19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin tarihi ve talihi açısından hayati bir dönüm noktasıdır.
16 Mayıs’ta Beşiktaş’tan başlayıp 19 Mayıs’ta Samsun'da biten yolculuk sonunda istiklâl mücadelemizin tohumları da atılmıştır.
Çünkü o yolculuk tükenmez bir umudun, cesaretin, azmin ve inancın yolculuğudur.
Çünkü Bandırma Gemisi, bir gemiye sığdırılabilecek yükten çok daha fazlasını taşımış, bir milletin kaderini omuzlamıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı istiklâl mücadelesi, kısa zaman sonra bütün vatan sathına yayılmış ve bu mücadele tam dört yıl sonra Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlanmıştır.
19 Mayıs, diriliştir.
19 Mayıs, can suyudur.
19 Mayıs, Türk Milleti’nin hiçbir şart altında esarete boyun eğmeyeceğini cihana bir kez daha haykırışıdır.
19 Mayıs’ı Türkiye’ye armağan eden, en büyük Beşiktaşlı Atatürk’tür; 19 Mayıs’ı, Gençlik ve Spor Bayramı’na dönüştürmek ise bir Beşiktaş zaferidir.
Kurucularımızdan Ahmet Fetgeri Aşeni'nin 1935 yılında Kulübümüz adına yaptığı önerinin kanunlaşması sonrasında ‘19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ büyük bir coşkuyla, büyük bir onurla nesilden nesile kutlanmaya devam edilmektedir.
Büyük Beşiktaş Ailesi adına; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu topraklar için kahramanca çarpışan bütün şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyorum.
Ahmet Nur ÇEBİ
Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı
HABERLER
19.05.2020
KULÜP AÇIKLAMALARI
Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den 19 Mayıs Mesajı
Diğer Haberler
- Joao Mario Naval Da Costa Eduardo ile Yollarımız Ayrıldı 02.09.2026 16.05.00
- Almoatasembellah Ali Mohamed Al Musrati ile Yollarımız Ayrıldı 30.08.2026 21.15.00
- Amir Hadziahmetovic ile Yollarımız Ayrıldı 30.08.2026 20.15.00
- 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun 30.08.2026 00.00.00
- Jean Onana ile Yollarımız Ayrıldı 25.08.2026 18.10.00

