HABERLER

07.10.2020

HENTBOL

Beşiktaş Aygaz’ın EHF Avrupa Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

1993-94 sezonundan bu yana Avrupa’nın çeşitli turnuvalarında boy gösteren Beşiktaş Aygaz, bu sene ülkemizi EHF Avrupa Ligi’nde temsil edecek. Siyah-beyazlılarımız, 6’şardan 4 grupta 24 takımın mücadele vereceği grup aşamasından son 16’ya kalabilmek için ter dökecek.

Kara Kartal, ilk olarak Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Salonu’nda eski Alman şampiyonu Magdeburg’u ağırlayacak. Daha önce üç kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Alman temsilcisiyle 2012-2013 yılında EHF Kupası’nda karşılaşan takımımız, rakibinin bileğini iki maçta da bükememişti.

Hırvat takımı Nexe Nasice ile EHF Avrupa Ligi’nde ilk deplasmanına çıkacak siyah-beyazlılarımız, Kralja Tomislava Spor Salonu’nda puan arayacak. Beşiktaş Aygaz 2011-2012 EHF Kupası’nda Nexe ile karşılaşmış ve deplasmanda yenilgiye engel olamazken, Süleyman Seba’da oynanan rövanş 29-29 eşitlikle sonuçlanmıştı.

Gruptaki bir diğer rakibimizse İsveçli Alingsas olacak. Takımımız, 2014-2015 EHF Şampiyonlar Ligi grup aşamasında karşılaştığı rakibine deplasmanda yenilirken, içeride oynadığı karşılaşmayı iki gol farkla kazanmayı başarmıştı.

Avrupa kupalarında Rus takımlarıyla son yıllarda sık sık karşılaşan Beşiktaş Aygaz, bu yıl da CSKA Moskova ile iki puan mücadelesi verecek. Rusya şampiyonu, 1996-97 sezonunda EHF Kupası son 16 mücadelesinde iki maçta da takımımıza üstünlük kurmuş ve temsilcimizi kupa dışına iten taraf olmuştu.

Eski günlerine geri dönmeye çalışan Fransız ekibi Montpellier Kara Kartal’ın gruptaki son rakibi olacak. 2017-2018 sezonu Şampiyonlar Ligi grup aşamasında rakibini deplasmanda mağlup etmeyi başaran siyah beyazlılarımız, 2 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan güçlü rakibine kendi evinde mağlup olsa da ikili averajla rakibine üstünlük kuran taraf olmuştu.

EHF Avrupa Ligi’nde ilk maç 20 Ekim’de İstanbul’da oynanacak. Beşiktaş Aygaz, Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Salonu’nda Alman temsilcisi Magdeburg’u konuk edecek.