HABERLER

01.10.2020

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş Futbol Akademi’den Açıklama

2019 yılının kasım ayından bugüne kadar Futbol Akademimizin bünyesinde bizlerle beraber olan tüm sporcularımızın; Temel Beceriler, Kişisel Gelişim ve Beşiktaş Değerleri ana başlıkları altında iyi öğrenci, iyi sporcu ve iyi insan olmaları amacıyla yoğun bir biçimde çalışıyoruz. Pandemi sürecinde dahi uzaktan eğitim ve antrenmanlar ile tüm sporcularımızın gelişimine katkı vermeye çaba gösterdik. Tüm öğretilerimizin hayata geçirilebilmesi için en önemli unsur takdir edersiniz ki sahada olmak ve öğrenilenlerin maç içerisinde uygulanabilmesidir.

Bu sebeple bugüne kadar hem akademimizin ilgili teknik sorumluları hem de A Takımımızın teknik ekibiyle Futbol Akademimizin bünyesinde bulunan profesyonelliğe aday takımlardaki oyuncularımızı hedeflediğimiz konu başlıkları içerisinde tek tek değerlendirdik. Bu süreçte antrenörlerimizle beraber sporcularımızı üç kategoride sınıflandırdık;

1. Kategori: A Takım için hazır olanlar, profesyonel sözleşme yapılarak A takım kadrosuna dahil edilecekler.

2. Kategori: A Takım için henüz hazır değil, geçici transfer suretiyle deneyim kazanmaları ve gelişimlerinin gözlenmesi gerekenler.

3. Kategori: Yeterli gelişimi gösterememiş, potansiyeli konusunda da teknik ekibin olumlu görüşünü alamamış oyuncular.

1. kategoride değerlendirilen sporcularımız zaten sizlerin de bildiği gibi kendileriyle profesyonel sözleşme yapılmak suretiyle A takım kadrosuna dahil edilmiştir ve Beşiktaşımıza en iyi şekilde hizmet etmektedirler.

2. kategoride değerlendirilen sporcularımız yine profesyonel sözleşme yapılarak öncelikle Süper Lig olmak üzere Süper Lig ve 1. Lig takımlarına geçici transfer yöntemiyle gelişimlerini yakından takip etmek ve tamamlamak üzere gönderilmektedir.

3. kategoride değerlendirilen sporcularımız ise profesyonel sözleşme yapılmadan TFF tarafından belirlenen yetiştirme bedeli karşılığında ya da talibi varsa profesyonel sözleşme yapılarak bir sonraki satıştan pay almak koşulu ile diğer kulüplere gönderilmektedir.

Asıl amacımız, uzun süre formamızı giyecek ve büyük başarılar yaşatacak gençlerimizin Kulübümüze kazandırılmasıdır ancak her sporcunun A Takım kadrosunda yer bulması şartlar gereği mümkün olmadığından A Takım’da oynama şansı bulamayan/bulamayacak olan sporcularımızı Türk futboluna kazandırmaya azami çaba gösteriyoruz. Bunu sağlarken de Beşiktaşımızın haklarını korumaya mutlak özen gösteriyoruz.

Transfer sezonunun kapanması ile beraber Futbol Akademimizden yukarıda sözünü ettiğimiz şartlarla ayrılmış sporcularımızın detaylarını kamuoyu ile paylaşacağız.

Sağlıklı ve başarılı bir futbol yaşantısı dilediğimiz tüm sporcularımızın Türk futboluna büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyoruz.

Saygılarımızla,

Beşiktaş Futbol Akademi