HABERLER

Beşiktaş Dergisi Kasım Sayısı Yayında

Kapağında yeni Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin yer aldığı Beşiktaş Dergisi kasım sayısı yayınlandı. Beşiktaş Dergisi’ni bjk.com.tr adresine girerek veya Beşiktaş JK uygulamasını indirerek telefonlarınızdan, tabletlerinizden ve bilgisayarlarınızdan okuyabilirsiniz.

Beşiktaş Dergisi’nin size özel hazırladığı posterleri, bilgisayarlarınıza ve cep telefonlarınıza indirebilir, dileğinizi baskı yaptırıp duvarlarınıza asabilirsiniz. Dilediğiniz mobil duvar kağıtlarını da indirebilir, cep telefonlarınızı Beşiktaş’la süsleyebilirsiniz.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş ailesine mesajları...

* Beşiktaşımız, yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Rekor katılımın olduğu Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda 5009 oy alan Ahmet Nur Çebi, Beşiktaşımızın 34. başkanı seçildi. Çebi, Beşiktaş’ta değişimin başladığını belirterek, “Önümüz aydınlık. Yönetici arkadaşlarımla birlikte söz veriyoruz; Beşiktaş’ın her bir kuruşu bize emanet. Bundan sonra herkesin birbirine sarıldığı bir Beşiktaş yaratmak için çalışacağız” dedi. Tüm detaylar Beşiktaş Dergisi kasım sayısında…

* Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaşımız’ın başkanlığına seçilmesiyle hayatı sadece Beşiktaşlılar’ın değil, tüm sporseverlerin odak noktası haline geldi. Peki kimdir Ahmet Nur Çebi? Karabük’te küçük bir çocukken yıllarca aşık olacağı Beşiktaş hayatına nasıl girdi? On dört yıl sonra gelen şampiyonluğun onun için önemi neydi? Sırf ismi yüzünden hangi kulübe yöneticilik yaptı? Ulaşılması zor bir hayal olan yöneticilik serüveni nasıl başladı? Tüm ayrıntılarıyla yeni başkanımızın hiçbir yerde bulamayacağınız hayat hikayesi...

* En büyük Beşiktaşlı Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 sabahı saat dokuzu beş geçe aramızdan ayrıldı. Onu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görevin, Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak olduğunun bilincindeyiz. Atatürk’ün sevgi ve ilgi duyduğu, kader birliği ettiği ilk spor cemiyeti olma onurunu taşıyan Beşiktaşlılar olarak da, bir kez daha vurguluyoruz: “Atam rahat uyu! İzindeyiz!”

* Baba Hakkı’yı bir dostu Başkent Ankara’dan telefonla aramış ve “İstediğin futbolcu burada, Ankaragücü’nde oynuyor. Hemen gerekeni yap ve onu Beşiktaş’a kazandır” demişti... İşte Beşiktaş’ın tarihindeki ikinci “efsane kaptanı” Recep Adanır’ın keşfedilmesi böyle olmuştu 1940’lı yılların sonuna doğru... Duayen tarihçi Vala Somalı’nın arşivinden Recep Adanır’ın hayatı...

* Beşiktaş Sompo Sigorta’nın güçlü ve azimli forveti Burak Can Yıldızlı, takımdaki ikinci sezonunu, arkadaşlarını ve bu sezona dair tüm düşüncelerini bizlerle paylaştı.

* Beşiktaşımız’ın formasını 1999-2001 yılları arasında giyen Markus Münch, çok kısa sürede tribünlerin sevgilisi olmuş ve gidişiyle de herkesi üzmüştü. Yıllar sonrasında ülkesinde yarış atı antrenörlüğü yaparken bulduğumuz eski Alman futbolcu ile geçmişe muhteşem bir yolculuk yaptık.

* Çek Cumhuriyeti’nin gol kralı olarak Türkiye’ye geldiğinde bütün gözler ona çevrilmişti. Ancak Trabzonspor’da bekleneni veremeyen Tomas Jun, 2005-06 sezonunun devre arasında Beşiktaşımız tarafından kiralandı. Bordo mavili forma giydiği süreçte formunun düştüğünü ve çabuk toparlanamadığını söyleyen eski futbolcumuzun taraftarlara bir mesajı var: “Türkiye’de milyonlarca Beşiktaşlı’ya borcum var ve bunu ödeyemedim, gençtim. Beni affetsinler!”

* Tekerlekli sandalye basketboluna on yedi yıl önce başlayan ve o günden beri Siyah Beyazlı formayı giyen Yasemin Güler, takımımızın şampiyonluklarında önemli katkı sağladı. Hem Beşiktaş’ta hem de milli takımda kısa forvet pozisyonunda oynayan Yasemin, Beşiktaş Dergisi’nin sorularını içtenlikle yanıtladı.

* Ressam Nihat Evren Derman’ın “Köyiçi’nde Sonbahar” isimli yağlıboya çizimi ve hikayesi Beşiktaş Dergisi kasım sayısında... Dijital posteri bjk.com.tr adresinde...

* ISAR CAP, Danışman Astrolog Betül Alakır, futbolcumuz Mohamed Elneny’nin astrolojik portresini yazdı.

* Siyah Beyaz sevdasını gittikleri farklı coğrafyalarda dalgalandıran Kartal yürekli taraftarlarımız Beşiktaş Dergisi kasım sayısında…

* Spor ve Pazarlama Yöneticisi Handan Kaloğulları, son üç ayda değerini yükselten on futbolcuyu yazdı.

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, TOSFED Yıldızını Arıyor projesinin üçüncü sezonunun son yarışlarında yaşananları yazdı.

* Dergimizin Analı-Kızlı köşesine bu ay Serpil Dündar ve kızı Defne Deniz Dündar konuk oldu.

* Teknoloji yazarımız Murat Yıldız, Logitech'ten Pro serisi mekanik oyuncu klavyesini, yüksek dayanıklılığa sahip yeni LG akıllı telefonlarını ve Philips The One 55PUS7304 modelini mercek altına aldı.

* Futbol takımımızın UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig maçlarından önemli dakikalar, çok özel fotoğraflar...

* Şair Vedat Özdemiroğlu’ndan “Necip Uysal” şiiri…

* Beşiktaşımız’ın sosyal medyadaki yansımaları, istatistikler ve en beğenilen içeriklerimiz...

* Mini Kartallarımız ile tanışmaya hazır mısınız? Siz de çocuklarınızın yayınlanmasını istiyorsanız fotoğraflarını ve bilgilerini dergi@bjk.com.tr adresine yollayabilirsiniz.

Beşiktaş Dergisi kasım sayısını okumak, dijital posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN