HABERLER

27.10.2020

GÜNCEL HABERLER

Taraftarlarımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Altyapımız İçin Adım Atacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda taraftarlarımızı, Türkiye genelinde bireysel olarak yürüyüş yapmaya çağırıyoruz.

Adımları iyiliğe çeviren mobil uygulama Help Steps ile 29 Ekim Perşembe günü Türkiye genelinde gün içinde taraftarlarımız tarafından atılacak her adım, Kulübümüzün altyapısına destek sağlayacak.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Kulübümüz ile mobil uygulama Help Steps arasında imzalanan sağlık, spor ve sağduyu projesi, taraftarlarımızın desteği ile kulübümüze gelir sağlamaya başladı. Kulübümüz, mobil uygulamadan taraftarlarımızın desteği ile Ağustos ve Eylül aylarında toplam 57 bin TL gelir elde etti.

Taraftarlarımızın Help Steps mobil uygulamasını akıllı cihazlarına uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirip gün içinde attıkları adımları Beşiktaşımıza bağışladıkları uygulama, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda taraftarlarımızın adımları ile altyapımıza gelir sağlayacak.

Taraftarlarımızın sadece yürüyerek verdikleri destek ile altyapımızda yer alan sporcuların en iyi şekilde eğitim almalarına katkı sağlanırken; gelen destek miktarları sadece bir takımın mali özgürlüğü için değil, aynı zamanda yetiştireceği sporcular ile dünya çapında marka değerini artıracak bir çalışma olması hedefleniyor. Türkiye genelinde her bir taraftar ailesi ile birlikte bireysel olarak adımlarını atacak.

İkinci Başkanımız Adnan Dalgakıran, söz konusu etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu yıl istedik ki, bu anlamlı günü, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimize destek sağlayacak bir etkinlik ile kutlayalım. Yaşanan pandemi süreci çeşitli kısıtlamaları beraberinde getirdi maalesef. Ancak o gün ben inanıyorum ki birçok Beşiktaşlı taraftarımız açık alanlarda Cumhuriyet coşkusunu yaşayacak ve çocuğuna Cumhuriyet sevgisini aşılamak için çaba sarf edecek. Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim 2020 Perşembe günü tüm Türkiye’deki Beşiktaş taraftarını, her taraftarın bireysel olarak gerçekleştireceği Cumhuriyet yürüyüşüne davet ediyoruz. Markete giderken, ev içinde dolaşırken, açık havada yürüyüş yaparken adımlarımızı Beşiktaş alt yapısı için atalım. Altyapı takımlarımızı güçlendirip daha çok gencimizin spor yapabilmesine olanak sağlayabilmek için Help Steps ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde adımlarımızla altyapımıza gelir sağlayacağız. Beşiktaş camiasını ve bütün taraftarlarımızı bu anlamlı günde bulundukları yerden uygulamayı kullanarak altyapı takımlarımıza destek olmaya davet ediyoruz.”

Help Steps proje sahiplerinden Gözde Venedik, etkinlikle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada bir ilk olan Help Steps uygulaması kısa süre içinde yayılarak yüz binlerce kullanıcıya ulaştı. Halihazırda 23 farklı dernek ve vakıfa yüzbinlerce kullanıcımız her gün attıkları adımlarla destek oluyor. 20 Ağustos 2020 tarihinde Beşiktaş JK ile başlattığımız  ‘Takımını Destekle’ projemiz de büyük ses getirdi. Gün içinde zaten attığımız ve sağlığımıza katkısı dışında anlamı olmayan adımlarımızı Help Steps ile anlamlı hale getirebiliyoruz. Tek başına 1 adımın mali olarak değeri az görünebilir. Ancak bu adımlar birleştiğinde oldukça anlamlı oluyor. Kullanıcı sayımızın artması ve aktif kullanımlarla artan reklam gelirleri bağış ve desteklere yansımaya başladı. Ancak hedefimiz çok daha fazla. Bunun için taraftarlarımızın desteği ve istikrarı çok önemli. Her gün uygulamayı kullanarak adımlarımızı HS’ye çevirmeyi unutmadan gün gün biriken adımlarımızı daha değerli hale getirebiliriz. Kıymetli adımlarımızın kulüpler için de olan önemini vurgulamak adına Beşiktaş JK çok anlamlı bir günde, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünde tüm Türkiye’de gücünü ve sevdasını göstermek için Cumhuriyet Yürüyüşü düzenliyor. Biz de Help Steps ailesi olarak bu anlamlı günde sadece Türkiye’de değil tüm dünyadaki taraftarları nerede olurlarsa olsunlar adımlarıyla kulüplerine destek olmaya davet ediyoruz. Yapılacak bu yürüyüş ile hem büyük kitlelere ulaşacak hem de Help Steps ile farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.”

Uygulama nasıl çalışıyor?

Uygulama akıllı telefonlara uygulama mağazalarından helpsteps.app olarak kolaylıkla indirilebiliyor. Kullanıcılarını hem sağlıklı yaşama teşvik eden uygulama, aynı zamanda hesap sahiplerinin gün içerisinde attıkları adımları günün sonunda bağışlama fırsatı da sunuyor. Bağış ekranında ise farklı kategoriler yer alıyor. Uygulamayı akıllı telefonlarına ücretsiz olarak indiren kullanıcılar, kolayca kayıt oluşturup hesabı aktif hale getirebiliyor. Uygulama, kullanıcının günlük rutin olarak attığı adımları sayıyor ve gün sonunda kısa bir reklam izleterek adımlarını Help Steps adımına çeviriyor. Reklamlardan elde edilen gelirin belirlenen kısmı kullanıcının adımlarına geri aktarılıyor. Kullanıcı da bu adımları dilediği STK veya projeye bağış olarak aktarabiliyor.

Uygulama gelirleri nasıl aktarılıyor?

Help Steps uygulamasında gelir aktarımı şöyle gerçekleşiyor: Kullanıcıların 1 ay içinde bağışladığı tüm adımlar kulüp kampanyası içinde birikiyor. Bu adımların değeri günlük olarak kullanım oranlarına göre değişiyor. Her gün belirlenen kazanç kulüp kampanyasına işleniyor ve kulübün hesabına takip eden ayın sonunda aktarılıyor.