HABERLER

19.01.2020

GÜNCEL HABERLER

Geleceğin KaraKartalı Elif Can, Vodafone Park’ta Sahaya Çıktı

Dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi ‘Geleceğin KaraKartalı’nı kazanan ilk ve tek kız çocuk olan 14 yaşındaki Elif Can, Vodafone Park’ta oynanan D.G. Sivasspor maçının devre arasında sahaya çıktı. Kadın Futbol Takımımızın altyapısına seçilen Aksaraylı Elif Can, devre arasında yaptığı gösteri ile taraftarlarımızdan büyük alkış aldı.

Türkiye genelinde 500 bin çocuk ve ebeveyne ulaşıldı

‘Geleceğin KaraKartalı’ projesi, Kulübümüz ve Vodafone Türkiye tarafından “Beşiktaş’ın Geleceğine Kanat Ger” temasıyla, dünyanın ilk dijital scouting(futbolda yetenek avcılığı) projesi olarak 2 yıl önce hayata geçirildi. Projenin tanıtımı için toplam 10 şehre gidildi, 36 bin kilometre yol kat edildi, 500 bin çocuk ve ebeveyne ulaşıldı.

Projeye katılmak isteyen çocukların aileleri, Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden ya da geleceginkarakartali.com sitesine çocuklarının yeteneklerini sergiledikleri videolar yükledi. Top kontrolü, top sürme ve çalım, pas ve şut ile özel hareketlerden oluşan ve en fazla 59 saniye süren görüntülerden 4 ayda tüm Türkiye’den 4.500’e yakın video yüklendi. Yaklaşık 5 milyon kez izlenen bu videolar için 60 binden fazla oy kullanıldı.

Yüklenen videoların oylanmasıyla 7 bölgede en çok oy alan 460 çocuk bölge elemelerine katılma şansı yakaladı. Bölgelerde altyapı antrenörlerimiz tarafından gerçekleştirilen 1’er günlük seçmelerin ardından her bölgeden 5 olmak üzere toplam 35 çocuk İstanbul’daki kampa ve büyük finale katılmaya hak kazandı. Final maçları sonrası altyapı antrenörlerimiz tarafından yapılan değerlendirme sonucu aralarında Elif Can’ın da bulunduğu toplam 9 çocuk altyapımıza girmeye hak kazandı.