HABERLER

18.10.2020

FUTBOL

Francisco Montero: ‘Beşiktaş’ın teklifini hiç düşünmeden kabul ettim’

Futbolcumuz Francisco Montero, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Montero’nun açıklamaları şöyle:

“Beşiktaş forması giymek benim için mutluluk. Buraya gelmek kariyerimde attığım büyük bir adım. Beşiktaş’a transfer olmak benim için başarı sayılır. Futbol hayatımı başarılı bir şekilde burada sürdürmek istiyorum. Beşiktaş’tan teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Hocamız nerede görev verirse orada oynayabilirim.

Takım gol yediğinde defans ve kaleci hatalı bulunur ama gol takım halinde yenir. Takım savunmasını daha iyi hale getirmeliyiz. Her oyuncu ilk on birde oynamak ister. Ben en iyi şekilde çalışıyorum. Hocamız en iyi iki stopere maçlarda görev verecektir.

Türkiye ile İspanya arasında oyun anlayışı farkları var. İspanya’da taktik ön planda iken Türkiye’de, İngiltere’deki gibi fiziğe dayalı hızlı oyun oynanıyor.

Fizik olarak kendimi geliştirmeliyim. Top rakipteyken arkama atılan toplarda daha dikkatli olmalıyım. Güçlü yanım da uzun paslarım. Bir dönem sahada gözlük kullandım ama görüş açımı daralttığı için kullanmamaya karar verdim.

Takımdaki geleceğim ile ilgili durum sezon sonu belli olur. Bunları konuşmak için çok erken. Şu anda sadece önümüzdeki maça odaklanmış durumdayım.

İstanbul çok güzel bir şehir. İnsanlar gayet sıcak yaklaşıyor. Trafik sorunu var. Kendime idol olarak gördüğüm futbolcu Godin. Godin’i saha içinde ve dışında kendime örnek alıyorum.”