranmak istiyorum. Hakemlik kolay bir iş değil. Maç içinde bir pozisyonu görememek ayrı, VAR odasında pozisyonu birkaç izledikten sonra görememek ayrı. Bunun hesabı sorulur.

Taraftarlarımız, bugün ülkemizi temsil edecek olan Beşiktaşımız ile onur ve keyif duymalı. Genç oyuncularımızın başarılı olmalarını temenni ediyorum.”