HABERLER

29.10.2020

FUTBOL

Valentin Rosier: ‘Takıma katkı sağlamaya odaklandım’

Futbolcumuz Valentin Rosier, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Rosier’in açıklamaları şöyle:

“İlk maçım gayet güzel geçti. Takım olarak iyi işler yaptık. Önemli bir galibiyet aldık. 10 kişi kaldıktan sonra zorlanmamıza rağmen üç puanı kazandık. Benim adıma genel olarak pozitif bir başlangıç oldu.

Taraftarlarımız oyunumdan memnun kaldıysa bu durum beni de mutlu eder. Daha iyisini yapabilirim. En iyi performansım bu dersem doğru söylememiş olurum. Hala geliştirebileceğim birçok şey var.

Çok ciddi bir rahatsızlığım yok. Sadece biraz ağrım var. Rahatsızlığımın Pazar günü için bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum.

Beşiktaş’ı tercih etmek benim için zor olmadı. Beşiktaş’ın Türkiye’nin en büyük kulübü olduğunu biliyorum. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Uygun koşullar oluşursa uzun süre burada kalmak isterim. Şu anda odaklandığım şey yüksek performansla maç oynamak ve takıma katkı sağlamak.

Takım içinde aynı dili konuştuğumuz beş oyuncu var. Bu benim için büyük bir avantaj. Takımın geri kalanıyla daha iyi iletişim kurabilmek adına ingilizce dersleri almaya başladım. Uyum anlamında süreç şimdiye kadar gayet iyi ilerledi.

Ben bir bek oyuncusuyum ama hocamızın uygun görmesi halinde açıkta da oynayabilirim. Burada önemli olan yüksek sayıda maç yaparak takıma katkı vermek.

Olumlu özelliklerim var. Hala geliştirmem gereken bazı yanlarım var. Gelişim gösterebilmek için buraya geldim.

Daha önce sol bek pozisyonunda birçok maç oynadım. Benim tercihim sağ bek pozisyonunda oynamak. Sağ veya sol fark etmez, önemli olan takıma katkıyı yükseltebilmek. Tüm arkadaşlarımla iyi ilişkiler geliştirdim.

Oynadığı pozisyon itibariyle önceliği asist yapmak olan bir oyuncuyum. Sahaya çıkarken kafamda takıma katkı sağlamak ve arkadaşlarıma pozisyon hazırlamak var.

Büyük bir taraftar kitlemiz var. Takım için yaşayan ve tutku duyan bir taraftarımız var. Bu durum motivasyonumu çok yükseltiyor. Türkiye’de insanların futbolu çok sevdiğini görüyorum. Bu durum da Beşiktaş’ı tercih etme nedenlerinden en önemlisiydi.

Ligin 21 takımla oynanmasının zorlayıcı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Futbol oynamak için para alıyoruz. Bu durumdan şikayetçi olmak mantıklı olmaz. Maçlara iyi hazırlanan oyuncular için fazla maç oynamak zor bir olay değildir. Biz de iyi antrenmanlar yapıyoruz. Dolayısıyla maçlara hazır şekilde çıkabileceğimizi düşünüyorum.

Yukatel Denizlispor maçında Josef’in gördüğü kırmızı kart dengemizi bozdu. Maç boyunca çok koştuk. Maç öncesi ve maç içindeki durumu düşündüğünüzde kazanmak çok önemliydi. Orada istediğimizi aldık, en önemlisi buydu.

İstanbul’da dil sorunu dışında hep pozitif şeyler gördüm. Buraya gelmeden önce Türkiye ile ilgili pek fikrim yoktu. İnsanların dost canlısı olmasından çok etkilendim. İstanbul ile ilgili fikirlerim tamamen pozitif.

Beşiktaş’ta kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorum. Yüksek sayıda maç oynamak ve kazanmak istiyorum. Kulübün benimle ilgili uzun soluklu isteği ve uygun koşullar olur mu bunu zaman gösterecek.

Hızlı bir oyuncuyum. Kulübün benim için hazırladığı video, güzel ve eğlenceliydi. O videodaki hızı kanıtlamanın vakti geldi.”