HABERLER

25.09.2020

HENTBOL

Başantrenörümüz Müfit Arın: ‘Beşiktaş Aygaz’ın hedefi her zaman zirvedir’

Son 11 yılın şampiyonu Beşiktaş Aygaz, THF Süper Lig 2020-2021 sezonu için yeniden parkeye adım atıyor. Pandemi sürecinde 20 Temmuz itibarıyle idmanlara başlayan siyah-beyazlılarımız, üçü İzmir’de toplam dört hazırlık maçı oynayarak sezonu açıyor.

Sezon öncesi değerlendirmelerde bulunan Başantrenörümüz Müfit Arın, kısa ama etkili bir hazırlık dönemi geçirdiklerine değinerek, “Yepyeni bir kadro yapısıyla sezona giriş yapıyoruz. Oldukça genç ve Türk hentboluna uzun yıllar hizmet edecek bir oyuncu grubumuz var. Takımın iskeletini oluşturan, yıllardır bu armaya hizmet eden deneyimli oyuncularımızın yanına genç oyuncuları yerleştirdik. Hepsinden çok umutluyuz. Verimli yabancı transferleri yaptık, yeni kadronumuzun bir an önce adaptasyon sürecini tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Hazırlık maçlarındaki performanslardan memnun olan Arın, “Tek dezavantajımız Covid dolayısıyla çok az hazırlık maçı yapabilmiş olmamız. Biraz daha zamanımız olsaydı maç eksiğimizi ligde tamamlamak durumunda kalmazdık ancak tüm takımlar eşit şartlarda yarışacak. Beşiktaş Aygaz her şartta zirveyi hedefler, bu sezon da elbette en büyük hedefimiz şampiyonluk” açıklamasında bulundu.

Farklı ve zorlu bir sezon yaşanacağını öngören deneyimli antrenör, “Bu hastalık sürecinde tüm takımlara sağlıklı bir yıl diliyorum, hastalıktan uzak durmak için tüm önlemlerimizi sıkı sıkıya alıyoruz. Spor Toto SK, İzmir BŞB ve Beykoz BLD. Ligin zorlu ekipleri, Nilüfer, Antalya ve Rize Güneysu gibi bol rekabetin yaşanacağı deplasmanlar da var. Ayakta kalan ve hastalıktan uzak durabilen kazanır” yorumunda bulundu.

Salgın süresince tribünlerin boş olmasından muzdarip olunacağını belirten Arın, “En çok taraftarımızı özlüyoruz. Tüm takımlar için taraftarından uzak kalmak zordur ancak bize çok daha zor. Vefakar taraftarımızla yeniden buluşacağımız günleri iple çekiyoruz” diyerek  sözlerini noktaladı.

Beşiktaş Aygaz sezonun ilk maçında Ankara’da Ümitköy Anadolu İHL Başkent Akademi’ye konuk olacak. Yarın (26 Eylül) saat 15:00’te THF Spor Salonu’nda oynanacak mücadeleyi İbrahim Yılmaz - İbrahim Peker hakem ikilisi yönetecek.