HABERLER

16.10.2020

BASKETBOL

Bogdan Tanjevic, Basketbol Şubemize Konuk Oldu

A Milli Basketbol Takımıımızın eski başantrenörü Bogdan Tanjevic, Basketbol Şubemizin daveti üzerine Erkek Basketbol Takımımızın BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirdiği antrenmanı izledi.

Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Burak Bıyıktay ile Basketbol Altyapı ve Yeniden Yapılanma Direktörümüz Ahmet Kandemir tarafından ağırlanan Tanjevic, takımımızla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Türk basketbolunu her zaman çok sevdim, bende her zaman ayrı bir yeri vardır. Arkadaşlarımla şu anki durumları konuştum. 1999-2000 doğumluları bir süredir takip ediyorum. Avrupa Şampiyonası’nı da izledim. 1999-2000 ve 2002 jenerasyonu Türk basketbolunun şu ana kadarki en iyi jenerasyonu. Şu anda Beşiktaş Türk basketbolunu sırtında taşıyor. İtalya’da Fransa’da böyle bir proje yok. Çok zor ve riskli bir durum. Cesaret istiyor. Tecrübesiz ve genç bir takımla ligde puan mücadelesi vermeye çalışıyorlar. Hiçbir zaman özellikle A Takım içerisinde bu kadar iyi bir oyuncu topluluğu görmemiştim.

Şu anda 7-8 çok yetenekli oyuncu hali hazırada var. Şehmus Hazer zaten kendini ispatlamış bir oyuncu. Onun dışında guard pozisyonunda birkaç oyuncu var ve uzun olarak da Alperen Şengün çok dikkat çekiyor. Beşiktaş’ın bu organizasyonu sayesinde onların kendilerini geliştirme durumu doğdu. Onlara karşı aşırı bir ilgi ve alaka söz konusu bunu burada görebiliyorum.

Ben bu tarz takımlara çok inanıyorum. Antrenörlük hayatım boyunca bu tür takımları çalıştırmak istemişimdir. Benim için gerçekten çok iyi bir proje. Bence, Beşiktaş’ın bu yaptığı fedarlık karşılığında TBF’nin de Beşiktaş’a karşı pozitif adımlar atması lazım. Beşiktaş bu fedakarlığın hepsini Türk basketbolu için yapıyor.

Şu anda torunlarımla güzel zaman geçiriyorum. Çok boş vakitim olmuyor ama bana antrenörlük kariyerimde bu tarz bir projede yer almayı teklif etselerdi para almadan bile bu gençleri çalıştırırdım.

Bu proje genç basketbolcular için bir adeta bir hediye. Burada onlara oynama ve kendilerini ifade etme özgürlüğü tanınıyor. Gördüğüm kadarıyla kulüp çalışanları onları tecrübeli oyunculardan ayırmıyor ve herkese aynı hassasiyet ve önem gösteriliyor. Oyuncuların da buna karşılık vermeleri ve antrenörlerini dinleyerek kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Onlara verilen bu hediyeye saygı duyup sahada sonuna kadar savaşmaları lazım.

Buradaki oyuncuların öncelikli hedefleri NBA olmamalı. Tabii ki para kazanıp kendilerini göstermek için orası çok iyi bir platform ama bana kalırsa 22-23 yaşından önce NBA’ye gitmemeleri gerekir. Burada kendilerini çok geliştirdikten sonra oraya gitmelerini öneririm. Orada bu fırsatı bulamazlar. Şu anda gördüğüm burada 2-3 tane oyuncu ileride NBA’de oynayabilecek gibi.

Türkiye’de taraftarlar biraz başarıya odaklıdır. Ama Beşiktaş taraftarının hem kendi kulüpleri hem de Türk basketbolu için sabretmeleri lazım. Bu oyuncuların en kuvvetli olacakları zamanı beklemeleri lazım. İşte o zaman taraftar daha da zevk alacaktır.”