HABERLER

Cihat Barış Akgün: ‘Basketbol, bende bir tutku oldu’

Beşiktaş TRC İnşaat Takımımızın Antrenörü Cihat Barış Akgün, Beşiktaş Dergisi’ne konuk oldu.

Akgün’ün röportajından satırbaşları şöyle:

Kırk altı yaşındayım. Yaklaşık yirmi altı yıldır antrenörlük yapıyorum. Erkek-kız alt yapılarda, okul takımlarında şampiyonluklar ve dereceler elde ettim. Şu an liglerde oynayan kadın-erkek birçok sporcu ile çalışma fırsatı buldum. A takım seviyesinde çok değerli antrenörlerin asistanlığını yaptım ve severek çalıştığım bu iş artık bende bir tutku oldu. Umarım hep de böyle sürer.

Açıkçası çok dar bir dönemde Beşiktaş’tan teklif aldım ve çekinmeden kabul ettim. Çünkü işimle alakalı bir korku yaşamadım. Kendime ve çalışma metodlarıma inanıyordum. Sabır gösterileceğini de hissettim çünkü oyuncu havuzu ve maçların başlama tarihi çok dardı. İdmanlara başladıktan beş gün sonra maçlara çıktık.

Takım halinde her maçı hedef olarak gördük ve hazırlandık. Tahminim, sezon sonuna kadar iki-üç galibiyet daha alabileceğimiz ve play-off’lara altıncı sıradan girebileceğimiz yönündeydi. Bu düşüncemi tüm takımla da paylaşmıştım.

Amacımız Bahar ile iyi yabancıların etrafında gençleri toplamak ve bu şekilde oynamaktı. Melisa ve Elif Emirtekin dışında zaten hiç transfer yapmadım, kendileri de çok güvendiğim isimlerdi. Onlar da bir çıkış fırsatı arıyorlardı ve bizim oluşturmak istediğimiz kimyamıza çok destek verdiler, sonuç olarak iyi bir sezon geçirdiler. Yvonne Anderson ile Katsiaryna Snytsina uzun yıllardır bu ligdeler, sporcu ve karakter anlamında muhteşem insanlar. Nina Bogicevic üçüncü haftadan sonra çok iyi bir rol oyuncusu olduğunu gösterdi. Deja Middleton sınırlı kapasitesiyle bize zaman zaman destek oldu. Bu kimyanın oturmasındaki asıl sebeplerden biri de Bahar’ın kaptan olarak saha içi ve saha dışı liderliğidir. Takım kimyası demişken; ekibime, idari ve sağlık kadromuza, medya ekibimize ve değerli yönetim kurulumuza da bu kimyanın oluşmasında yardımcı oldukları için teşekkür ederim.

Beşiktaş Dergisi Nisan sayısını okumak, dijital posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN