HABERLER

06.03.2020

GÜNCEL HABERLER

Beşiktaş - Atlético de Madrid Vodafone Kupası Maçının Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Türkiye’nin ilk ve lokomotif spor kulübü Beşiktaşımız, Vodafone ile önemli bir iş birliği projesine daha imza atıyor.

Kulübümüz, futbolda #BenVarım diyen kadınlara destek veren Vodafone ile gerçekleştirdiği iş birliği neticesinde Vodafone Park’ta Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir maç düzenleyecek.

Kadın Futbol Takımımız, yarın (7 Mart) saat 17.00’de Vodafone Park’ta oynanacak Vodafone Kupası maçında İspanya’dan Atlético de Madrid ile karşılaşacak.

Beşiktaş - Atlético de Madrid Vodafone Kupası maçının tanıtım toplantısı; Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Futbol Altyapı ve Tüm Branşlar Spor Okullarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan, Kadın Futbol Takımımızın teknik ekibi ve sporcuları ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Engin Aksoy ve Meltem Bakiler Şahin’in katılımıyla Vodafone Park’ta gerçekleştirildi.

Ahmet Nur Çebi: ‘Dört büyük kulüp arasında kadın futboluna destek veren tek kulübüz’

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sporcu yetiştiren, altyapıya önem veren, olimpiyatlarda başarılı sporcular yetiştiren bir camianın oluşması hepimizin ortak çabasıyla mümkün olacak. Türk spor camiasının ilk ve lokomotif kulübü Beşiktaşımız, bu dönüşümde üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır. Vodafone ile Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen bu etkinlik, futbolun sadece erkek egemenliğinde olmadığını, kadınların da yeteneklerini sergileyebileceğini gösteriyor. Dört büyük kulüp arasında Kadın Futbol branşında takımı olan ve bu branşa destek veren tek kulübüz. Kadınlarımızın futbolun içinde olmalarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda kadın futbolunun gelişmesine destek olan sponsorumuz Vodafone’a da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Dünya Kadınlar Günü’nde bütün kadınlar için sahaya çıkıp mücadele edecek kadın futbolcularımıza başarılar diliyor, bütün taraftarlarımızı ve camiamızı Atlético de Madrid ile yapacağımız bu heyecanlı müsabakayı izlemeye davet ediyorum.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Hem sporu hem de sosyal sorumluluğu içinde barındıran bir projeye imza atıyoruz. Bugüne kadar kadınların güçlenmesine yönelik birçok projeye imza attık. ‘Futbolda ben varım’ diyen tüm kadınları destekliyoruz. Cinsiyet ayrımcılığının önüne geçmek istiyoruz. İnanıyoruz ki yarın Vodafone Park tamamen dolacak. Maça gelecek her bir sporsever için Beşiktaş Kadın Futbol Takımına destekte bulunacağız. Türkiye’de kadın futbolunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Vodafone Kupası’nın bu konuda önemli bir farkındalık sağlayacağını düşünüyoruz.”

Kadın Futbol Takımımızın Kaptanı Esra Erol, toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“Cinsiyetçi önyargıları kırmak gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş Kadın Futbolu Takımı olarak, sosyal bir misyon da üstlendik. Herkese kadınların güçlü olduğunu ve futbol oynayabileceğini göstermek istiyoruz. Sponsorumuz Vodafone’a çok teşekkür ediyoruz. Vodafone’un futbolda ‘ben varım’ diyen kadın oyuncuları desteklemesi çok değerli. Atlético de Madrid ile maç yapacak olmanın heyecanı içindeyiz. Kendimize güveniyoruz. Bu maçın bizi en çok motive eden yanı, Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir maç olması. Bu maçı sadece kadın futbolcular için değil, dünyadaki tüm kadınlar için oynayacağız.”

Maça gelen her kişi Kulübümüze destek olacak

Biletleri Vodafone Park gişelerinden temin edilebilen maça girişler ücretsiz olacak ve Passolig gerekmeyecek. 7 Mart Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak maçın ana destekçisi Vodafone, müsabakayı statta izleyen her seyirci için Kulübümüze destek olacak.