HABERLER

07.07.2021

BASKETBOL

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Rakiplerimiz Belli Oldu

Basketbol Şampiyonlar Ligi 2021-22 sezonu kurası, bugün İsviçre Mies’te bulunan Patrick Baumann Basketbol Evi’nde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında Beşiktaş Icrypex Takımımız H Grubu'nda yer aldı. Siyah-beyazlılarımızın gruptaki rakipleri şu şekilde;

San Pablo Burgos (İspanya)
Ewe Baskets (Almanya)
Rytas Vilnius (Litvanya)

Normal Sezon maçları 4 Ekim’de başlayacak. Gruplarını 1. sırada bitiren takımlar direk son 16 turuna yükselecek. Gruplarda 2. ve 3.'üncü olan takımlar ise play-in karşılaşmaları oynayacak. Eşlemelerde 2 galibiyete ulaşan takımlar son 16 turuna yükselecek. Son 16 turu dörderli 4 gruptan oluşacak. Gruplarda ilk 2 sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek.

Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Umut Şenol, kura çekimi sonrasında yaptığı konuşmada, “Beşiktaş olarak kura şansımızın olmadığını biliyorduk. Güçlü bir gruba düştük. Biz de Beşiktaş Icrypex olarak elimizden geleni yapacağız. Umarız bu maçların oynanacağı dönemde pandemi nedeniyle olan seyirci yasakları kaldırılmış ya da esnetilmiş olur. Biz de taraftarımıza güzel karşılaşmalar izletir onların desteğiyle gruptan çıkarız”dedi.

Basketbol Şube Koordinatörümüz Ahmet Kandemir, Avrupa basketbolunda ekol olan takımlarla eşleştiğimiz için mutlu olduğunu ifade ederek, “Gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Son 2 yılın şampiyonu San Pablo Burgos grubumuzda yer alıyor. Sahada tüm gücümüzle yer alacağız. Bu gruptan çıkmak ve kupada daha ileriye gitmek istiyoruz” diye konuştu.

Rakiplerimizi Tanıyalım:

San Pablo Burgos: İspanya'nın Burgos şehrinin takımı olan San Pablo Burgos, karşılaşmalarını Coliseum Burgos'ta oynamaktadır. Son 2 sezondur Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan San Pablo Burgos, 2020-21 sezonunu İspanya Ligi'nde 6. sırada tamamladı.

Ewe Baskets: Almanya'nın Oldenburg şehrinin takımı olan Ewe Baskets, iç saha karşılaşmalarını Ewe Arena'da oynamaktadır. Ewe Baskets, geride kalan 2020-21 sezonunu Almanya Ligi'nde 3. sırada tamamladı.

Rytas Vilnius: Litvanya'nın Vilnius şehrinin köklü takımıdır. İç saha karşılaşmalarını 11 bin kişilik Siemens Arena'da oynayan Rytas Vilnius, daha önce 2005 ve 2009 yıllarında Eurocup Şampiyonluğunu kazanmıştır. Litvanya temsilcisi geride kalan 2020-21 sezonunu Zalgiris Kaunas'ın ardından 2. sırada tamamladı.