HABERLER

26.09.2020

FUTBOL AKADEMİ

Kulübümüz İle Scoutium Arasındaki İş Birliğinde Yeni Dönem

Türkiye’nin ilk spor kulübü Beşiktaşımız ve genç yetenekleri keşfeden dijital futbol gözlemciliği platformu Scoutium, 2020 yılı başında gerçekleştirilen iş birliğini genişleten bir anlaşma imzaladı.

Scoutium, yeni anlaşma kapsamında Kulübümüz için; U-19, U-17, U-16, U-15 ve U-14 gruplarında yüzlerce maçın 90’ar dakikalık videoları üzerinden bu maçlarda görev yapan binlerce futbolcunun analizlerini gerçekleştirecek.

Futbol Altyapı ve Tüm Branşlar Spor Okullarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan, Scoutium ile yapılan yeni iş birliği anlaşması hakkında şunları söyledi:

“Gelişen dünya ile görüntülü analizlere dijital platform üzerinden ulaşmamızı sağlayan Scoutium ile futbolcu ve takım analizleri konusunda yaptığımız iş birliğini geliştirerek U-19, U-17, U-16, U-15 ve U-14 kategorilerindeki yüzlerce maçın 90 dakikalık videolarını ve bu maçlarda oynayan binlerce futbolcunun scoutlar tarafından yapılan analizlerini sistem üzerinden dijital olarak izleyebileceğiz. Bu kulübümüze ilgili yaş gruplarının tamamında oynayan genç yetenekleri keşfetme konusunda önemli bir açılım sağlayacak. Yabancı sınırı kararı ve mevcut ekonomik koşullarda başta futbol olmak üzere Türk sporunun en önemli çıkış noktası altyapıdan oyuncu yetiştirebilmek. Scoutium sistemini kullanarak en iyi kadroyu oluşturup, başta kulübümüz olmak üzere Türk futbolunun gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu çerçevede Scoutium ile gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma yeni yetenekler keşfetmemiz açısından büyük önem taşıyor.”

Scoutium CEO’su Efe Aydın, iş birliğindeki yeni dönemle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu yılın başında Beşiktaş ile alt yaş kategorilerinde rakip analizleri özelinde bir anlaşmamız olmuştu. Şimdi yeni anlaşma ile iş birliğimizin kapsamını da genişletiyoruz. Bundan dolayı oldukça gururluyuz. Yabancı sınırı kararı ve mevcut ekonomik durumlar sebebiyle artık kulüplerimiz altyapıya daha çok önem verecek. Beşiktaş özellikle 90’lı yıllarda öz kaynak düzeninden yetiştirdiği futbolcularla önemli başarılar etmiş bir kulüp. Gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma ile de Beşiktaş’a ve Türk futboluna katkı sağlayamaya devam edeceğiz.”