HABERLER

25.08.2021

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den Açıklamalar

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında Beşiktaşımızın gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Çebi’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“Süper Lig’de uygulanan yabancı kuralını doğru bulmuyorum. Daha evvel TFF ile yaptığımız görüşmelerde bunun doğru olmadını ifade ettik. Türk kökenli futbolcular yurt dışında oldukça başarılılar. Uygulanan 8+3 kuralı teknik direktörleri oldukça zorluyor. Allah, teknik direktörlere yardım etsin, kolay bir durum değil. Bu kuralın hızlıca değişmesi lazım. Şenol Güneş ile de bu konuyu konuştum. Maçların ikinci yarılarında takımların serbest bırakılması gerektiğini düşünüyorum.

Yerli futbolculara ihtiyaç duyuyor olmamız nedeniyle transfer yapabiliriz. Transfer yapacaksak yerli futbolcu transferi yapacağız. Nasıl olacağını zaman gösterecek. Transferleri UEFA’ya listeyi vermeden yapmayı istiyoruz. Yerli ve bize ileride ekonomik olarak katkı sağlayabilecek isimler üzerinde çalışıyoruz.

Fabrice Nsakala, sevdiğimiz ve geçen sezonki şampiyonluklarımızda bize önemli katkılar vermiş bir futbolcumuz. Onu sahada öyle görmek bizleri üzdü. Sağlığı iyi durumda. Umarız milli aradan sonra tekrar formasını giyecektir.

Mümkün olduğunca genç futbolculara şans vermek istiyoruz. Hocamıza çok güveniyoruz. Başarılı olan ve hak eden oyuncularımız formayı giyecektir. Sırf genç diye bir oyuncuya forma vermek adalete ve hocamızın vizyonuna yakışmaz.

Fikret Orman iki yıl durup konuşmuş. Herhalde bir sebebi vardır. Bu tür konular aile içinde konuşulur. Kendisine divanda veya mali kurulda gereken cevabı vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

Kadro dışı durumda olan oyuncularımız için kapımız çalınmıyor. Söz konusu oyuncuların ücretleri çok yüksek, o nedenle kimse teklifte bulunmuyor. 30 yaşındaki oyuncuya 4-5 yıllık kontratlar nasıl verilir, bunun düşünülmesi lazım.

Milli takım bizim için çok önemli. Orada görev yapan, formamızı giymelerini istediğimiz isimler var. Fernandes başarılı bir futbolcu. Bir ara alma niyetimiz vardı ama şu anda herhangi bir isteğimiz yok.

Maçlarımızı yüzde 50 kapasite ile oynuyoruz. Umarım bu oranla süratle artar. Aşı olmaktan kaçınanlar hem kendilerini hem de ailelerini riske atıyorlar. Vatandaşlarımıza aşı olmalarını tavsiye ediyorum. Gurbetçilerin aşılı oldukları halde maçlara girişte yaşadıkları problemin bir an evvel çözülmesini temenni ediyorum.

Lig yeni başlamış olmasına rağmen hakem hataları ön planda. Bu konuya TFF ve MHK dikkat etmeli. Gaziantep FK maçında penaltımızın verilmediğini düşünüyorum. VAR’a gidilebilirdi ama gidilmedi. Bu beni rahatsız etti. Umarım bundan sonra bu tür hatalar olmaz. Bizim gibi diğer takımların da hakemlerden şikayetçi olması düşündürücü. Bu durum böyle giderse sesimizi daha da yükseltmek zorunda kalabiliriz. Hakemlerden daha dikkatli olmalarını istiyoruz.

Şampiyonlar Ligi atmosferine alışığız. Umarım iyi bir kura çekeriz. Futbolda şans faktörü de çok önemli. Yaptığımız transferleri, bu platformu düşünerek yaptık. Umarım başarılı oluruz. Ülke puanına ihtiyacımız var. Avrupa’da alınacak her puan Türk futbolu için çok önemli.

Mert Günok transferi kimsenin gidişine hazırlık değil. Mert tecrübeli bir oyuncu. Ersin’e yapılan teklifleri az buluyoruz. Forma rekabetini kim kazanırsa formayı o giyecektir.”