HABERLER

27.02.2021

GÜNCEL HABERLER

Beşiktaş Engelsiz Sanat Topluluğu, Paradance Dünya Şampiyonası’nda Kulübümüzü Temsil Edecek

Kulübümüzün lisans desteği verdiği, sanatsal çalışmalarını Beşiktaş Belediyesi’nin üstlendiği, 14 sporcudan oluşan Beşiktaş Engelsiz Sanat Topluluğu, mart ayında online olarak gerçekleştirilecek Paradance Dünya Şampiyonası’na katılacak.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporcuların oluşturduğu Beşiktaş Engelsiz Sanat Topluluğu, Paradance Dünya Şampiyonası’nda, tekerlekli sandalye dans sporu branşında Kulübümüzü temsil edecek.

Bedensel Engelliler Şubemizin Genel Menajeri Erdem Göksel, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Türkiye’de ilk kez bir spor kulübü ile belediye ortak bir proje içinde yer aldılar. Sanat kısmı Beşiktaş Belediyesi’ne ait, sportif tarafı ise Kulübümüze ait olan ortak bir takım oluşturduk. Bu takımın ülkemizde ve Avrupa’da başarıdan başarıya gideceğine inanıyorum. Bu takım, tüm engellilere örnek olacak ve onların yaşama sevincine katkıda bulunacak. Güzel bir şey yaptığımıza inanıyoruz, hayırlı uğurlu olsun.”

Paradance Dünya Şampiyonası’na hazırlık kapsamında bir haftadır kamp yaptıklarını ifade eden Beşiktaş Engelsiz Sanat Topluluğu’nun Tekerlekli Sandalye Dans Antrenörü Gamze Birsöz Koç, sözlerine şöyle devam etti:

“Paradance Dünya Şampiyonası, dünyada bir ilk olarak online olarak gerçekleştirilecek. Ekibimizde bir Avrupa şampiyonu, iki de milli sporcu yer almakta. Paradance Dünya Şampiyonası’nda tekler freestyle kategorisinde Beşiktaş’ı temsil edeceğiz.”