HABERLER

24.07.2021

FUTBOL

Mehmet Topal: ‘Benim için paradan çok daha değerli şeyler var’

Futbolcumuz Mehmet Topal, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Topal’ın açıklamaları şöyle:

“Bence çok iyi bir kamp programı geçiriyoruz. Antrenmanlar yoğun geçiyor. Bugün de çift antrenman yaparak takımla birlikte çok iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Bu çalışmaların meyvesini sezon içerisinde oynayacağımız maçlarda alacağız.

Josef de Souza ile çok uzun zaman birlikte oynadık. Benim en iyi arkadaşlarımdan biridir. Kardeşim gibidir. Kendisine de söylüyorum, o da aynı düşünceleri benimle paylaşıyor. Beraber oynadığımız dönemde istatistiksel olarak çok iyi performans göstermiştik. Çok iyi maçlar çıkarmıştık. Ama maalesef bir algı operasyonu ile insanlara bazı şeyler gösterilmeye çalışıldı. Yoksa taktiksel olarak baktığımızda en iyi sezonlarımızdan birisini geçirmiştik. Beşiktaş’ta kim oynarsa oynasın önemli değil; sahaya kim çıkarsa çıksın, herkes birbiri için mücadele ederek, takımın başarısı için elinden gelen gayreti göstermeye devam edecek.

Sergen Yalçın hocam ile ilk görüştüğümde benim için çok güzel şeyler söyledi. Öncelikle hocama teşekkür etmek istiyorum; bana çok güvendi, burada olmamı çok istedi. Zaten Başakşehir FK ile sözleşmem bitmişti. Benim tek amacım, bana güvenen insanları yarı yolda bırakmamak. Takımımın başarılı olması için var gücümle mücadele edeceğim.

Açık söylemek gerekirse yirmi yaşındaki gibi heyecanlıyım diyebilirim. Çok güzel tesislere sahibiz. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yıllar önce Milli Takımla on günlük bir kamp geçirmiştim. O günden bugüne gerçekten tesisler de çok değişmiş, imkanlar da çok değişmiş, profesyonel anlamda çok ilerlemiş. Türkiye’nin en iyi tesislerinden birinde olduğumuzu düşünüyorum.

Elbette geçmişte oynadığım takımlarda şampiyonluklar yaşadım. Giydiğim formanın hakkını her zaman vermeye çalıştım. Burada da aynısı olacak. Az çok beni tanıyorsunuz, nasıl karakterde olduğumu da biliyorsunuz. Ben formasını giydiğim camiaların, formasını sırtıma değil de, her zaman başımın üstünde taşımaya gayret göstermişimdir.

Şükürler olsun çok fazla maça çıktım. Dünyanın hemen hemen her yerinde forma giyme şerefine de nail oldum. Çok özel insanlarla özel maçlara çıktım.

Geçen sezon Beşiktaş’ın şampiyonluğu hakkında ilk röportajımda söylediğim gibi, bence hak edilmiş bir şampiyonluktu. Takım olarak mükemmel bir özveri gösterdiler. Mükemmel maçlar çıkardılar. Umarım aynı şampiyonluğu bu sene de yaşarız.

Geçmişten gelen durumlardan dolayı çok fazla maddiyata takılan bir insan olmadığımı az çok biliyorsunuz. Benim için paradan çok daha değerli şeyler var. Başarı her şeyden önce gelir diye düşünüyorum. Maddi olarak hiçbir şey konuşmadık.

Şükürler olsun oynadığım kulüplerde şampiyonluk yaşadım. Bir rekordan bahsediliyor ama benim amacım rekor değil, oynadığım kulüplerin başarısıdır. Dediğim gibi inşallah tekrar burada da şampiyonluk yaşarım benim için de güzel bir anı olur. Tabi ki Şampiyonlar Ligi bu alemin en yüksek makamlarının başında geliyor, tekrar bu ligde olmak çok güzel ve iyi işler çıkarmayı umuyorum.

Herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı. Tüm basın mensubu arkadaşlarımızın bayramını kutlarım.”