HABERLER

19.12.2020

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Divan Kurulumuzun 2020 Yılı 3. Olağan Toplantısı, Vodafone Park’ta gerçekleştirildi.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel, Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Mesut Urgancılar, Divan Kurulu İkinci Başkanımız Fethi Hinginar ve Denetim Kurulu Üyemiz Suat Anıl’ın hazır bulunduğu toplantıyı, Divan Kurulu Üyelerimiz, Kulübümüzün YouTube kanalından canlı olarak izlediler.

Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Divan Kurulu toplantılarımızı yüz yüze yapmanın özlemi içindeyiz. İnşallah o günler gelecek diye umut ediyorum. Cumhuriyetimizin 97. Yılını kutluyorum. Allah, Cumhuriyetimizin kurucularından razı olsun. Ayrıca, pandemi döneminde büyük bir mücadele sergileyen sağlık çalışanlarımıza da minnettarız.

Kulübü yönetmek, Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin görevidir, bize sormaları halinde düşüncelerimizi söyleriz. Skorları konuşmayı bıraktık, sadece finansal konuları konuşur olduk. Zor zekayı geliştirir. İçinde bulunduğumuz şartlar bizi öze dönmeye zorluyor. Sonuçta bu işin içinden çıkacağımıza inanıyorum.

Son milli maçta Türkiye’de yetişmiş, futbol hayatına Avrupa’da devam eden oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadro vardı sahada. Demek ki biz bu işleri yapabilecek kabiliyetteyiz.

Borçlu olduğumuz kurumlar, tabii ki bu paraları tahsil etmek istemektedirler. Ama bu kurumların bazı haklarından da feragat etmeleri gerekmektedir. Gelirlerimizi artırmalıyız. Bunun için de ligin değerini yükseltmeliyiz. Ligi kötüleyerek değer kazandıramayız. Lige değer kazandırmak herkesin menfaatine olan bir görevdir.”

Yamantürk’ün ardından Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel, Kulübümüzün mali durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Sonrasında söz alan Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Mesut Urgancılar, Yönetim Kurulumuzun faaliyetleri hakkında şunları söyledi:

Göreve başlayalı 14 ay oldu. Göreve geldiğimizde Beşiktaş’ın borcu 2 milyar 962 milyon liraydı. Hiçbir şey yapmasak bile bu borç, 4 milyar 200 milyon lira seviyesine yükselecekti. Mayıs 2020’ye kadar bulunması gereken 740 milyon liralık bir yükle karşı karşıyaydık. Ayda 35 milyon lira açık veren bir nakit akışımız vardı. Bu sorunlar giderildi, kartal yükseklerde uçmaya devam ediyor.

50 milyon lira yeni sponsor geliri elde ettik. 56 milyon lira Bırakmam Seni bağış kampanyasından kasamıza girdi. Yönetim Kurulumuz 100 milyon liraya yakın bir katkı sağladı. Ayrıca bankalara verilen kefalet karşılığında 120 milyon liralık artı bir kaynak yaratıldı.

Sadece artan kur bile zaten bozuk olan finansal yapımıza olumsuz etki etti. Pandemi döneminde gelirlerimizin yüzde 30’u buhar oldu. Tribün ve maç günü gelirlerimizden mahrum durumdayız.

Pandemi öncesinde localarımızdaki doluluk oranını yüzde 92’ye yükseltmiştik. Maç günü gelirlerimizi artırma adına planlarımız vardı. Yeni kombine satış formatı belirleyecek, kale arkasını Kara Duvar tribünü haliyle açacaktık ama pandemi nedeniyle olmadı.

Kulüpler yayın haklarını TFF’ye devretmiş durumda. Yayın haklarını korumak, TFF’nin görevidir. Yayın gelirlerimizde yüzde 25’lik bir düşüş beklemekteyiz. TFF ile yayıncı kuruluş arasında paralar nerede polemiği başladı, biz de merak içindeyiz.

Lisanslı ürün satışlarımız azalırken, online satış oranımız yükseldi. Gelecek yıl Kartal Yuvası’na yeni gelir kaynakları yaratmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Vodafone, adidas, Beko, Aksa ve Güriş’e kulübümüze vermiş oldukları sponsorluk desteği nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.

Geçmiş dönemli hizmet sözleşmelerini inceledik ve ihale yöntemiyle yaptığımız yeni sözleşmelerle tasarruf sağladık. Şeref Turu gibi ekonomik fayda sağlamayan sözleşmeleri feshettik. Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında uzman bir hukuk bürosu ile çalışmaya başladık. PCR testleri için ihale yaptık. Pandemiyle mücadele konusunda federasyondan destek görmüş değiliz.

Bankalar konsorsiyumu ile yapılan sözleşmenin revizesi için çalışmalarımız devam ediyor. Revize hakkında bilgi vermek Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatları gereğince yasak.

Aleyhimize açılan dava sayısı 202. Genel Kurul Üyelerimizle olan davalarımızdan kucaklaşma amacıyla onların lehine çekilme kararı aldık. Yüzde 40’ı amatör sporcu ve menajer kaynaklı olan 272 icra takibi dosyası mevcut.

Akatlar 1903 Tesisleri, elimizden alınmıştı. Yapılan görüşmeler neticesinde geriye dönük borçlar ödendi, yapılan mutabakat ile tesisimiz Beşiktaşlıların hizmetine sunuldu. Açılışı iki kez yapılan ama tam verim alınamayan Fulya AVM’de doluluk oranı yüzde 70’e çıkarıldı. Fulya AVM otoparkının ticari ruhsatını almak bize nasip oldu.

BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’nde çalışmalarını yürüten altyapı sporcularımızı BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne taşımak istiyoruz. 25 sporcunun konaklayabileceği, aynı anda iki maçın oynanabileceği, içinde idari birimlerinin de olacağı bir projemiz var. Finansal modeli belirleyince bu işe koyulacağız.

Futbol Akademi’de yeni eğitim programı hocalarımız tarafından planlanıyor. Sportif ve akademik başarıyı bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Bu iş için emek harcayan gönüllüler ordusuna teşekkürlerimi sunuyorum. Spor okullarımızda da yeniden yapılanmaya gideceğiz.

Vodafone Park, UEFA standartlarına uygun hale getirilmek için gözden geçirildi. Boks, Güreş ve Masa Tenisi şubelerimiz Vodafone Park’ta çalışmalarını yapmaya başladı.

Basketbolda yarışmacı olmamamıza rağmen yüksek bütçeli takımlar oluşturulmuş. Biz yetenekli gençlere yöneldik. Geleceği üreten bir model oluşturduk. Mevzuat gereği Türkiye’de oynatamadığımız 14 yaşındaki çok yetenekli bir sporcumuzu Avrupa müsabakalarında oynatmayı planlıyoruz. Birkaç sene öncesine kadar tüm takım aynı menajerin oyuncularıyla kuruluydu. O menajere borcumuz vardı. Yıllardır basketbol milli takımına oyuncu vermiyorduk. Bu sezon iki sporcumuz milli takıma davet edildi. Genç sporcularla geleceğe yönelik maddi bir kaynak da oluşturmuş olduk. Takımın yeniden yapılanmasından sorumlu olan kişiyi Başantrenör olarak takımın başına getirdik. Aslında en iyi transfer mevcut kadrodan yararlanabilmek. Basketbol takımımızın iki eksiği var. İlki taraftar, ikincisi de isim ve forma sponsoru.

Öze dönüş yapılanması futbolda da var. Mevcut kadrodaki oyuncuların 12 tanesi 20 yaş civarında. Takımın yaş ortalaması 25.6 oldu. Böylesi genç bir kadro tarihimizde daha önce olmuş mudur, araştırmak lazım. 11 oyuncumuzu geçici olarak başka takımlara transfer ettik. Tüm branşlarda, gençlerimize önem veriyoruz. Eşit imkan ve eğitim sunarak gençlerimizi Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz.

Futbol takımının bütçesi 56 milyon avro civarındaydı. Bankalar konsorsiyumu ile imzalanan anlaşma sonrası 16.2 milyon avroluk futbolcu transferi yapılmış. Yapılan uzun süreli anlaşmalarla transfer limit hakkı otomatik olarak bitmiş. Buna rağmen sezon başında 10 oyuncu transfer ettik.

Amatör branşlardan zarar ediyoruz. Bu yıl 60 milyon lira zarar ederken önümüzdeki yıl 32 milyon lira zarar edeceğiz.

Ezeli rakiplerimiz arasında Kadın Futbol Takımına sahip olan tek camiayız. Kadın futboluna daha çok destek olunmasını istiyoruz. Kadın basketbol ligi oynanırken, kadın futbol ligi neden oynanmıyor anlamıyorum.

Bırakmam Seni kampanyasında 521 bin SMS atıldı. 70 milyon lira bağış taahhütünde bulunuldu, bunun 56 milyon lirası tahsil edildi. 56 milyon liranın 14.5 milyon lirası yönetim kurulu üyelerimiz ve onların akrabaları tarafından yapılan bağışlardır. Kampanyaya destek olan herkese teşekkür ederiz.

Mali ve İdari Genel Kurul toplantısını yapabilseydik yıllık aidat bedelini artırmayı talep edecektik ama olmadı. Üyelik ücretlerinin artmasıyla birkaç milyon lira ek gelir yaratabilirdik. Göreve geldiğimizden beri 895 kişiyi üye yaptık.

Kulüple ticari ilişkisi olmuş ya da geçmiş dönemlerde yönetim kurulu üyeliği yapmış kişilerin kendi hesaplarından yüzlerce kişinin üyelik ücretini ödediğini tespit ettik. Tüzüğümüzünn hükümleri çok açık. Almış olduğumuz Yönetim Kurulu kararı gereğince başka üyelerin yıllık aidatlarını ödeyen kişilere bu paraları iade edeceğiz. Borcu başkası tarafından ödenen üyelerimize borçlarının hala baki olduğunu ileteceğiz. “Beşiktaş sevginiz varsa, başkasını beklemez borcunuzu kendiniz ödersiniz” diyeceğiz. Bu kararımızı duyan birileri rahatsız olmuşlar. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Kişisel Verilerin Korunması kanunu gereği isim veremiyoruz. Yönetim kurulunu mahkemeye verin ki biz de yüzlerce kişinin aidatını yatıranları gönül rahatlığıyla ifşa edelim, sonra da camiayı yüzleşmeye davet edelim. Kimin yanındasınız, ahlaklıların mı ahlaksızların mı diye soralım. Beşiktaş’ın nemalanacaklara ihtiyacı yok, fayda sağlayacak insanlara ihtiyacı var.

Özel amaçlı inceleme devam ediyor. KPMG firması mart ayından çalışmaya başladı ama hemen pandemi devreye girdi ve çalışmalar yavaşladı. Raporun kasım ayında hazır olmasını istemiştik ama olmadı. Ocak ayında raporun hazır olmasını bekliyoruz. Geç olacak ama güç olmayacak. Neyin nasıl şekilleneceğine bakacağız. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. Her şey ortaya çıksın, olacağına varsın istiyoruz.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Pandeminin yarattığı büyük sıkıntılar var. Pandemi, ekonomi ve iletişim alanlarında bizi zor durumda bırakıyor. Yönetim kurulu üyelerimden çok memnunum, emek veriyorlar. Pandemi döneminde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Virüsten etkileniyoruz ya da yakınlarımızı kaybediyoruz. Zor şartlar altında görev yaptığımızın bilinmesini rica ediyor, saygıyı hak ettiğimizi düşünüyorum.

Zaman birlik ve beraberlik zamanı. Art niyetleri bir süre kenara bırakalım. Seçim zamanı sandığa gittiğimizde yapanla yapmayanı ayırt edebilecek genel kurul üyeleri olduğunu biliyoruz. Bindirilmiş kıtalarla işimiz yok. Genel kurulları bunların yönetemeyeceğini seçimden önce ifade etmiştim. Bunun sandığa yansıdığını görmek beni mutlu etti. Biz buraya genel kurul üyelerimizin teveccühleri ve oylarıyla geldik. Genel kurul üyelerimize teşekkür ediyorum.

“Ben üyelik aidatımı yatırmaya geldim, benim yerine para yatırılmış” diyenler var. Bu kaos artık bitsin. Başkaları adına aidat yatıran hangi eski başkan veya yönetici varsa bu işi artık bıraksınlar. Çeşitli sebeplerden dolayı üyelik aidatını eşi, dostu ödemiş olan üyelerimiz varsa onlar da bize bir dilekçeyle başvursun. Biz onların sözünü senet kabul eder ve geçerli sayarız. Beşiktaş’a sahip çıkacak olanlar, taraftarlarımız, genel kurul üyelerimiz ve divan kurulu üyelerimizdir. Eleştiriye varız ama bizimle yol yürümeyi bilmelerini de istiyoruz. Eğer Beşiktaşlı genel kurul üyesiyseniz kendi paranızı kendiniz yatırın. Görevimi bitirip evime gidene kadar bunun mücadelesini vereceğim.

TFF, pandemi döneminde kulüplere hiçbir katkı sağlamamıştır. İhtiyacımız varken yanımızda olmadılar. UEFA ve FIFA’nın pandemi döneminde kulüplere karşı futbolcuların yanında olmasına karşı TFF hiçbir girişimde bulunmamıştır. UEFA ve FIFA, futbolcu sendikası gibi hareket etmektedir. Pandemi mucbir sebep değil diyen UEFA, bir yandan da “Gelirlerinizden kısacağız çünkü pandemi var” diyor. Beşiktaş’a karşı UEFA’nın yanında olmak muhalefetin kötü tarafını gösterir.

Kulüpler Birliği, kulüplerin birbirleriyle mücadele ettiği bir yer haline gelmiş. Sanıyorum ki oradaki havaya içinde bulunduğumuz yorgunluk neden olmaktadır. Umuyorum ki en kısa zamanda Kulüpler Birliği’nde birlik beraberlik sağlanır. Haklarımızı beraberce korudğumuz bir yapıyı meydana getiririz.

Yayıncı kuruluşla anlaşmalarımız var. Pandemi nedeniyle kulüplerden fedakarlık bekleniyor. Bunun mücadelesi devam ediyor. Hiç kimseye pandemi yok. Pandemi sadece kulüplere var. İndirim talebini doğru bulmuyoruz. İyi niyetle yaklaşıyoruz ama onların da yeteri kadar anlayışlı olmadığını görüyoruz. Umarım bu sürtüşme biter. Futbolun paydaşlarının yaşadığı tartışmanın kimseye faydası yok. Yayıncı kuruluşun da bizi anlaması ve limitleri aşan taleplerinden vazgeçmesi lazım. Zor durumumuzu kullanan bir yayıncı kuruluş var algısı oluştu. Buna dikkat edilmesi lazım.

Cumhurbaşkanımıza bankalarla yapılan sözleşmelerin kulüpleri zor durumda bıraktığını izah edenlerin başındayım. Görevlerini yapamayan yöneticilere ceza verilmesini teklif ettim. İyi ve kötü yöneticilerin birbirinden ayrılmasını sağlayacak bir yasaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladım. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla spor yasası ve bankalarla yapılan anlaşmalarla ilgili olarak çalışmalar başladı. Yöneticiler verdikleri zarardan sorumlu olmalılar. Biz Beşiktaşlılar bundan çekinmeyiz.

Bankalarla yapılan anlaşmanın Beşiktaş’a nefes aldırmayacak halde olduğunu ifade etmiştik. Revize çalışmaları devam ediyor. Şu zamana kadar kendi becerilerimizle bankalar anlaşmasının verdiği aşırı yükün üstesinden geldik. Bunun sürekli olamayacağını herkesin kabul etmesi lazım. Güçlü başkan para versin demek doğru bir tarz değil. Bırakın biz bu sorunu kökten çözelim. Görüşmeler tamamlanmadan detay bilgiler vermek doğru değil. Anlayış rica ediyoruz. İçinde bulunduğumuz anlaşma o kadar kötü ki yeni anlaşma her şartta daha iyi olacaktır.

Abdullah Avcı ile sözleşmemiz 36 milyon lira. Avcı ile yollarımızı ayırmak gerekiyordu. Kendisiyle görüşeceğiz. Uzlaşı sağlayacağımızı düşünüyorum. Kendisinden agresif bir tavır görmedim. Trabzonspor’da hocalık yaparken Beşiktaş’tan maaş almanın ne kadar doğru olduğunun takdirini ona bırakacağız. Umuyorum ki o da buna dikkat edecektir.

Sergen Yalçın’dan yayıncı kuruluş yayınında X diye bahseden kişiyi kınıyorum. Yayıncı kuruluştaki yetkililerin bu hatayı yapanlara dikkat etmelerini rica ediyorum. Dikkat çektiğini de duymak ve görmek istiyoruz. Hiç kimse Beşiktaş’ın teknik direktörüne X diye hitap edemez, burası Beşiktaş. Herkes Beşiktaş camiasına saygı duymak zorunda. Hocamızdan X diye bahsedecek kurum veya kuruluş söz konusu olamaz.

VAR’ı destekliyorum. Genç hakemlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Eskilerin yerine yeni hakemlerin hatalarına katlanmayı tercih ederiz. VAR sahadaki hataları en aza indirmek için uygulanmaktadır. İyi niyetle kullanıldığı takdirde VAR’ın Türk futboluna adalet getireceğinden şüphem yok. Sahadaki hakemin doğru yaparken VAR tarafından yanlışa yönlendirilmesini görmek kamuoyunda soru işaretleri yaratıyor. TFF ve MHK VAR’ın başındaki kişilerin VAR’ın uygulanma amacını yerine getirebilecek kişilerden teşekkül etmiş olmasına dikkat etmeli. VAR işe yarasında diye uygulanıyor. Sahadaki hakeme hatalı kararlar verdiren VAR’a biz hayır diyoruz.

Basketbolla ilgili başarımız ortada. Bunu Beşiktaş’ın vizyonu olarak ortaya koyduk. Genç çocuklar dedik ve katlandık. Sabrın sonunun selamet olacağını biliyoruz. Basketbol takımımıza katkı veren yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Biz bu yolda ilerleyeceğiz.

Amatör branşlarla ilgili vizyonumuzu açıklamıştık. Amatörlere Futbol A.Ş.’den para verilemeyeceği kuralı geliyor. Bizim görevimiz amatör branşlarımıza hoca bulmak ve tertemiz formalarımızla sahada mücadele vermelerini sağlamak. Para vermenin sonu yok. Amatör branşlarda çekilecek sıkıntılara hazır olunmasını rica ediyorum. Bu durum, Beşiktaş’ın geleceği ve menfaati açısından önem arz ediyor.

KPMG firması çalışmalarını sürdürüyor. Lütfen sabredelim. Pandemi dönemi oldu. Çalışanların sağlık sorunları söz konusu oldu. Geçmişte de yapıldı ama gereği yerine getirilmedi diye bir düşünce var. Rapor ortaya çıktıktan sonra kurullarımızdan görüş alacağız. Nasıl hareket edeceğimizi kamuoyu görecek. Kusurumuz varsa gereğini yaparız. Amacımız var olanı ortaya koymak. Beşiktaş’ın uğradığı zarar varsa bunları geri alma yoluna gideceğiz. Ben ikinci başkanlık görevimde bana verilen görevleri titiz bir şekilde yerine getirdim. Rapor hazırlanırken “Sen de buradaydın” diyenler, başarılı işlerin olduğu konularda “Sen de buradaydın” demiyor. Şenol Güneş ile kazandığımız şampiyonluklarda, eski başkanımızın “O Güneş ile hiç çalışmadı ki” sözünü herkesin hatırlamasını rica ediyorum. Çifte standart yok. Gayemiz kimseyi hırpalamak değil. Amacımız Beşiktaş’ı hırpalayanlardan hesap sormaktır.

Gökhan Töre neden alındı diye soran arkadaşım, Boyko ve Aras neden alındı diye soran biri değilsin. Biz bu transferleri tek başımıza yapmadık. Transferler hocalarımızın tercihleriyle yapıldı. Tercihlerin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir soruyu art niyetli buluyorum.

Bağış kampanyasını küçümseyen ama Beşiktaş’a hiçbir faydası olmayan insanlara söyleyecek bir şeyimiz yok. Bağışta yapan insanları küçümseyerek ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bağış yapma diyen eski yöneticiler var. Camianın alanlarla verenleri birbirinden ayırt etme zamanı geldi de geçti. Kavga, alanlarla verenler arasındadır. Mücadeleyi gerçek Beşiktaşlılar kazanacak.

Erdal Torunoğulları, Futbol A.Ş.’de görev yapmasını istediğim arkadaşımdı. Torunoğulları’nın görevinden ayrılacak olmasının arkasında iyi niyetli gerekçeler var. Yeni bir liste verdik. Futbol A.Ş. başkanlığına geri dönüyorum. Futbol A.Ş.’nin vergi borcu sürekli ödenmiştir. Kolayına kaçacak olsam sadece Futbol A.Ş. başkanı olurdum. Futbol A.Ş.’deki herkes Beşiktaşlı. Ben kimsenin bana küsmemesini rica ediyorum. Ben camiaya el uzatma ihtiyacı duyuyorum, bu nedenle beni yargılamayın.

Kalecilerimize güveniyoruz. Kaybedilen maçların sorumluluğunu bana yükleyin ama genç kalecilerimize yüklemeyin. Teknik kadro ile temsa halinde değilim. Futbol otoritesi gibi davranan biri değilim. Ben hocama güveniyorum. Hocam kimi oynatıyorsa bir bildiği vardır. Futbolcularımı eleştirmemi beklemeyin. Parasını isteyene garezim yok. Sözleşmelerde hak etmediklerini verenlerle hesabım var. Federasyondan istekte bulundum. Yabancı sınırı nedneiyle oynatamadım oyuncularım var. Pandemi döneminde bunlardan faydalanmak istiyorum dedim. Benden önce alınmış futbolcular için beni eleştiremezsiniz. Ghezzal ve Rosier, kulüpleri tarafından ısrarlarımıza rağmen son güne kadar verilmediler. Son güne kadar bu oyuncuları bekledik. Geç oldu ama temiz oldu.

Kartal Yuvası’na nefes aldırmaya çalışıyoruz. Borç yükü altında. Bazı tedarikçiler paralarını hemen almışlar, bazıları iki yıldır para alamıyor. Sıkıntının nedeni bu. Planlama hatası yapmamız söz konusu değil. Planlama yapamıyoruz bile. Transfer limiti koyulacağı belli olan ortamda limitleri dolduran uygulama yapılmışsa ne bizden ne planı bekleniyor, bilemiyorum. Beşiktaş’tan giden futbolculardan zarar edilmemiştir. Bu konuda hassasiyet gösterilmiştir. Ruiz’e biz git demedik, kendi gitti. Pandemi var, devlet herkese evinizde oturun diyor. Oyuncuya izah ediyoruz, oyuncu ben anlamam diyor ve gidiyor. Başkanı eleştirmek adına Beşiktaş’a ihanet eden oyuncuyu korumaktan vazgeçin. Birlik beraberlikten bahsediyoruz. Ben camiamın gücüyle ayakta duracaksam duracağım.

Beşiktaş ile olan para ilişkimin konuşulmasını istemiyorum. Bu konularda herhangi bir algı yaratmaya çalışmadım. Veren suçlu, vermeyene kimse hesap sormuyor. Stadın önündeki kartal heykelinden herkes memnun. Stadın simgesi olmuş, herkes önünde fotoğraf çektiriyor. O heykeli oraya diken yüreğini vererek dikmiş. O heykeli oraya koyan babam. 85 yaşında, elleriyle gitti atölyeye yaptırdı, getirdi, koydu. Daha iyisini yapar getirirseniz, onun yanına koyarız. Bu tarz konularla Beşiktaşımızı rahatsız etmeyin. Yapandan Allah razı olsun, fotoğraf çektirenlere de teşekkür ediyoruz.

Fulya davası belirli kişiler tarafından ya anlaşılmıyor ya da art niyetli kullanılıyor. İlgili avukatı davet ettim ama gelmediler. Haftaya gelsinler, Fulya davasında durumu anlatalım. Bu konuyla ilgili tahkime gittik. Tahkim karar verdi. Alacaklarımızı aldık. Mahkeme müteahhitin işini yaptığını söylüyor. Genel kurul yanıltılmışsa o ifade belki yargılanmalı. Yapılmış sözleşmeyi değiştirmeye hakkımız yok. Tahkime gidilidi ve konu kapandı.

Giderleri kısmak küçülme anlamına gelmiyor. Bir lira ödenmesi gereken yere üç lira ödenmesini engellemeye çalışıyoruz. İşleyişi, kaliteyi düşürmeden sürdürüyoruz. Bunun yanında gelirlerimizi artırmalıyız. İleride bunu Allah izin verirse yapacağız. Adnan Dalgakıran, yeniden yapılanma konusunda değerli çalışmalar yapıyor, başarılarının devamını diliyorum. İletişim alanında görev alan değerli ağabeyim Erol Kaynar’a teşekkür ediyorum. Stadyum içi gelir artırıcı faaliyetler planlanıyor. Dijital ortamdan gelir elde etmeye çalışacağız.

Genç futbolcularımız kiralık olarak forma giydikleri takımlarda başarılı olup geri geleceklerdir.

Pandemi nedeniyle bize hoşgörü gösterilmesini rica ediyorum. Sağlıklarımızı riske atarak çalışıyoruz.”