HABERLER

10.11.2020

GÜNCEL HABERLER

Efsane Futbolcularımızdan Şeref Görkey'i Saygıyla Anıyoruz

10 Kasım 2004'te aramızdan ayrılan, Beşiktaş tarihine adını 'Voleci Şeref' olarak yazdıran efsane futbolcularımızdan Şeref Görkey'i vefatının 16. yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyoruz...

Beşiktaşımızın tarihine ismini altın harflerle yazdıran Şeref Görkey'i tekrar hatırlayalım:

Şeref Görkey, 1913 yılında İstanbul'da doğdu. Annesinin söylediğine göre, yapraklar dökülürken… Çok küçük yaşta Nişantaşı'nda futbola başladı ama yetiştiği yer Beşiktaş Genç Takımı oldu. Kısa sürede yıldızı parlayan Şeref Görkey, 16 yaşında kapısından adımını attığı Beşiktaş'tan bir daha hiç kopmadı.

Şeref Görkey, ilk resmi maçını İstanbulspor'a karşı oynadı. Hep 10 numara giydi ve futbolu da 10 numara olarak bıraktı.

Görkey, derbilerin de unutulmaz golcüsüydü. Galatasaray'a 30, Fenerbahçe'ye 13 kez gol atarak, Baba Hakkı'nın ardından derbilere damgasını vurmayı başardı. Görkey, futbol hayatı boyunca attığı toplam 320 golün 99'unu voleyle kaydetti.

Beşiktaş futbol tarihinde, tam 22 şampiyonlukta imzası olan Görkey, aralıksız yirmi yıl formamızı giydi. Aktif futbol yaşantısının ardından Futbol Takımımızda teknik direktörlük de yapan ve 1960 yılından itibaren Divan Kurulu Üyesi olarak hizmetlerini sürdüren Şeref Görkey, 10 Kasım 2004 tarihinde aramızdan ayrıldı.